familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

6-månaderskontroll

Kategori: Freja

Idag inledde vi dagen med att gå på 6-månaderskontroll på bvc (trots att det är ett par dagar kvar tills Freja blir hela 6 månader). Allting såg bra ut och Freja fortsätter att gå upp i vikt och växa på längden, även fast ökningen inte är lika stor länge. Nu är Freja 68,5 cm och väger 9,9 kg. En ökning med 300 gram och 1 cm sedan vi var där senast, för 3 veckor sen.  
 
 

Helgen börjar gå mot sitt slut

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft besök av Patrik och Ellinor. Därefter åkte vi allihopa till Solvalla för att gå på trav. Freja gjorde därmed debut på Solvalla. Ett trevligt söndags nöje, även fast jag och Freja promenerade hem i förväg så tror jag att Tobbe var glad att vi kom iväg och gick på trav tillsammans.

Frejas dop

Kategori: Freja

Igår så var alla blickar på vår lilla tjej. Vår älskade Freja döptes igår i Sundbybergs kyrka inför familj och vänner. Stort tack till alla som var där och förgyllde Frejas stora dag.
 
 
 
Tack mamma och Sandra för dom fina bilderna. 

Frejas nya gömställe

Kategori: Freja

Den lilla damen fortsätter att åla bakåt och sidled och har nu hamnat under soffan ett par gånger.

Imorgon är det äntligen dags

Kategori: Freja

Imorgon är det Frejas stora dag. Imorgon ska min lilla tjej döpas. Så nu är det dags att göra klart det sista inför dopet.Annars så har vi haft en bra dag. Vi har varit i simhallen på babysim och därefter passade jag på att äta lunch med några andra mammor.

Dopet närmar sig..

Kategori: Freja

På lördag ska min fina lilla tjej döpas. Igår var vi i församlingshemmet och träffade prästen. Vi pratade igenom ceremonin och berättade vilka psalmer vi valt. Vilket känns bra, så nu gäller det framförallt att få ihop fikat efteråt.

Helgen..

Kategori: Freja

I fredags så var jag och Freja på babysim. Freja tyckte nog att det var så där, den lilla kändes hängig och inte riktigt lika nöjd som hon brukar vara. Saker som hon i vanliga fall brukar tycka är spännande eller roliga var i fredags jobbiga. På kvällarna bjöd jag och Tobbe, Frejas mormor och morfar och farmor och farfar på middag. Det blev en trevlig kväll där Freja var huvudpersonen så länge hon var vaken, annars så åt vi god mat och kollade på bilder.Annars så har helgen varit lugn, Freja har återigen dragit på sig en förkylning. Så vi har mestadels varit hemma. I lördags gick jag och Freja på Solvalla loppis och i söndags var jag i Solna centrum.

Full fart..

Kategori: Freja

Tiden går som vanligt alldeles för fort. Den lilla damen växer och blir större. Nuförtiden så räknar jag inte veckor utan månader och Freja är nu lite drygt 5,5 månader. På lördag är det dags för Frejas dop.Förra veckan han vi med att gå på återbesök på ögonmottagningen, vilket resulterade i ett positivt besked. Så nästa återbesök blir om ett halvår. Vi var även på bvc och fick tandinfo, vilket känns passande eftersom Freja rätt nyligen fick sin första tand. Vi har även umgåtts en del med föräldragruppen och besökte i förra veckan två öppna förskolor. Båda i kyrkans regi och jag gillade deras sångstunder, vilket även Freja gjorde. Annars så fortsätter den lilla tjejen att vara aktiv, hon försöker att ta sig fram, även fast hon allt som oftast rör sig bakåt eller i sidled. Nu kommer hon upp på alla fyra och gungar fram och tillbaka. Just nu är hennes favorit leksak en uggla, som hon blir väldigt glad när hon ser att den kommer flygande.
 

Testar smörgåsrån

Kategori: Freja

En glad liten tjej..

Kategori: Freja

 
I söndags hälsade vi på Frejas mormor och morfar. Vi hade även turen att få träffa Frejas fina kusiner och föräldrar. En fin söndags eftermiddag.

Babysim

Kategori: Freja

I augusti började Freja på babysim. Hittills har vi varit på babysim två gånger och i lördags var vi i simhallen hela familjen som kompensation för att vi missat två gånger. Babysimmet på fredagar är mysigt och ganska. Freja får "simma" runt i poolen samtidigt som jag för henne framåt. Hon har fått prova att dyka och ligga i en simring.

Leka

Kategori: Freja

Att leka sittande i gymmet är roligt.

Hipp hipp hurra!

Kategori: Livet

Idag säger vi stort grattis till Oscar som fyller 3 år. Sandra och Christers fina son, min gudson och Frejas stora kusin. Hoppas att han fick en underbar födelsedag! I söndags så var vi på Oscars kalas och firade den fina killen. 

5-månadersvaccin

Kategori: Freja

Idag spenderade vi morgonen på bvc. Freja fick sin andra dos av vaccineringen och dessförinnan vägdes och mättes min lilla tjej. Den lilla är nu 67,5 cm lång och väger 9,6 kg. Med andra ord min lilla tjej växer så att det knakar.

Frejas nya leksak..

Kategori: Freja

Den lilla har fått en ny favoritsak, att hoppa i hoppgungan är riktigt roligt tycker den lilla.

5 månader

Kategori: Freja

Den lilla favoriten är nu 5 månader och har precis bytt till sittdelen på vagnen och den lilla verkar trivas. I vagnen kan man fortfarande sova gott.