familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Mörtö 15-17 juli :)

Kategori: Allmänt

Sover vid sjön.
Badtjejen i poolen.
Pappan bär dottern i bärselen.
Undersöker stranden.
Doppar fötterna i havet.
Hittar tångrusk. 
Älgkalven kom på besök vid frukosten.
 

Mörtö 6-10 juli :)

Kategori: Allmänt

Leker med kottar vid sjön.
Badar i poolen.
Mellanmål vid sjön.
På promenad på Nämdö.
Nakenfis vid stugan.

Vecka 7+3

Kategori: Gravid

Nu är vi någonstans runt vecka 7+, jag har räknat att bf är någonstans mellan 2-5 mars, men vi kommer säkert att få datumet senarelagt vid RUL. För tillfället så mår jag rätt bra, idag har varit en rätt tuff dag, men överlag så mår jag bra, om än illamående och trött. Jag mår så mycket bättre än förra graviditeten, vilket gör att det mesta känns väldigt positivt. Men jag är så väldigt glad att det nu är sommar så att vi får vara tillsammans alla tre och det känns fantastiskt att ha Tobbe vid min sida. Vilken klippa. 

Tillbaka på Mörtö

Kategori: Allmänt

Igår åkte vi ut till Mörtö och idag kommer äntligen Christer med familj ut. Vilket ska bli väldigt roligt.
 
Badtjejen. 

Biokväll

Kategori: Allmänt

Så var vi tillbaka i stan efter några dagar ute på ön. Skönt att vara hemma i lägenheten och väldigt skönt att kunna bada i nya badkaret. Ikväll händer något konstigt, Freja ska sova borta för första gången. Så om några timmar ska vi åka över till mina föräldrar ska vara barnvakt till den lilla busan. Vi får hoppas att Freja kommer att tycka att det är roligt att få umgås med mormor och morfar medan jag och Tobbe ska på bio ikväll och eventuellt spela golf imorgon. 

Mörtö

Kategori: Allmänt

I söndags kväll bestämde vi oss för att åka ut i skärgården. Sagt och gjort packade vi väskorna, handlade mat och tog bilen till Saltis. Därifrån tog vi Waxholmsbåten ut till ön. Nu har vi varit här i högsommarvärmen och haft det bra. Badat, grillat, ätit massvis med smultron och gjort en utflykt till Nämdö. Med andra ord så har vi det väldigt bra.
 

Rolig "fakta" - graviditet

Kategori: Gravid

  • Befruktningen ägde rum omkring: 2014-06-08
  • Hjärtat börjar att slå ungefär nu: 2014-07-03
  • Embryot börjar röra sig: 2014-07-26
  • Embryostadiet övergår till fosterstadie: 2014-08-02
  • Alla inre organ är i stort sett färdigbildade: 2014-08-02
  • Risken för missfall avtar efter detta datum: 2014-08-16
  • Illamåendet avtar för de flesta: 2014-08-23
  • Könsorganen börjar bli tydliga (inte på ultraljud): 2014-08-30
  • Fostret kan svälja och kissa: 2014-09-13
  • Ungefärlig nu är det dags för RUL: 2014-09-20
  • Nu kan du kanske känna fostrets rörelser: 2014-09-30
  • Fostret börjar få regelbundet sovmönster: 2014-10-14
  • Fostret kan nu höra: 2014-11-03
  • Nio av tio barn överlever om de föds nu: 2014-12-02
  • Många bebisar lägger sig nu med huvudet nedåt: 2015-01-05
  • Ditt beräknade förlossningsdatum: 2015-03-01

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Så har vi badkar hemma. Känns underbart efter 5 månader utan, dvs. sen vi flyttade hit. 

Freja 15 månader

Kategori: Freja 1-1,5 år

Idag blev den lilla 1 år och 3 månader. Det firade den lilla med att vakna halv sex och tvinga sin pappa att gå upp med henne en stund senare, mamman hade tur och fick sovmorgon. På förmiddagen kom Frejas farmor och farfar förbi, fikade, åt lunch och hjälpte till att montera ner duschväggen i badrummet. Tidigare i veckan beställde vi ett badkar, som vi hoppas få hem innan veckan är slut. 
 
På eftermiddagen mötte jag och Freja upp Jessica och Benjamin i Mulle Meck Parken. En lekplats som var väldigt fin och det var roligt att träffa Jessica och Benjamin, även fast det inte är det lättaste att få två barn att vilja leka på samma ställe.
 
 
Freja favorit kör båt i Mulle Meck parken.

Leklandet i Barkarby

Kategori: Allmänt

Idag på morgonen fick jag sovmorgon medan Freja och Tobbe var iväg och lekte med Frejas farmor. Vid lunch var de tillbaka igen och på eftermiddagen tog vi bilen till leklandet i Barkarby. Det blev lite av en chock för alla tre, när vi gick in i entrén möttes vi av en enorm ljudkuliss av barnskrik och ja, ljudvolymen var fortsatt hög under hela vistelsen (vi stannade bara en dryg timme). Leklandet var enormt jämfört med leklandet i Bromma och Fridhemsplan som jag och Freja varit på tidigare och antalet barn måste ha varit ett hundratal. Med andra ord Freja tyckte att hon kommit till paradiset och hon bestämde sig genast för att utforska leklandet. Vilket tog större delen av tiden, sedan blev hon väldigt glad när hon hittade bollhavet och därimellan han hon med att åka rutschkana. Något som är väldigt skönt nu är att Freja har så pass bra balans (oftast) att hon klarar att åka själv.
 
 
 

Vecka 5+1

Kategori: Gravid

Nu är det 7 dagar sedan vi plussade och idag bestämde jag mig för att ringa MVC. Jag ringde samma barnmorskemottagning som vi gick till när vi väntade Freja och vi kommer att få gå till samma barnmorska vilket känns väldigt bra. Än så länge mår jag bra, dvs. jag har ett illamående under morgonen och dagen, kräks några gånger per dag och är tröttare än vanligt. Men jag mår bra och jag är extremt glad över att jag mår så här bra och över att jag fortfarande kan äta. Vilket känns underbart.
 
Hittills så har vi berättat den glada nyheten för mina föräldrar, för Tobbes bror och för Christer och Sandra. Imorgon är tanken att Tobbes föräldrar ska få dela vår glädje. 

Finbesök

Kategori: Allmänt

Igår fick vi finbesök när Christer, Sandra och världens bästa killar Oscar och Sixten kom på besök. Här hemma gick det vilt till när tre vildingar röjde runt och lekte i Frejas rum. Efter en stund gick det inte att se golvet, eftersom rummet var fullt med saker, men det verkade inte bekomma barnen och Freja var väldigt nöjd över att få leka med sina stora kusiner. Bitvis såg hon lite förvånad, men mestadels så var hon väldigt glad. Utöver att barnen röjde runt som vildingar, så han vi faktiskt sitta till bords och äta en god middag. Väldigt trevligt.
 
Freja favorit.
Charmtrollet Sixten.