familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Mammas lilla badtjej

Kategori: Freja

 

Händelserika dagar

Kategori: Freja

För en vecka sedan hittade jag Freja sittande för första gången. Vilket var en stor chock eftersom jag hade lagt henne på mage. Sen dess har hon fortsatt att sätta sig, idag tror jag att hon har satt sig upp 30 gånger eller fler.
 
 
Dagens stora framsteg var att Freja lyckades krypa framåt ca 2 meter. Jag lockade henne att ta sig framåt med mobilen. På mobilen spelades Babblarna, vilket Freja gillar. Dessförinnan har Freja tagit sig fram kortare sträckor någon gång ibland, undantaget är sängen där hon kryper, ålar och rullar runt.
Förutom att Freja lärt sig sitta och krupit framåt idag så har hon även börjat att sova i spjälsängen. I en vecka så har Freja sovit större delen av natten i spjälsängen. Så här hemma så är det full fart.

Underbara höst

Kategori: Allmänt





Dagens chock

Kategori: Freja

Idag på morgonen så lämnade jag Freja liggande på mage och när jag kom tillbaka så satt den lilla tjejen upp. Duktig tjej!
Mammas fina tjej, strax efter att hon satt sig upp själv för första gången.

Freja 6,5 månad

Kategori: Freja

Den lilla är nu lite drygt 6,5 månad. Det här halvåret har gått lite för fort och den lilla tjejen fortsätter att utvecklas, växa och upptäcka världen. När hon vägdes och mättes senast så var 68,5 cm lång och 9,9kg tung. Jag gissar på att hon nu är närmare 70 cm lång och väger 10kg. Hon använder mestadels 74 i kläder, även fast hon fortfarande har enstaka plagg i både 68 och 80 som används. Den lilla är oftast en glad och nöjd bebis. Hon gillar att bada, både i badkaret och i simhallen. Hon tycker om att leka och favoriten är en Uggla (en handdocka) och en badbok med spöket Laban. Hon tycker om att röra sig och kämpar för att ta sig framåt, vilket ofta är för svårt. Ofta hamnar hon under soffan eller bordet (dvs. hon ålar baklänges), undantaget är i sängen där hennes teknik att ta sig framåt funkar betydligt bättre. Ibland läser vi tillsammans och nu läser vi Bara med babysmurf. Ofta så sjunger vi tillsammans och Freja älskar alla sånger där jag klappar händerna, hon gillar även Huvud, axlar,knä och tå och Lilla snigel. Ett par gånger i veckan så går vi på sångstunder på öppna förskolan. Den lilla tycker även om att hoppa så hoppgungan är populär. Lampor är också väldigt spännande och bärselen är bättre än vagnen. Den lilla helammas fortfarande, men nuförtiden så får hon dagligen prova något annat. Hittills så har hon provat potatis, sötpotatis, palsternacka, morot, majs, banan, päron och vatten. Så vi får se hur lång tid det dröjer innan hon börjar äta en måltid, men helt klart så gillar hon att äta tillsammans med oss. Hon tycker om att sitta i barnstolen med en sked i handen och blir frustrerad om hon inte får någon mat.

Oktobervecka

Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag, Tobbe och Freja varit på middag i Sollentuna. Vi var hos Tobbes handbollskompis och sambo som har en son som är några månader äldre än Freja. Trevligt, roligt att träffa andra par som har barn.I tisdags var jag och Freja på Afrikansk dans på biblioteket med två andra mammor från föräldragruppen. Ett roligt inslag som Freja uppskattade. I onsdags så gick jag och Freja på sångstund i Hallonbergen. Allltid roligt att sjunga med Freja. På kvällen så träffade jag Annika, Jessica och Emelie. Vi åt middag och var på stand up. En trevlig kväll.På torsdagen så var jag och Freja på öppna förskolan här i Sumpan. Vi var på sångstunden som var väldigt bra och därefter så fikade vi med några andra mammor. Idag har vi haft en ganska lugn dag, men vi har hunnit med att bada i badkaret och så här söt kan Freja vara när hon kommit upp från badet. 
 

Underbara höst!

Kategori: Freja

I fredags så var vi på sista babysimmet och det var helt klart det roligaste tillfället på babysimmet. Vid ett par tillfällen så lånade jag ett par simglasögon och fick se Freja när hon dök. Freja fick även prova ett "höftdyk" till instruktören och jag upplevde det som att Freja tyckte att det var roligt både att dyka och att simma runt. Så vi får se hur vi gör i fortsättningen, men vi har biljetter till simhallen för att ta igen missade tillfällen. Så jag tror att vi kommer att fortsätta att gå till simhallen.
 
