familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Hur söt..?

Kategori: Freja 1,5-2 år

Lilla krulltotten. =)

Stora tjejen. =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

Igår sov den här flickan för första gången i sin nya stora (junior-) säng och Freja sov även första natten på väldigt väldigt länge i sitt egna rum. Idag ställde sig den här fina tjejen på fotpallen i badrummet och borstade tänderna och tvättade händerna. En stor tjej som klarar mer och mer.. 

Samtal med Freja..

Kategori: Freja 1,5-2 år

Freja ligger inne i sängen och ska sova, men vill ha uppmärksamhet, en duns hörs och pappan går in i sovrummet och möter en glad tjej som står upp.
Pappan: Vad hände med nappen? 
Freja: Oj.
Pappan: Var är nappen?
Freja pekar glatt: Där!
 
 
När jag fyllde år och jag och Freja åt frukost. 
Jag: Vet du vad det är för dag idag?
Freja tittar på mig.
Jag: Det är mammas födelsedag. 
Freja: Oj.
Jag: Vet du vad det innebär? Mamma fyller år och blir äldre.
Freja: Oj, oj, oj, oj.
 
 

Liten blir stor..

Kategori: Freja 1,5-2 år

Första natten i nya sängen. :)

1 månad till julafton

Kategori: Allmänt

Sommaren och hösten är passé och vintern och julen är på ingående. Till helgen är det första advent och om en månad är det julafton. Dessutom är det nu 98 dagar till bf och innan jul så är det dags för ett nytt läkarbesök, ett besök hos barnmorskan och ytterligare ett ultraljud. Lillebror kommer närmare och Freja ska få uppleva lucia för andra gången, förra året firade vi lucia med öppna förskolan i kyrkan och i år blir det ett litet luciafirande på Frejas förskola. Det ska bli roligt att se. 

100 dagar till BF

Kategori: Gravid

Graviditeten går sakta men säkert framåt, lillebror i magen verkar ha det bra och är nästintill lika aktiv som Freja var när hon låg i magen.. Magen börjar ta fart och jag har nu lyckats gå upp 3 kg. Om lillebror håller sig till bf så är det idag 100 dagar kvar tills vi får träffas för första gången, imorgon är vi nere på tvåsiffrigt. :)

Grattis älskling!

Kategori: Livet

Idag fyller den här fantastiska killen 31!
 
 
 
 
 

Barnmorskebesök v.24+6

Kategori: Gravid

Igår var vi hos barnmorskan hela familjen. Vi pratade, bokade läkartider, mätte sf-mått, tog blodprover och lyssnade på lillebrors hjärtljud (140bpm) och Freja var så söt och började att dansa när vi lyssnade på hjärtljuden. Fina tjejen!

Frejas första konstverk :)

Kategori: Allmänt

Från förskolan har vi nyligen fått hem Frejas första konstverk. En teckning och en skulptur gjord av trolldeg. Bra jobbat Freja! 

Välkommen v.24+0

Kategori: Gravid

Idag går vi in i v.24+0 och det är 111 dagar kvar till bf. I magen bor en aktiv liten pojke som gärna sparkar och gör volter och framförallt på kvällarna så brukar jag och Tobbe känna den lille sparka och prata med honom. Väldigt mysigt! Nästa vecka är det dags för ett nytt barnmorskebesök. 
 

Grattis på farsdag!

Kategori: Livet

Idag säger vi grattis till min fina pappa på farsdag, som även celebrerar imorgon och till min fina sambo, Frejas och lillebrors fantastiska pappa. 
Stolt nybliven farsa -1984. =)
Stolt farsa 2014. =)

Födelsedagsmiddag =)

Kategori: Livet

I onsdags fyllde jag 30 och igår kom familjen hit på födelsedagsmiddag. Det blev en trevlig tillställning med trevligt sällskap, tre glada kusiner, roliga presenter (nu ska jag se till att lära mig att sy!) och en lyckad kalkonmiddag och god tårta. En bra lördag helt enkelt. :)
 

Pussa lillebror <3

Kategori: Freja 1,5-2 år

Ibland har vi det väldigt mysigt här hemma, för några veckor sedan började Freja att klappa på magen när vi berättade att "mamma har en bebis i magen" eller "lillebror ligger i mammas mage". Nu har den lilla börjat pussa på magen och det är väldigt mysigt och jag tror att Freja tycker att det är lite spännande och rolig, även fast hon säkert inte förstår vad som är så speciellt med min mage mer än att vi pratar om den rätt ofta.
Mammas favorit(er)! 

Hipp hipp hurra!

Kategori: Livet

30 år idag!