familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

TUL v.35+2

Kategori: Gravid

Då var vi nyss hemkomna från TUL. Även det fjärde ultraljudet på lillebror såg bra ut, barnmorskan beräknade att vår lille prins idag väger 2496 gram. Vilket är fullt normalt och strax under medelkurvan. Så nu hoppas jag att förlossningen närmar sig, "bara" 4 1/2 vecka kvar till bf.

Lilla sötisen =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

 

5 veckot till bf =)

Kategori: Gravid

Idag är det 35 dagar tills den lille är beräknad, men jag hoppas verkligen att den lille är redo tidigare än så. Jag längtar så enormt mycket tills den här graviditeten är över. Det ska bli så fantastiskt att äntligen få träffa den lille, få upp honom på brösten, hålla honom och krama honom. Den lille har senaste veckan bytt rörelsemönster från att ha varit en väldigt lugn liten kille som buffat lite och sträckt på sig så har han senaste dagarna varit vaken allt mer och gjort betydligt större och kraftigare rörelser, tack och lov så låter han mina revben vara. 
 
Här hemma är vi förberedda inför den lilles ankomst, vi har det mesta klart och det mesta finns kvar efter Freja vilket är väldigt skönt, men en dubbelvagn behöver inhandlas.
 
Idag har jag även varit på MVC på en träff för omföderskor. Vi var 10 omföderskor som pratade om förväntningar/svårigheter med att få ett syskon, RS-virus och förlossningar. En bra träff helt enkelt och skönt att prata med andra i samma situation.

Barnmorskebesök v.34+3

Kategori: Gravid

Idag var jag hos barnmorskan igen. Det mesta såg okej ut, men sf-måttet var fortfarande 29, vilket var lågt för att vara i v.34+3. Bm trodde att det berodde på att lillebror nu ligger långt ner med huvudet, men eftersom sf-måttet var lågt skickade hon en remiss för ett extra ultraljud. Lillens huvud är ruckbart, men inte rörligt. Dessutom så slog hans hjärta 148 slagit i minuten. 
 
Jag blev dessutom inbjuden till en grupp på måndag som var för omföderskor. Vilket ska bli roligt. :)

Freja

Kategori: Freja 1,5-2 år

Lagom till Frejas namnsdag i fredags, kom namnet upp på dörren. :)

Frejas nya mössa :)

Kategori: Freja 1,5-2 år

Vändbar trikåmössa :)

Kategori: Sy

I måndags provade jag min symaskin för första gången och idag sydde jag mitt första plagg. En vändbar trikåmössa som jag tror kommer passa lillebror i höst eller nästa vinter. Imorgon tänkte jag försöka sy en mössa till Freja i samma mönster och material. 
 

Syverkstad =)

Kategori: Allmänt

I 30-årspresent hade jag turen att få en symaskin av min snälla bror och Sandra. Idag har jag äntligen invigt symaskinen och nu håller vi på att bli kompisar. Imorgon hoppas jag kunna sy en liten trikåmössa till Freja eller lillebror av tyget som jag var iväg och köpte idag..
 

Mammas busflicka.. =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

 

Åka pulka =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

I lördags fick Freja prova pulkan för första gången den här vintern och i söndags var vi ute lite längre och åkte pulka. Det blev några åk i en backe, men jag tror att Freja tyckte att det var lika roligt eller kanske ännu roligare när pappan drog henne i pulkan på vägarna och ännu roligare blev det förstås när pappan ökade takten och småsprang. Mysigt med mycket snö, men än så länge så känns det som att jag och Tobbe tycker att det är roligare att vara ute i snön.
 
 

Överjärva gård, Fjärilshuset & Augustendals 4H =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

I 2-3 veckor har vi varit tillsammans hela familjen (bortsett från att Tobbe jobbade ett par dagar före nyårsafton), vilket har varit väldigt skönt och roligt. Vi har haft en glad liten tjej här hemma och vi har vid några tillfällen lyckats att ta oss iväg på några utflykter i närområdet. Idag tog vi bilen till Augustendals 4h och tittade på djuren i den isande kylan, men det var värt det eftersom Freja visade ett stort intresse både för hästarna och fåren som hon klappade. Igår var vi på Fjärilshuset vilket blev väldigt lyckat, Freja verkade tycka att det var spännnde och tittade intresserat på så väl sköldpaddor, fiskar, fjärilar och grodor innan vi kom in till hajarna, där Freja tyckte att det var desto roligare att springa runt. Men vi hade ett par roliga timmar och jag tror att vi kommer att besöka flera 4h-gårdar och djurparker under året. I början av året så var vi även på Överjärva gård där hade vi dessvärre lite otur då endast några hästar och tuppar/hönor var ute. 
 
Bilder från Överjärva gård.
Bilder från Fjärilshuset.
 
 

Barnmorskebesök v.32+3

Kategori: Gravid

Idag var jag hos barnmorskan. Tog några tester, mätte livmodern, sf-måttet hade nu ökat till 29 (2 cm mer än senast). Vilket är normalt, men strax under medelkurvan. Allt tyder väl på att gossen i magen kommer att väga lite mindre än Freja när han föds, eftersom TUL i v.29+6 visade på att han vägde ca. 1400 gram vilket var 11% mindre än det förväntade..

Duplo

Kategori: Freja 1,5-2 år

I julklapp fick den lilla väldigt många fina leksaker, men populärast att leka med är helt klart duplotåget.

Lillemans kläder :)

Kategori: Lillebror

Med 54 dagar kvar till beräknad förlossning så har första tvätten med lillebrors kläder tvättats. Som det ser ut nu så har lillebror en massa kläder framförallt i storlek 56 och 62.

8 veckor till bf =)

Kategori: Gravid

Tiden går sakta framåt och idag är det 56 dagar kvar tills vår lilla prins är beräknad, men jag hoppas att den lilla väljer att titta ut lite snabbare än så. Jag skulle inte ha något emot att få en liten februaribebis. 
Den här bilden är från nyårsafton, magen fortsätter att växa och idagsläget så har jag gått upp 5kg. På fredag är det dags för nästa barnmorskebesök.