familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Hagaparken & Överjärva gård

Kategori: Livet

Veckan har varit bra och det fina vädret har hållit i sig. Igår tog jag och Freja en promenad runt Lötsjön och lekte i lekparken medan Tobbe hade sovmorgon. Strax efter 9 fick Tobbe gå upp och därefter åkte vi till Hagaparken och spatserade runt i parken, njöt av vädret och åt lunch på caféet. På eftermiddagen så fick vi besök av Tobbes bror och Tobbes kusin och eftersom vädret var fortsatt fint så hängde vi på vår innegård som kryllade av mammor, pappor och lekande barn. En bra dag helt enkelt.
 
Promenerar runt i Hagaparken.
 
Idag har vi haft en ännu bättre dag. Redan halv nio på morgonen tog vi en promenad till Överjärva gård. När vi kom dit och började att ta titta på djuren (får, lamm, tuppar, hönor och hästar) och byggnaderna (t.ex. statarhuset) så var vi nästan ensamma vilket var skönt eftersom Freja gick större delen av tiden själv. Efter att ha promenerat omkring i nästan två timmar på Överjärva gård så åt vi en väldigt god lunch på Hästskostallet. 
 
Tobbe och Freja vid Råstasjön.
Promenerar på Överjärva.
Tittar på fåren och lammen.

Augustendals 4H

Kategori: Livet

Idag på förmiddagen bestämde jag mig för att vi skulle ta en längre promenad. Så idag tog vi en promenad längs Bällstaån bort till Augustendals 4H-gård. Med strålande sol, blå himmel och en vacker utsikt gjorde att både jag och Freja var på toppenhumör och när vi väl kom fram till 4H-gården fick vi se så både lamm, killingar och hästar och bredvid 4H-gården fanns en lekplats där Freja fick leka innan vi tog en promenad hem.
 
 
 

Påsk

Kategori: Freja

Påsken har varit underbar, vi har varit hemma tillsammans i flera dagar och njutit av det fina vädret. Idag hade vi till och med lyxen att ha barnvakt i några timmar medan jag och Tobbe åkte till stan för att äta lunch och gå på bio. Vi åt en extremt god sushi (överlägset den godaste och fräschaste sushin som jag ätit i Sverige) och därefter såg vi "12 years a slave" på Rigoletto, en hemsk film från början till slut, men en väldigt bra film. 
 
Påskafton firade vi i år hemma hos min bror med familj tillsammans med mamma och pappa och Lotta, vilket blev en väldigt lyckad påskafton. Med fint vädret och lek utomhus, god påskmiddag och trevligt sällskap och den lilla var väldigt glad när hon spatserade omkring.
 
Männen/pojkarna på påskafton.
Utomhushäng innan påskmiddagen.
Mormor/Farmor med Freja och Sixten
 
På skärtorsdagen var jag och Freja i Ursvik och hälsade på Malin med familj som var i Sverige på besök. Det var väldigt mysigt att få träffa hennes lilla Eleonora och Freja tyckte att det var riktigt roligt att få leka med Riccardo (som snart är 2). 
 
Riccardo och Freja.
 
Annars så har vi mest varit ute och promenarat runt sjöarna och lekt i någon lekpark häromkring. Underbart med solsken och fina dagar. Dessutom fick Freja träffa farmor och farfar i onsdags när vi var över och åt middag.
 
 
Freja promenerar runt på skolgården/lekparken vid två olika tillfällen.
 
 

Freja 1 år och 9 dagar

Kategori: Freja 1-1,5 år

Freja är en glad tjej som nu har blivit en 1-åring istället för en bebis. Nuförtiden så väljer hon alltid att gå när hon ska någonstans. Hon tycker om att gå omkring i lägenheten och undersöka saker och tycker att det är väldigt spännande när hon hittar någonting nytt. Freja har ett nytt favoritord "där" som hon säger hela tiden samtidig som hon pekar. Hon tycker om att prata, men använder oftast sitt eget språk. I och med födelsedagen så har Freja fått nya favoritleksaker som kryptunneln och duplo, men hon tycker även om att sitta och bläddra och titta i böckerna. Just nu är "Vad susar så snabbt förbi?", "Vad ska vi göra?" och "I ett hus vid skogens slut" favoritböckerna. 
 
Dagarna före 1-årsdagen så fick Freja fyra nya tänder, två hörntänder uppe och två hörntänder nere. Så nu har den lilla 12 tänder. Dagen efter födelsedagen så var vi på BVC för vaccinering. Freja mättes och är nu 76 cm lång och väger över 11 kg. I kläder använder den lilla nu storlek 80.
 
 

Tillbaka i arbetslivet..

Kategori: Allmänt

För en månad sedan jobbade jag min första helg på stadium och i onsdags så var jag tillbaka i skolans värld. Från och med nu (med undantag för nästa vecka då det är påsklov) så kommer jag att arbeta två dagar i veckan och vara föräldraledig tre dagar i veckan, vilket känns bra för både mig och Tobbe. Hittills så känns det lite ovant att arbeta, men i och med att det är påsklov nästa vecka så blev det en ordentlig mjukstart och det tackar jag för. Så påsklov nästa, första ska jag bara se till att arbeta helgen på stadium.

Hemmapremiär - Aldrig ensam

Kategori: DIF

Igår var en sådan dag som i vanliga fall brukar innebära glädje och förhoppningar, det var Djurgårdens hemmapremiär i allsvenskan. Igår kändes det mesta bara sorgligt och jobbigt men jag är glad att Djurgårdsfamiljen kunde sluta sig samman och ge Myggan ett värdigt farväl och jag är glad för att spelarna lyckades fokusera på matchen och slutligen vinna komfortabelt med 3-0. Men jag hoppas att det är sista gången som en match kommer för spelas för sorgen och för kärleken. 
 
