familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Lägenhetsägare!

Kategori: Freja

Idag har vi spenderat eftermiddagen på banken och nu har köpet gått igenom och vi är äntligen lägenhetsägare. På lördag går flyttlasset till Solna och här hemma är allt lite upp och ner, det mesta är nerpackat i flyttkartonger eller andra bärdon. Idagsläget har vi 57 (!!!) flyttkartonger stående i lägenheten och Frejas lekytor blir allt mindre. Den lilla undrar nog vad mamma och pappa håller på med och undrar nog varför det ser så konstigt ut i lägenheten... 
 
Men Freja är äntligen frisk och har tillslut tagit hela sin antibiotikakura. Idag på dagen tog vi en sväng till biblioteket och Freja var väldigt nöjd över att krypa runt i biblioteket, titta i böcker och leka med en annan liten tjej. 

En vecka kvar..

Kategori: Livet

Idag har vi packat här hemma, i dagsläget har 25 flyttlådor stående i vardagsrummet, en resväska, två stora ryggsäckar och fem, sex bärkassar. Dessutom har vi ett par lådor stående i köket och säkert sju, åtta lådor stående i sängkammaren. Mycket är nerpackat, men vi har fortfarande en hel del kvar.. 
 
Idag har vi som tur är fått hjälp. Freja har lekt med mormor och morfar medan jag och Tobbe packat och försökt städa.. Förut att Freja har haft det väldigt bra, så har hon nu lärt sig att vinka som Ria Wägner.
 
Så nu har vi bara en vecka kvar i lägenheten som vi bott i sen 2006. Vilket känns väldigt bra.

Freja - 9 månader & 3 veckor

Kategori: Freja

Efter ett par jobbiga veckor, så håller den lilla på att bli frisk. Halva antibiotikakuren (fem av tio dagar) är avklarad och det märks väldigt stor skillnad på Freja. Febern är borta, hon är piggare, gladare, orkar leka mer och sover kortare tid på dagarna. Vilket känns underbart. 
 
 
 
Freja är fortfarande väldigt nyfiken, tycker om att undersöka allt. Kryper omkring, reser sig upp mot möbler, dörrar och väggar och vid tv-bänken och soffbordet går hon även i sidled. Balansen blir allt bättre och ibland klarar hon att stå 2-3 sekunder, några enstaka gånger har hon stått i 6-7 sekunder. Freja har även förstått hur lära-gå-vagnen ska användas och hon har under de senaste dagarna gått i vardagsrummet fram och tillbaka, därefter så brukar Freja sätta sig och bläddra i någon bok. Favoritböckerna handlar om Alfons Åberg, Babysmurfen och Lilla snigel. 
 
 
 
Annars så har Freja ökat 300 gram i vikt och väger nu 10,96 kg. Storlek 74 börjar att bli urvuxna, så 80 är den storlek som Freja använder mest. Freja äter för tillfället lite sämre än vad hon gjorde i december, vilket beror på att hon varit sjuk, men vi försöker att servera gröt till frukost och lagad mat till lunch och middag. Däremellan så får hon frukt eller ammas till mellanmål. 
 
 

Njurbäckeninflammation

Kategori: Freja

Efter en tuff vecka, där Freja har haft hög feber (39-40 grader) och bitvis har haft väldigt ont, främst på nätterna så har vi tillslut fått reda på att Freja har fått njurbäckeninflammation. Igår lyckades vi fånga urin, fick en tid till närakuten (dvs. tredje läkarbesöket den här veckan), tog en sänka och fick reda på att att Freja har njurbäckeninflammation. Eftersom hennes sänka var skyhög, så blev vi remitterade till Astrid Lindgren där vi spenderade gårdagen. Så nu hoppas jag bara att min lilla älskling snart blir frisk. 

Feber

Kategori: Freja

Januari har inte börjat så bra för den lilla. I förra veckan hade hon problem med magen och hade diarre i 3-4 dagar. I lördags fick hon feber och hade en febertopp på 39,8. Febern höll i sig till måndagen. Natten till tisdagen och natten till onsdagen har Freja sovit extremt dåligt antagligen pga. magen. På onsdagen gick vi till läkaren som misstänkte att Freja har öroninflammation och idag har Freja återigen fått 39gradersfeber. Så nu hoppas vi att det vänder snart så att Freja får tillbaka sina krafter och orkar leka en massa. Annars så har den lilla fått sin femte tand. En tredje tand i underkäken har poppat upp.

