familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Hej, mitt vinterland!

Kategori: Livet

Vilken vacker dag. Idag blev det en betydligt trevligare promenad i vinterlandskapet. 

Snöblandat regn..

Kategori: Livet

Dags att ta dagens promenad och ge sig ut i det dystra novembervädret. Igår blev det en promenad i regnet, idag blir det en promenad i det snöblandade regnet, men det är bara att ge sig ut och hoppas att det blir "trevligt" trots allt. 

Första traderafynden..

Kategori: Gravid

Förra veckan så vann jag en auktion på tradera till ett väldigt lågt pris. Paketet innehöll fyra bodys och ett par byxor i storlek 56, dessutom ett par mössor och ett hårband. Många söta kläder till vår lillfinis. Bäst av allt gillade jag den lilla bodyn med Barbafin och en vit svampbody.
 
 
 

Tisdag..

Kategori: Livet

Sov dåligt i natt, vilket jag gjort flera nätter den senaste tiden och inte blir det lättare att somna när lillisen i magen bestämmer sig för att dansa runt och buffa en massa. 
 
Imorse lyckades jag somna om när mina fina gick till jobbet, sov ett par timmar till, tills jag inte längre kunde ignorera ljudet från byggjobbarna och deras borrande som sker precis utanför mitt fönster. Men nu är det dags att ge sig ut i regnet och ta en promenad och hoppas att benen bär. 

Vecka 21 + 3

Kategori: Gravid

Idag är vi alltså i vecka 21 + 3 dagar eftersom jag förlitar mig på ultraljudsbarnmorskans beräkningar, men enligt min gravidapp så är jag idag i vecka 22 + 0.
 
För fyra veckor sedan var vi senastpå KS och fick se vår lilla tös på ultraljud. Då blev bf framflyttad med 8 dagar, därför så har vi blivit kallade till ytterliggare ett ultraljud. Så imorgon är det två veckor tills vi återigen ska få se vår fina lillis och vi får hoppas att hon har växt som ska till dess.  

Namnfunderingar..

Kategori: Gravid

Häromdagen fick låna boken Namninspiration när barnet ska namnges av Christin Nyman. I helgen så passade jag på att bläddra igenom boken. Boken hade ett avsnitt med alla populära namn och trender, ett avsitt med alla namnsdagar och en annan del med "alla" förnamn A-Ö och deras betydelser. 
 
Jag gillade verkligen uppslaget där namnen listades från a till ö och där namnens betydelse, ursprung och även antal bärare beskrevs. När jag läste bland namnen hittade jag ytterliggare några namn som jag gillade. Jag tror att jag har ett 20-tal namn som jag tycker är fina och att vi tillsammans har 2-3 namn som vi båda gillar.
 
 
 
 

Gravidböcker

Kategori: Gravid

Hittills har jag bara läst en gravidbok, Vänta barn som vi fick av barnmorskan på inskrivningssamtalet. Men vi får se om jag ska läsa några fler, i torsdags kom en vän över och hon lånade ut tre gravidböcker till mig. Böckerna är Att föda av Gudrun Abascal, Gravid! 9 månader av väntan av Katerina Janouch och Namninspiration när barnet ska namnges av Christin Nyman. 
 
Vilka gravidböcker har ni läst?

Solen i ögonen

Kategori: Livet

Tog en liten promenad ner till sjön. Pausade och satte mig på en parkbänk med solen i ögonen. Underbart, allt blir så mycket vackrare när solen skiner.

Grått och trist..

Kategori: Livet

Helgen..

Kategori: Livet

I söndags fyllde min fina sambo 29. Jag hade hoppats att jag åtminstone på hans dag skulle må lite bättre, så att jag kunde uppvakta min fina. Istället började morgonen i vanlig ordning med att jag behövde spy, för att vara "snäll" brukar jag då lägga mig i soffan och kolla film för att låta min sambo sova vidare. Men hur bra tror ni att det går, när han alltid vaknar av att hör mig spy ytterliggare en gång..? Så i år blev det ingen uppvaktning med skönsång och paket på sängen. Jag hade inte ens lyckats fixa ett paket, tur att jag har en sambo som ändå försöker vara positiv och säger "min önskan är att du klarar att äta". Lättare sagt än gjort, men jag försöker och ibland går det faktiskt. Även fast det går väldigt mycket upp och ner och senaste veckan varit väldigt mycket ner.. 
 
På eftermiddagen så bjöd vi på tårta från Droppens konditori och min sambos föräldrar, bror och en kusin kom över och firade tillsammans med oss. 

Hipp hipp hurra..

Kategori: Livet

Idag är det min älskade sambos födelsedag. Grattis på 29-årsdagen! Vi får se hur mycket vi hinner fira, eftersom min fina ska iväg och spela handboll om ett par timmar. 

Älskade lillfinis..