 

Freja 1 år

Kategori: Freja 1-1,5 år

I onsdags fyllde Freja 1 år och det firade vi med att sjunga "Ja må hon leva" på morgonen och öppna paket, men Freja var nöjd och glad efter det första paketet som innehöll sandleksaker. På dagen så var jag och Freja och gungade, åt lunch och sen sov den lilla en lång stund på dagen. På eftermiddagen så var vi ute på gården och invigde sandlådan och nya leksakerna och Freja tyckte att sanden var väldigt spännande. Därefter kom Tobbe hem och vi åt en god middag innan vi lekte en stund i Frejas rum. Dagen till ära han vi även med att leka lite med fingerfärg och ta Frejas handavtryck och slutligen så fick Freja sitt stora paket som innehöll en rutschkana och den lilla tyckte att det var väldigt roligt att få åka. 
 
 
 
I lördags firade vi Frejas 1-årsdag med Frejas närmsta. Det blev ett trevligt kalas med en lättare lunch i form av pajer, fruktsallad och fika, mycket lek och fina presenter. Jag tror att Freja fick ett toppendag, även fast hon var väldigt trött i slutet. 
 
 
Tunneln var helt klart den roligaste presenten. 

Sentimental..

Kategori: Livet

Ibland är det läge att vara sentimental, idag är en sådan dag. För en timme sedan var jag och Freja ute och tog en promenad i det fina aprilvädret, solsken och blå himmel. Freja satt i vagnen och blickade ut över Råstasjön med alla dess fåglar och jag funderade på hur mycket som har hänt det senaste året. För ett år sedan var Freja 2 dagar gammal och vi låg på BB på KS och försökte lära känna vår lilla tjej och jag och Tobbe försökte att greppa att vi hade blivit föräldrar. Vi hade en fantastisk tid i vår bebisbubbla som varade i 20 dagar, dvs. tills Tobbe var tvungen att börja jobba igen. Även fast min bebisbubbla fortsatte ett tag till. Nu har jag varit föräldraledig i 1 år och bortsett från helgen jag jobbade i mars, så har jag egentligen inte jobbat sedan juli 2012. Men från nästa vecka så kommer jag att börja jobba som idrottslärare igen, men jag är glad att jag har en fantastisk och förstående sambo. För jag kommer inte att börja jobba heltid utan jag kommer att börja jobba två dagar i veckan, vilket känns väldigt bra. 
 
Freja 2 dagar gammal, 4/4-2013
 
 
 

Underbara fredagar!

Kategori: Freja

I en månad har Tobbe varit föräldraledig på fredagar, vilket innebär att vi varit tillsammans hela familjen. Förmiddagen bjöd på en promenad till lekparken.  Freja har gungat,  lekt i sandlådan med nya sandleksakerna och fick även prova cykeln som finns i lekparken.
 
På eftermiddagen har jag och Freja tagit en promenad i solskenet runt Råstasjön, medan Tobbe och Sören (Frejas farfar) håller på att tapetserar fototapeten i sovrummet. Så snart ser lägenheten ut som vi vill ha den!

Jag kunde inte va lyckligare..

Kategori: Freja 0-4 månader

Idag sitter jag här hemma och har en fantastisk tjej. För ett år sedan gick jag hemma och hade värkar och längtade efter att den lilla skulle titta ut. Jag hade vaknat 04.30 av att jag blödde och blödningarna fortsatte under dagen, efter första blödningen kunde jag inte somna om och jag minns inte om jag väckte Tobbe eller om han vaknade av mig. Jag gick och la mig i soffan och både jag och Tobbe förstod att vi snart skulle träffa vår lilla tjej, men först var Tobbe tvungen att fixa ett par saker på jobbet, men om jag inte minns fel så var Tobbe på jobbet i en timme eller två och sen var han mer eller mindre vid min sida hela dagen. Under tiden som Tobbe var borta så kom första värkarna och vid det här läget kom värkarna ungefär var tionde minut. På förmiddagen och dagen så försökte vi ta det lugnt och kolla på film och vi försökte se på filmen Killing them softly med Brad Pitt som var en hemsk film. (Kvällen innan och kanske även på morgonen hade vi sett filmen Argo). Under dagen och eftermiddagen blev värkarna tätare, smärtsammare och längre och efter att ha haft väldigt ont och täta värkar i ett par timmar så skjutsade mamma in oss till förlossningen på KS. Om jag minns rätt så blev vi inskrivna kl. 16.45 och Freja föddes efter en traumatisk förlossning kl. 20.13. Det var fantastiskt att få träffa vår lilla tjej som vi längtat efter så länge och jag minns att jag var överlycklig när jag fick se min dotter och att jag var lättad och glad att graviditeten och förlossningen slutligen var över. 
 
 
 

Hipp hipp hurra på din dag!

Kategori: Freja

 
 
Älskade Freja stort grattis på 1-årsdagen! Jag hoppas att du förstår att du är det bästa som hänt mig och pappa. Du är fantastiskt och jag är så glad för den kärlek, glädje och energi som jag får av dig. Att få vara hemma med dig och se hur du utvecklas och upptäcker nya saker är det bästa som finns. Jag hoppas att ditt andra levnadsår blir lika fantatiskt och spännande som ditt första. Jag älskar dig mer än vad ord kan beskriva.