familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Här går det fort..

Kategori: Freja

Den senaste veckan sedan Freja slutade att äta antibiotika så känns det som att det har hänt en massa med den lilla damen. Nu är hon återigen pigg och glad. I helgen kände vi en tand i hennes mun för första gången och i onsdags så ploppade första tanden upp. Freja fortsätter att vända på sig (nästan alltid från rygg till mage), ålar bakåt och i veckan så har hon lärt sig att sitta upp. Hon kan sitta själv kortare stunder, även fast det bitvis är lite vingligt. Idag var vi även på babysim för första gången och jag tror Freja uppskattade att få "simma" runt i bassängen med alla andra bebisar. 
 
Här visar busungen hur roligt det är att vända sig i vagnen. 
 

Titta jag sitter!

Kategori: Freja

 

21 veckor

Kategori: Freja

 Den här lilla damen är nu 21 veckor. Hon tycker om att sjunga, tycker det är konstigt när telefonen ringer (hon lyssnar noggrant, men undrar nog vad pappa gör i telefonen).Hon rör sig väldigt mycket när hon ligger ner, hon vänder sig till mage, ålar bakåt och flyttar saker framåt, t.ex. ålar hon ut från babygymmet och skjuter det framför sig. Hon tuggar på allt, allt ska in i munnen och i ett par dagar har vi känt hennes första tand. Hon sover oroligare och dessutom färre timmar (men jag tror att det hänger ihop med att hon var sjuk, under dom tio dagarna så sov hon väldigt dåligt).Annars så funderar vi på att byta till sittvagnen, vi gjorde ett försök innan hon blev sjuk, eftersom hon då som nu mest håller på och vänder sig.
 

Bra dagar..

Kategori: Freja

Vår lilla tjej mår allt bättre, febern lyser med sin frånvaro och istället hörs skratten igen. Antibiotikakuren avslutades i lördags och nu hoppas vi att vår lilla tjej får vara pigg och glad. Helgen var riktigt bra, Freja log, skrattade och lekte medan vi passade på att ta promenader i solskenet, äta god mat och spela minigolf. Jag måste berätta att jag hade en riktig bra dag, gjorde 8 (!!) spikar och vann över Tobbe med ett par slag.

Att åka vagn..

Kategori: Freja

är inte så roligt, att ligga på rygg är väldigt tråkigt, därför vänder jag mig hela tiden..
..att sitta i vagnen är iallafall roligare än att ligga på rygg..

Fin dag

Kategori: Livet

Äntligen så har Freja mått lite bättre, vilket resulterade i en långpromenad i det fina augustivädret.

Äntligen!

Kategori: Freja

Äntlingen, så börjar min lilla tjej att må bättre. Det känns underbart att få se min lilla tjej le, vara lite gladare och till och med orka leka. Nu hoppas jag att det håller i sig och att Freja fortsättningsvis får vara frisk, pigg och glad efter att haft en hemsk vecka med hög feber och urinvägsinfektion.

4 månader

Kategori: Freja

Idag är min lilla tjej 18 veckor, på tisdag så blir hon 19 veckor. Så nu är hon lite drygt 4 månader och den händer en massa med hennes utveckling. Freja gillar att röra på sig, det nya är att hon har börjat åla/pressa sig bakåt. Hon tycker fortfarande om att greppa och smaka på saker och nappen åker ofta in och ut i munnen. Hon sitter allt oftare i barnstolen i köket och blir allt mer intresserad av vår mat, som hon snart kommer att få prova. Hon gillar när vi sjunger för henne och veckans största leenden får vi när jag sjunger Lilla snigel eller Nu sjunger vi en sång eller när Tobbe sjunger Kalle Anka. Annars har veckan varit lite jobbig för vår tjej, hon har haft feber och sovit sämre än vanligt.

Plötsligt händer det..

Kategori: Freja

Freja sover första natten i spjälsängen. Det får vi tacka mormor och morfar för. :)Igår så var jag och Tobbe iväg på 30-årsfest,mamma och pappa var barnvakt och när jag kom hem strax före 23 så låg min fina lilla tjej och sov i sin egna säng för första gången.

Tillbaka på Mörtö

Kategori: Livet

Idag på morgonen tog vi båten ut till Mörtö. Vädergudarna levererar mörka moln, regn och storm men som tur är så kan vi sitta i stugan och kika ut över fjädern. Väldigt rofyllt. Världens bästa utsikt!