Tredagarsfeber

Kategori: Freja

Igår kväll försvann Frejas feber, så nu har vi en piggare tjej här hemma. Idag har den modiga tjejen flyttat sig från soffbordet till soffan vid ett par tillfällen. Freja går i sidled till hörnet på bordet och sedan sträcker hon armarna (kastar sig) mot soffan och flyttar sig. Att flytta sig i sidled runt bordet har hon kunnat i en vecka, tio dagar men det är fortfarande väldigt vingligt när hon försöker flytta sig några steg runt bordet. Ser Freja någonting på bordet som hon vill ha så är hon väldigt målmedveten.

Äntligen

Kategori: Livet

Så börjar jag hitta tillbaka, hitta tillbaka till träningsglädjen. Kroppen är inte som den var förr (dvs. innan graviditeten), långt ifrån. Men det känns skönt att träna igen, det känns verkligen bra att ta sig tid att träna igen, att ta sig till gymmet eller gå ut och jogga. Sen Freja föddes för 9 månader sen så har väldigt många promenader avverkats, men endast några få styrkepass. Men nu känner jag att jag är på gång, den här veckan har jag kört tre intensiva styrkepass på 30 minuter och joggat vid två tillfällen. Och det bästa av allt jag mår bättre och känner mig gladare, längtar redan tills att jag får köra mitt pass imorgon.

Feber

Kategori: Freja

Gårdagen började bra, vi gick och badade hela familjen. Men på dagen blev Freja lite gnällig och huvudet började kännas varmt. Så sen igår har den lilla haft 39-graders feber. Den lilla är trött, lite hängig, väldigt mammig men fortfarande glad. Så nu hoppas vi att den lilla snart blir frisk så hon får möjlighet att leka i snön och inviga sin fina pulka.

Bada i simhallen

Kategori: Freja

Idag var vi tillbaka i simhallen hela familjen. I höstas så gick jag och Freja på babysim vid fem tillfällen, (vi missade tyvärr tre tillfällen när Freja var sjuk) och vid ett tillfälle tidigare så har vi badadt hela familjen. Freja var glad över att vara tillbaka i simhallen och tyckte att allt var väldigt roligt och spännande. Idag badade vi i tjugo minuter tills Freja var alldeles för trött för att vara kvar, men dessförinnan så var det en väldigt glad liten tjej.
 
 

Thess <3 Tobbe

Kategori: Livet

För 13 år sedan träffade jag den här fina killen. Mannen i mitt liv som jag nu är en familj med och har världens vackraste dotter tillsammans med. 
 
Tobbe 2002.
Jag och Tobbe 2003.
Thailand 2012.
Kina 2012.
På BB med Freja.
 
Älskade kille vad jag älskar er.
 
 

Titta!

Kategori: Freja

Det händer mycket här hemma, senaste dagarna har vi hört Freja säga titta vid ett par tillfällen dessutom säger hon dä (där) hela tiden. Igår "hittade" Tobbe Freja hoppandes i sängen, den lilla hade ställt sig upp i spjälsängen och försökte hoppa, i vanliga fall brukar hon sätta sig upp när hon vaknat. Freja sover fortfarande oroligt, men vi försöker att ha henne sovande i spjälsängen åtminstone första delen av natten. Annars så är jag väldigt glad att hon sover så bra i vagnen på dagarna. 
 
Favorittjejen som alltid badar innan nattningen.

Årsresumé 2013 - första halvan

Kategori: Freja

För ett år sedan så var jag gravid med Freja och i början av januari så var jag i graviditetsvecka 27. Jag var fortsatt sjukskriven för hyperemesis gravidarum och befann mig med familjen i Thailand efter att ha fått ett "okej" från barnmorskan och läkaren att resa iväg. Det var trevligt att få komma iväg, slippa ligga i soffan och slippa kolla in i samma väggar dagarna i ända. Vi bodde vid Takiab beach och spenderade dagarna på en solstol eller badande i havet, vi firade nyår inne på en restaurang i hamnen i Hua hin och var i Bangkok i några dagar innan vi flög hem till Sverige. 
 
