familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Sista maj..

Kategori: Freja

Snart är vår lilla tjej 2 månader. April och maj är snart över och dagarna går alldeles för fort, men jag försöker att njuta så mycket som jag kan över att vara hemma med Freja. Oftast så leker vi lite på morgonen i babygymmet, Freja sover på dagen och då passar jag på att äta lunch och därefter så brukar vi ta en promenad. Häromdagen så var jag på en promenad med föräldragruppen, som jag träffat flera gånger senaste veckan. Både i samband med första träffen på BVC samt en informationsträff på öppna förskolan. Kul att lära känna några andra mammor i Sumpan. I veckan har jag även tagit en långpromenad med min bror och hans fina Sixten, en promenad som gick förbi Alvik, Stora Mossen och Ulvsunda, där vi stannade så att Sixten kunde leka och Freja kunde äta. En trevlig promenad. 
 
 
 
 
Annars så har jag varit ifrån Freja för första gången. Blev borta i några timmar för att kunna vara med på Jessicas möhippa, det blev en mysig kväll tillsammans med Annika och Emelie och imorgon så är det dags för Jessica och Lenas stora dag. Imorgon är det dags för bröllop, hoppas på en fin dag i kärlekens tecken. 

Läkarbesök

Kategori: Freja

I förra veckan så var vi och träffade en ögonläkare på Danderyds sjukhus, undersökningen visade att Freja har en synnedsättning. Freja har en inåtgående skelning och är dessutom väldigt översynt, förhoppningsvis så kan en del växa bort. I slutet av sommaren så ska vi tillbaka på återbesök för att se, om eller hur hennes syn förändrats.
 
Idag har vi varit på BVC och träffat en läkare, ett läkarbesök som kanske inte var så givande, men vi fick åtminstone veta hur mycket lillis växt och ökat i vikt. Idag är Freja 7 veckor och en dag gammal, hon är 60 cm lång och väger 6400 gram. Vår stora lilla tjej fortsätter att öka i vikt. 
 
På fredag drar dessutom föräldragruppen igång. Ska bli väldigt roligt, hoppas jag hittar några fler föräldralediga som vill träffas och ta promenader. 
 
 

7 veckor

Kategori: Freja

Ibland går livet lite för fort, idag blir Freja 7 veckor gammal. På bilden ovan är Freja 2 dagar och ligger i pappas famn i sängen på BB. Här hemma så försöker vi njuta av dagarna tillsammans, Freja fortsätter att växa, hon är lite mer vaken på dagarna och har under fyra dagar på raken sovit mellan 4,5-5h i sträck, vilket känns riktigt lyxigt. Vi får hoppas att trenden fortsätter att hålla i sig. Just nu ligger hon i vagnen och sover. Älskade lilla Freja vad jag älskar dig. 
 

6 veckor

Kategori: Freja

Idag blir min älskade Freja hela 6 veckor.

Underbara dagar

Kategori: Freja

I förra veckan kom solen och värmen till stan och den här veckan har bjudit på flera varma dagar, den här veckan har varit väldigt bra på flera sätt. I tisdags tog jag en promenad runt sjöarna med två gamla lagkamrater. Trevligt att kunna prata om allt som har med bebisar, förlossningar och graviditet att göra. I onsdags fick jag en hel dag med mamma. Vi tog en promenad genom Duvbo, åt lunch på en uteservering (första måltiden på restaurang med Freja) och hälsade på Christer, Sandra och Sixten. En väldigt trevlig dag. I torsdags var jag och Tobbe och spelade minigolf och hade en bra dag tillsammans. Igår tog jag en promenad runt sjöarna med Jimmy och därefter mötte jag upp Tobbe och hans vänner som spelade fotboll vilket var trevligt. Idag har vi haft fullt upp, dagen spenderades med fika hos mormor, som fick träffa Freja för första gången. Väldigt trevligt och därefter träffade vi Tobbes mamma och moster en stund innan vi för min del avslutade kvällen med en middag med Henrik och Ludde. En bra vecka, men morgondagen blir helt klart lugnare.
 

Fina dagar..

Kategori: Freja

Här har vi haft några fina dagar, vädret har bjudit upp till dans med en klarblå himmel och sol. Solglasögonen har gjort come back och återigen så är det väldigt skönt att vara ute. I fredags så möte jag upp Christer och Sandra i Tornparken där deras fina killar lekte medan min lilla Freja låg och sov i vagnen. I lördags tog jag och Tobbe en promenad med Robert och hans lilla Nellie och i söndags så tog vi en promenad till Solna centrum, för att senare träffa Christer, Sandra och finkillarna vid en lekpark. En trevlig helg som gav mycket glädje från barnen.
 

Livet här hemma..

Kategori: Freja

Dagarna med Freja går alldeles för fort, igår fyllde min lilla tös 1 månad. Det "firade" vi med att besöka BVC och gå 1-månadskontrollen. Vår Freja fortsätter att växa och öka i vikt och det verkar som hennes aptit och min bröstmjölk är en oslagbar kombination om man vill gå upp i vikt. Nu väger vår Freja hela 5,6 kg och är 57 cm lång, det är en ökning med 1,3 kg sedan födseln och ökning på längden med 4 cm. Sjuksköterskan på BVC verkade riktigt imponerad över Frejas kurva och hennes välmående, den enda defekten som vi stött på hittills är att Freja är lite mer skelögd en genomsnittet, vilket resulterar i att vi ska få träffa en barnläkare om ett par veckor och även fått en remiss till en ögonspecialist på St: Erik. 
 
I söndags, 1 maj, åkte Freja på sin första utflykt. Vi tog bilen hem till Frejas mormor och morfar, där Freja dessutom fick träffa sina kusiner, yrvädret Oscar och glada Sixten och deras fina föräldrar. Det blev en fin dag i Kallhäll, med en promenad till 4h, en god middag och trevligt sällskap. Dessutom verkade Freja tycka att det var helt okej att vara borta.
 
Förra veckan var jag dessutom på min första barnvagnsdate, i fredags så träffade jag två tidigare lagkamrater som också fått barn under våren. Trevligt med sällskap runt sjöarna och kul att få prata av sig lite om förlossningen, bebisens första veckor och allt annat som nytt. 
 
 

Freja 1 månad

Kategori: Freja

Idag blir min älskade lilla Freja 1 månad. Känns helt fantastiskt och overkligt. Jag och Tobbe har varit föräldrar i en månad och för nästan exakt 1 månad sen (Freja föddes kl. 20.13), fick jag se och träffa Freja för första gången. Sen dess har Freja både ökat i vikt och längd och blivit lite mer vaken. Vi går helt klart en intressant tid tillmötes, det ska bli fantastiskt att se Freja växa upp.