familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Mulle Meck ×2

Kategori:

Idag och i måndags har Freja varit hemma från förskolan och båda dagarna har vi passat på att leka på Mulle Meck vilket den lilla har uppskattat. I måndags sov Alfred igenom hela sejouren och idag var han vaken en stund.

Full fart

Kategori:

Den lille kryper allt bättre och senaste tio dagarna så kryper han runt på ett effektivare sätt i rummet. Dessutom så ställde han sig upp för första gången i måndags. Då ställde han sig upp mot Frejas fåtölj. Alfred försöker även att ställa sig upp/klättra mot mig eller andra saker. 
Vad det gäller mat så har den lilla fortsatt bra aptit och han verkar tycka om att sitta vid bordet och äta. I veckan och förra veckan har vi varit på bebisträff/mammaträff något som även Alfred verkar uppskatta. 

Sunny September

Kategori:

Livet rullar på med mina små favoriter. Den lille har börjat "prata" och har sagt "mamma" tydligt vid åtminstone 8-9 tillfällen. Jag har även tyckt att han sagt "pappa" vid ett par tillfällen och andra har hört honom säga "hej". Annars så håller han på att öva sig på att ta sig framåt och han kan ta sig framåt kortare sträckor om man lägger någon  sak framför honom. Igår så lyckades Alfred sätta sig själv första gången när han stod i krypställning. 
Den andra favoriten gillar att leka, sjunga och dansa och senaste dagarna så har hon visat ett större intresse för att se på film. Idag sitter vi och tittar på Dumbo. 

5-årskalas

Kategori:

I helgen var vi på 5-årskalas hos den här stiliga astronauten. 

Hipp hipp hurra!

Kategori: Allmänt

Stort grattis Oscar på 5-årsdagen!

Alfred 6 månader & 1 vecka

Kategori: Alfred 4-8 månader

Alfred är fortfarande en nöjd och glad kille, även fast han är lite mer missnöjd än tidigare. Den lilles stora idol är storasyster och jag märker hur han skinner upp när han ser henne och han skrattar alltid gott åt hennes bus. Nuförtiden sitter Alfred ofta bredvid Freja och leker och allt som Freja leker med är alltid väldigt intressant. Alfred gillar att sitta upp, men han gillar också att ligga ner eller stå på alla fyra och försöka ta sig framåt. Han lyckas ta sig fram korta korta sträckor och han förflyttar sig även i sidled och bakåt.
Vad det gäller maten, så ammar jag fortfarande Alfred men har fått börja med "smakportioner" som i hans fall är bitar eftersom vi kör BLW-inspirerat. Han har hittills fått smaka potatis, morot, broccoli, leverpastej, blodpudding, hemmagjord gröt på skrädmjöl, pannkaka, banan och smörgåsrån.
 
På kvällen så nattar jag honom i hans rum och därefter sover han större delen av natten i spjälsängen, men han äter fortfarande 1-2 gånger per natt.
 
I kläder så har han storlek 68 och i blöjor håller han på att växa ur storlek 3.
 
 

Nöjd kille

Kategori:

Den lilla killen sover fortfarande som en prins i vagnen och därför känns det skönt att fortsätta använda liggdelen. Däremot är han inte längre nöjd med att ligga ner när han är vaken, så numera sitter den lilla upp i liggdelen.

Mina 💕

Kategori:

Åka vagn med storasyster är roligt.

Alfred 6 månader

Kategori:

Tänk att den här fina killen redan är 6 månader!