Jag och Tobbe på en kanalbåt i Bangkok.
 
Under januari så fortsatte (började) magen att växa och jag tror att jag i slutet av januari hade ökat med sammanlagt 2,5-3 kg från att jag blev gravid. Under januari hände inte mycket mer än att det snöade, jag fortsatte att träffa läkaren, vi gick till barnmorskan och gick på föräldrautbildning tillsammans. Dessutom fyllde min fina mormor 80 år. 
 
I februari fortsatte proceduren med läkarbesök och besök hos barnmorskan, trots att jag spydde säkert 10-20 gånger om dagen, om inte mer, så lyckades jag under februari med att gå upp bra i vikt, tror jag gick upp det dubbla och vägde 6 kg mer än vad jag gjort innan graviditeten. Vi var även på ett ultraljud och fick bekräftat att vår lilla tjej i magen växte som hon skulle och mådde bra. När vi fick se henne i vecka 32 så vägde hon 2200 gram. 
 
I februari fyllde även min fina bror 30 år vilket vi firade och hans och Sandras fina son Sixten fyllde 1 och Benjamin fyllde 2.
 
I mars kom förlossningen allt närmare och jag började må allt bättre, jag spydde fortfarande varje dag, men fick behålla det mesta. Vilket gjorde att jag kände mig lite "starkare" och "piggare" än vad jag gjort under hela graviditeten. Jag började även få tillbaka lite aptit och tyckte att det var roligt att kunna äta och faktiskt få behålla maten. I slutet av mars, dagarna före Frejas födelsedag så passade vi faktiskt på att äta på restaurang för första och sista gången under graviditeten. Påsken och mammas födelsedag firade vi hemma hos mamma och pappa tillsammans med familj och släkt och då var jag och magen rätt stor. Freja hade en växtspurt i magen och jag kunde äta ordentligt igen, vilket jag tror resulterade i att jag under mars gick upp 4-5kg. 
 
Sista bilden på mig som gravid, tre dagar innan Freja föddes.
 
I april förändrades livet, den hemska graviditeten var över och Freja föddes den 2 april. I tjugo dagar fick jag, Tobbe och Freja vara tillsammans och leva i bubblan, innan Tobbe var tvungen att jobba. Under april gjorde vi inte mycket mer än att äta (amningsmarathon), sova och gå på någon promenad. Där i mellan fick vi finbesök av familj och vänner som vill träffa vårt underverk.
 
Freja är knappt 12 timmar gammal. 
Freja är 3 dagar gammal och har kommit hem från BB.
Här Freja 16 dagar gammal.
 
I maj så fortsatte den underbara föräldraledigheten och Freja gick ifrån att amma varje timma till varann timme och när hon var sju veckor gammal så klarade hon att sova fyra timmar i sträck. Under maj fortsatte den lilla att växa och vi började gå på BVC:s föräldragrupp och började umgås med andra mammor och bebisar. Under maj gick vi på många promenader och de bästa dagarna var dem när vi kunde umgås hela familjen. En kväll i maj, så var jag borta från Freja för första gången för att kunna vara med på Jessicas möhippa.
 
Freja är 1 månad gammal.
1 månad och 9 dagar.
 
Juni inleddes med bröllop. Min barndomsvän, min fina vän Jessica gifte sig med sin Lena. Ett väldigt vackert bröllopspar och ett fint bröllop. 
Det fina brudparet med deras fina son. 
 
Juni var en väldigt bra månad.  Freja fortsatte att växa och må bra, ammade fortfarande mycket och sov bättre på nätterna. Tobbe hade två veckor semester, så vi fick vara tillsammans hela familjen. Vi spelade golf, vilket både jag och Tobbe uppskattade och hade längtat efter. Vi var på Mörtö, tog det lugnt i stugan, grillade och badade i havet. 
Freja fick åka i babyskyddet på Vaxholmsbåten och på ön fick hennes starka pappa köra henne i en skottkärra sittande i babyskyddet.
Fina tjejen på en filt i stugan. Nu 2,5 månad gammal.
Solnedgång. 
 
 Dessutom firade vi nationaldagen traditionsenligt med min brors familj på Golfängarna. 
 
Lilla familjen, en dag i juni.
 
Den 30:e juni tog vi farväl av Stockholms stadion, det blev en känslosam upplevelse och ett vackert farväl.
 