Kategori: Gravid

Detjag gillar bäst med att vara gravid är att känna lillfinisen röra sig, buffa och sparka. Aktiviteten är lite olika från dag till dag, men de senaste dagarna och framför allt kvällarna och nätterna så har vår lillis varit väldigt aktiv. Nu precis så kände jag tre sparkar tätt efter varandra på samma sida av magen. Fantastiskt. Ibland kan jag undra om vår lillis aldrig sover, men jag är bara glad att jag får känna av hennes aktivitet. 
 
 

Bio

Kategori: Livet

Igår var vi och såg den sista Twilightfilmen, Twilight breaking dawn part 2. Filmen var riktigt rolig och var helt klart den bästa Twilightfillmen. Så det var helt klart en positiv överraskning. Nu ser vi framemot att se Hobbit på bio, tror att premiären är om en månad. 

Twilight

Kategori: Livet

Ikväll är det äntlingen dags att se den sista Twilightfilmen på bio. Twilight - Breaking dawn part 2. Sedan i söndags så har vi sett en Twilightfilm per kväll. Allt för bygga upp förväntningarna och minnas så mycket som möjligt av vad som hänt i de tidigare filmerna. Så ikväll är vi laddade för att se den sista Twilightfilmen, det ska bli roligt att se hur det slutar.

Vy från en parkbänk

Kategori: Livet

Gick ner till sjöarna på en kort promenad. Satte mig på en parkbänk för att vila, innan det är dags att gå hem igen.

Ett paket från Goboken..

Kategori: Gravid

Var precis nere i tipsbutiken och hämtade mitt gratispaket från Goboken. Det var en trevlig överraskning, så nu har vi fått hem "Boken om dig" till vår lilla älskling. Blev väldigt glad när jag bläddrade i boken, boken innehåller blandat sidor där vi kan fylla i om graviditeten, ultraljud och födsel. Det ska bli roligt att fylla i och klistra in bilder i lillfinisen första bok.

Thailand

Kategori: Livet

Om drygt en månad så är det dags att kliva på flyget till Thailand. En resa som bokades för länge sedan, eftersom vi är flera som åker och dessutom så ska vi vara borta över jul och nyår. För ett par månader sedan, upptäckte vi att vi att en flight på vägen hem blivit inställd. Men nu så har jag fått besked att en ny hemresa är fixad. Känns bra, för då slipper jag bry mig om det tills det är dags att ta flyget tillbaka till Arlanda. 

Mammagrupp

Kategori: Gravid

Igår på eftermiddagen var jag på BVC, där en barnmorska höll i en information för en liten grupp gravida, som alla var i vecka 20. Det pratades en del om ultraljud, fosterrörelser, sammandragningar, ligamentssmärtor och rygginformation/foglossning. Mycket information kändes rätt intressant, men framför allt så var det roligt att träffa och prata med andra gravida som var i samma vecka och som dessutom bor i närområden. Får hoppas att vi kommer träffas fler gånger under graviditeten. Känns som vi kan ha en del utbyte av varandra, eftersom vi säkert har en del liknande funderingar kring graviditeten och vad som komma skall.. =)

Halvvägs..

Kategori: Gravid

Idag så har jag varit gravid i 140 av 280 dagar. 50% av graviditeten har passerats, det borde firas. Känns fint att våren och lillfinisen ankomst kommer närmare. 
 
Idag händer inte mycket, men jag vet att jag ska till BMM på eftermiddagen för någon informationsträff/föräldragrupp där endast mammorna är välkomna. Får hoppas att det blir bra.

En helg i skärgården

Kategori: Livet

I fredags kväll tog vi båten ut till stugan. På lördagen så var det dags för Tobbe och de andra att ta upp båten, flytbomarna och bära stockar. Då passade jag på att sitta på bryggan och njuta av den friska havsluften. Riktigt skönt. På söndagen tog vi båten tillbaka till stan, men dessförinnan han vi med att ta en långsam promenad till bryggan, med flera pauser. Riktigt skönt. Riktigt skönt att andas havsluft och inte bara sitta hemma i lägenheten.
 

Skärgården

Kategori: Livet

Underbart att vakna upp ute i stugan i skärgården. Skönt med ett miljöombyte, känns fint att se skog och hav istället för hus och bilar. 

Bra dag

Kategori: Livet

Idag har varit en väldigt bra dag. Äntligen så kände jag mig så pass pigg att jag orkade åka över till mormor för att berätta vår glada nyhet. Det var väldigt roligt att träffas och prata och lyssna på hennes historier om graviditet och förlossningar. Dessutom gick jag och Tobbe på bio nu på kvällen och såg nya Bondfilmen Skyfall. Väldigt bra film. Så idag har helt klart varit en bra dag, nu är det dags att sova och jag hoppas att jag imorgon orkar annat än att sova..