 
På eftermiddagen åkte vi till Tobbes jobb och Freja fick därmed hälsa på pappa på jobbet för andra gången. Tobbe var stolt och kollegorna var glada över att få träffa vår lilla tjej. På kvällen tog vi en promenad och tittade på den extremt vackra himlen från kullen vid Vattentornet. 
 
 
Igår njöt vi av den fina höstdagen, vi tog en promenad till golfängarna och Råstasjön. Vi kollade på trädens vackra färger och lät Freja ligga på en filt och spana. Dessutom fick i pappas famn kolla på vattnet och fåglarna och det såg ut som att Freja tyckte livet var väldigt spännande. 
 
 
 
 

Ergobaby bärsele

Kategori: Allmänt

På Underbara barnmässan så testade jag en Ergobaby bärsele och jag kände rätt snabbt att den här bärselen var mycket bättre än den jag redan hade. Så i tisdags beslutade jag mig för att köpa en ny bärsele och igår kom leveransen. Igår kväll invigde vi den och Freja somnade gott efter tio minuter. Så att den här bärselen kommer att komma till användning är jag säker på.

Så var träffarna på Bvc slut..

Kategori: Allmänt

Igår var jag på sista föräldragruppen på Bvc. Det känns lite tråkigt, men jag tror att vi kommer att fortsätta att hänga en del. Vi har sedan i maj pratat om infektioner, mat, sömn, säkerhet, varit på tandinfo, på info på biblioteket och på öppna förskolan. Ofta så har det varit nyttig information, men det har framförallt varit roligt att lära känna andra mammor och bebisar. 
 

Packar ner Frejas kläder

Kategori: Allmänt



Den lilla damen växer alldeles för fort och kläderna växer hon ur snabbt. Storlek 50 hann hon knappt använda, 56 hade hon i några veckor och 62 kunde Freja kanske ha i en månad. 68 kunde Freja ha desto längre och använder fortfarande till viss del även fast merparten av kläderna nu har storlek 74.

Två tänder

Kategori: Freja

Idag har vi hunnit med att gå på en träff på biblioteket med föräldragruppen, tagit en fika på barnvagnsfiket och dessutom varit på middag hos Frejas farmor och farfar. Som om det inte vore nog så har Frejas andra framtand tittat fram.

Underbara barnmässan

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Freja spenderat dagen på Älvsjömässan tillsammans med Frejas mormor, morbror och moster. Vi har haft en trevlig dag, vi har fyndat en del, fått en del bra saker gratis och jag har burit runt Freja i en Ergo baby bärsele. En bärsele som jag snart hoppas införskaffa.



Att ta sig framåt..

Kategori: Freja

Den lilla krabaten blir allt mer fysisk och medveten om hur hon kan använda sin kropp. I ett par månader så har hon ålat bakåt, men i veckan så har hon vid flera tillfällen tagit sig framåt. Inga stora distanser än så länge, men igår lyckades hon åla in och ut ur babygymmet. Igår upptäckte hon också att hon kan rulla, hon har länge vänt sig, men igår upptäckte hon att hon kommer framåt om hon rullar två eller tre varv på raken. Duktiga tjej säger jag.

Freja växer - från nyfödd till 4 månader

Kategori: Freja

Här Freja knappt tolv timmar gammal och ligger i sängen på BB.
Freja är här 2 dagar gammal och har kläder på sig för första gången. Här i pappas händer.
Här är Freja 4 dagar gammal och vi har kommit hem från BB.
Freja 1 månad och 2 dagar gammal.
Freja 1 månad och 3 veckor gammal länge.
Freja 2 månader och 3 dagar.
Freja 2 månader och 2 veckor gammal.
Freja 2 månader och 3 veckor gammal.
Freja 3 månader och 5 dagar gammal.
Knappt 4 månader.
 
 
 
 

Freja 6 månader!

Kategori: Freja

Idag blir min älskade lilla tjej 6 månader. Det har vi firat med att spendera dagen på sångstuden på Öppna förskolan. Idag mötte vi upp några andra mammor och bebisar från föräldragruppen på ÖF och igår var vi där själva.
 
 
 
Den lilla tjejen helammas fortfarande och har endast fått smaka lite potatis, banan och smörgåsrån, men snart är det dags att börja ordentligt med smakportioner. Freja använder storlek 4 i blöjor och vanligtvis 68 eller 74 i kläder. Hon väger 9,9 kg och 68,5 cm lång och har en tand. Förtillfället är hennes favoritleksak en uggla, men hon gillar att stoppa allt i munnen. Ibland gillar hon att sitta upp, annars så står hon ofta på alla fyra, ibland gungar hon fram och tillbaka eller så ålar hon bakåt eller flyttar sig i sidled. Hon gillar även att kramas, bada och när vi sjunger för henne.