 
 
 

Januariväder

Kategori: Freja

 
Tur att Freja kan sova i vagnen, trots att regnet öser ner.
Blev en trevlig och blöt promenad i januarivädret.
 

En dag i Kallhäll

Kategori: Freja

Idag har vi haft en bra dag och varit i Kallhäll och hälsat på mormor och morfar som nu kommit hem från semestern. Mysigt tyckte jag och Freja och ännu roligare blev det när kusiner, morbror och moster kom på besök. Freja har haft en toppendag och roligast var att få leka med sin egen spegelbild.
 
 
 

Årets första dagar..

Kategori: Freja

2013 avslutade vi genom att fira tolvslaget hemma i Sumpan. Tidigare på kvällen på nyårsafton hade vi åkt till Sollentuna för äta middag och fira tillsammans med Patrik och Ellinor och ytterligare några bekanta. Det blev en bra kväll med god mat och mycket skratt i form av Med vilda gester. Freja tyckte nog att det mesta var underligt och sov större delen av kvällen.
Årets första bild på familjen, tagen strax efter tolvslaget.
På nyårsdagen passade vi på att äta hummer och låta Frejas farfar och farmor vara barnvakter medan jag och Tobbe gick på bio och såg Hundraåringen. En okej film, men inte alls lika rolig som boken. Den andra tog jag och Freja en promenad till biblioteket och lånade nya böcker, vilket Freja uppskattade och dagen efter det hälsade vi på kusinerna. Vilket Freja tyckte var spännande och extra roligt var att hon fick leka med storkusinen Oscar. Dagen före nyår var vi också förbi och lekte med kusinerna och det märks så tydligt att hon gillar sina kusiner och att hon blir väldigt glad när hon får möjlighet att leka tillsammans med dem. I lördags hade vi (jag, Tobbe och Freja) en härlig dag tillsammans med mycket lek, promenader och god mat. Underbart med dagar när vi får vara tillsammans hela familjen.

Freja 9 månader

Kategori: Freja

Idag blir den lilla tjejen 9 månader. 2013 är passerat och Freja har upplevt en massa saker för första gången och många fler saker kommer hon att upptäcka under 2014. Den senaste månaden har Freja börjat äta och senaste veckorna så har vi serverat gröt till frukost och lagad mat till lunch och middag. Idag t.ex. så har Freja ätit hemmalagad rödspätta med morot, potatis, lök och dill till lunch och spagetti och köttförssås till middag. Igår åt hon blodpudding till middag och en annan fiskgryta till lunch. Freja ammar fortfarande, alltid på kvällen och nätterna och någon enstaka gång på nätterna. Dessvärre fortsätter hon att sova oroligt på nätterna, vilket resulterar i att Freja äter mellan 2-4 gånger per natt och ofta tumlar runt där i mellan. Däremot så somnar Freja relativt bra kvällen efter att vi badat och lekt i badkaret innan nattningen.
 
 
På dagarna så är Freja en glad tjej som tycker om att krypa runt och utforska lägenheten (framför allt badrummet och hallen), ställa sig upp mot bordet eller tv-bänken, dansa till musik, klappa händerna, leka med någon rolig leksak eller bläddra i en bok. Något annat som är väldigt roligt att busa med pappa.
 
 
Böcker blir allt mer intressant, ibland sitter Freja själv och bläddrar och tittar i någon bok och i bland så sitter hon i mitt knä och så läser/sjunger vi tillsammans. Idag lånade vi nya böcker från biblioteket och Freja fick genast en ny favorit, Lilla snigel. Vilket kanske inte är så konstigt eftersom hon älskar den sången. 
 
Annars så använder Freja 74 och 80 i kläder, även några byxor i 68. I blöjor använder hon storlek 4 i pampers Easy up och storlek 5 i liberos up&go. Freja säger tre ord: hej, mamma och pappa. Vilket hon säger till och från, vid något enstaka tillfälle så har hon även sagt nej.

Gott nytt år! 2014 är här.

Kategori: Freja

Så har fyrverkerierna slutat smälla, år 2013 gått till historien och år 2014 påbörjats och jag hoppas på att 2014 kommer att bli ett lyckat år, även fast jag har svårt att se att det nya året kommer att kunna bli lika fantastiskt som 2013.