Kräksjukan vs. Graviditetsillamående

Kategori: Allmänt

Läser på aftonbladet att kräksjukan är här och många människor oroar sig för att bli smittade. Tänker för mig själv att om jag skulle bli smittad, så skulle vi inte märka någon skillnad här hemma eftersom jag lidit av graviditetsillamående sen i sommras. Jag spyr visserligen inte 24/7 längre och får behålla en del mat, men jag kan säga att jag verkligen längtar efter en spyfridag. En annan sak som jag ser framemot är den dagen då jag inte behöver ha mina utplacerade hinkar vid soffan och vid sängen. Men men, jag får väl hoppas att ni håller er friska. 

Vinterdäck - check

Kategori: Allmänt

Så där, då har jag varit hos Däckproffsen och byt till vinterdäck. Känns bra. Nu är jag eller åtminstone bilen förberedd för vintern. 

145 dagar till BF

Kategori: Gravid

Här hemma händer inte mycket, just nu väntar jag på att min fina ska komma hem från jobbet. Annars så glädjs jag åt att graviditeten snart är halvvägs. Idag har jag varit gravid i 135 dagar och det är 145 dagar tills lillis BF. Får hoppas att tiden går betydligt fortare under den andra halvan av graviditeten samt att jag hoppas att mitt välbefinnande ökar.

Ett nytt ultraljud..

Kategori: Gravid

Idag kom kallelsen, 11 december, när vi är i vecka 24, så är vi kallade till ett nytt ultraljud för att se att vår lilla älskling växer som hon ska. Jag hoppas verkligen att allt ser fortsatt fint ut med vår lilla finis, så att vi bara kan njuta av att få se vår lilla älskling ytterliggare en gång.

Hipp, hipp, hurra, idag är det min dag..

Kategori: Livet

Idag är det min födelsedag, 5 november, känns fint. Idag firar jag alltså min 28:e födelsedag. 

Söndag

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt imorse och började morgonen med att kolla på Så mycket bättre. Ett trevligt program, den låten som jag gillade mest från Olle Ljungströms dag var helt klart Magnus Ugglas tolkning av "Jag och min far". Så nu ligger jag här hemma i soffan och lyssnar på musik i väntan på att se sista omgången av allsvenskan. Mina förhoppningar är att Elfsborg tar SM-guldet samtidigt som Djurgårn avslutar säsongen med en seger borta mot IFK. 

Födelsedagsfirande

Kategori: Livet

På måndag är det dags att bli ett år äldre och fylla år igen, igår firade jag min födelsedags tillsammas med familjen. Blev en väldigt bra dag, fick må bra hela dagen, älsklingen fixade en väldigt god smörgåstårta och en klassisk maragäntårta med daim. Fick några fina presenter, även lillisen i magen fick en present. Men framför allt så var det fint att spendera några timmar och umgås och prata med familjen. Känns väldigt bra. 

Vinterdäck

Kategori: Livet

Äntligen, efter ett par veckors letande så har vi köpt vinterdäck till bilen. Känns bra. Blev lite dyrare än vad jag hade hoppats på, men antagligen så håller däcken några säsonger längre, så det borde vara ett bra köp. I nästa vecka så hoppas jag att någon bilverkstad har tid att hjälp oss med ett däckbyte. 

En miss..

Kategori: Gravid

Vi har sedan i somras tänkt att vi ska vaccinera oss mot hepatit A och B och därmed ta twinrix. Igår hade jag en rätt bra dag så vi bestämde oss för att åka och vaccinera oss. Vi berättade att vi ville ta twinrix och till min förvåning fick jag reda på att gravida (och ammande) inte får/ska ta vaccinet. Det som jag tycker är konstigt är att det inte skriver ut på sin hemsida att gravida inteska ta twinrix. Men men, vi får hoppas att det går bra ändå, en av oss fick ta vaccinet i allafall. 

Ett nytt ultraljud?

Kategori: Gravid

Har precis kommit hem från ytterliggare ett läkarbesök och nu är jag sjukskriven till 18 november. Vi pratade även om ultraljudet och jag berättade att BF har blivit framflyttad med 8 dagar till 1 april. Läkaren berättade att om man blivit framflyttad med mer än en vecka på ultraljudet, så kommer ytterliggare ett ultraljud i vecka 24 att erbjudas för att se att vår lilla växer som hon ska. Så nu får jag vänta på en ny kallelse för att göra ultraljud på KS. Det känns bra, samtidigt så får jag medge att det kändes lite jobbigt att höra att vår lilla trots allt kanske påverkas av mitt allmän tillstånd och mitt gravidillamående, eftersom alla läkare/barnmorskor som jag hittills pratat med sagt att "även om du mår dåligt så mår bebisen bra och tar den näringen som hon behöver". 

November

Kategori: Gravid

Oktober är över och november har tagit över, det känns bra, jag hoppas helt klart att november blir en bättre månad än oktober. Idag är det 5 månader tills vår lilla finis BF. 5 månader känns som väldigt lång tid. Tittar jag på min gravidapp så kan jag se att jag om 11 dagar har kommit halvvägs in graviditeten, något som helt klart är efterlängtat. Så idag är vi i vecka 18 + 2.