familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Magen växer - 6 dagar till bf. =)

Kategori: Gravid

Idag är jag i v.39+0 och magen har minst sagt växt senaste veckorna, nu har jag gått upp runt 9 kg och jag tror även lillkillen i magen växt till sig. På eftermiddagen var vi på MVC för ett förhoppningsvis sista besök hos barnmorskan. Vi pratade förlossningen, lite om förväntningar inför förlossningen och om att bli tvåbarnsföräldrar och dessutom tog vi några prover, lyssnade på prinsen hjärtljud (136 bpm) och mätte magen som nu både sjunkit och växt någon centimeter. Dessutom fick vi nu reda på att prinsen är fixerad och att han nu ligger väldigt långt ner. 

Överjärva gård & Augustendals 4h

Kategori: Freja 1,5-2 år

I lördags tog vi bilen till Överjärva gård, tittade på djuren och promenerade i skogen. I söndags tog vi bilen till Augustendals 4h och tittade på djuren och lekte i parken. Det blev några roliga timmar för vår lilla tjej som gillar att titta på djur.
Pappa och dotter vilar.
Freja leker i skogen.
Pappa, Freja och katten på Augustendal.

Vecka 38+6

Kategori: Gravid

Snart är den här graviditeten över, vilket känns fantastiskt. Det ska bli skönt att få tillbaka min kropp, slippa må dåligt, slippa ha ont i kroppen, slippa spy titt som tätt och förhoppninngsvis sova lite bättre igen och framförallt få tillbaka ork och energi. Jag kan verkligen säga att jag längtar, det ska bli fantastiskt att träffa vår lilla prins. Jag undrar vad det är för en liten person som växt i min mage, om han är lik Freja till utseende eller personlighet, men jag räknar med att han är en egen liten person med egen vilja, personlighet och drömmar.  
 
Idag är det 7 (!!) dagar tills min lilla prins är beräknad, men jag hoppas att han är redo att mötavärlden den här veckan. Älskade lilla pojke ska du bli en februaribebis eller en marsbebis?

Byxor =)

Kategori: Sy

I januari gav jag mig på att försöka sy byxor till lillebror och idag har jag sytt ett par byxor till Freja. Jag kan säga att det går bättre och bättre, så här ser byxorna ut just nu. Nu ska jag bara se till att köpa resår och sy fast resåren i byxorna. 
 
 

Babynest & Mössa =)

Kategori: Allmänt

Efter en tuff start på februari så har vi nu återhämtat oss i sjukstugan. Freja är tillbaka på förskolan, Tobbe på jobbet och jag har kunnat vila på soffan. Men idag har jag hunnit med att klippa mig, sy klart babynestet (som var i stort sätt klart innan vabruari tog vid) och sytt en ny mössa (med ett nytt mönster) till Freja.
 
 

Vecka 38+2

Kategori: Gravid

Graviditeten närmar sig sitt slutskede och bebisen kommer förhoppningsvis allt närmare. Idag är det 11 dagar till bf och jag och magen har lyckats gå upp 9 kg. 

37+0

Kategori: Gravid

20 dagar till bf och både magen och lillebror fortsätter att växa. 
Idagsläget så har jag gått upp 8 kg.

Vabruari..

Kategori: Freja 1,5-2 år

Februari har inte börjat på bästa sätt för familjen. Förra veckan var Freja hemma fyra dagar från förskolan och den här veckan har hon varit hemma i två dagar. Men nu är febern borta så imorgon räknar vi med att Freja är tillbaka på förskolan igen. Trots förkylningstider så har vi lyckats ta oss ut vid ett par tillfällen, Freja har fått inviga sin nya overall, åkt pulka, pulsat i snön och gungat i vanlig ordning och just nu är pappan och dottern ner vid sjöarna och tittar på fåglarna. Dessutom så var vi på 3-årskalas i söndags och firade fina Sixten. 
 
Mysa med mamma.
Åka pulka med pappa.
Leka ute i snön. 

Pappas lilla hjälpreda =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

Att plocka ur diskmaskinen är väldigt roligt. :)

Barnmorskebesök v.36+6

Kategori: Gravid

Idag var jag hos barnmorskan igen för att skriva en sammanfattning om graviditeten, prata om förra förlossningen samt kommande förlossning. Dessutom så tog vi några prover, lyssnade på bebisens hjärta, tog sf-måttet samt kollade hur bebisen låg. Bebisen ligger långt ner men huvudet är fortfarande ruckbart. Sf-måttet är fortfarande lågt, tror att det var 30 eller 31 cm och pulsen låg på 140. 

Äntligen..

Kategori: Allmänt

Så är syskonvagnen inköpt! Det blev en Babytravel Dublin. 

26 dagar till bf. :)

Kategori: Gravid

I måndags var det fyra veckor till bf och idag är det 26 dagar tills den lille är beräknad. Behöver jag säga att det känns bra? Nu känns det som att förlossningen kommer allt närmare och jag längtar efter att få upp min lille gosse på bröstet. Vi får se om den lille väljer att bli en februaribebis eller marsbebis, oavsett så är det inte allt för långt kvar.
 
Här hemma har vi sjukstuga med förkylning och feber, men jag försöker tänka positivt och tänker att det är bättre att vi är sjuka nu än när det är dags för förlossningen. 
 
 

"Högt torn.."

Kategori: Freja 1,5-2 år

Freja och pappan har kommit på en ny lek som Freja gillar. Det gäller att bygga ett så högt torn som möjligt med duplo och jag tror att den lilla är väldigt nöjd när hon upprepar "högt torn" eller säger "högt". 
 

Ny kamera =)

Kategori: Allmänt

Häromdagen åkte vi till Netonnet och shoppade en massa bra saker. Det bästa var helt klart att vi äntligen köpte en ny kamera, det blev en kompaktkamera från Sony med 20,1 megapixlar och 35x optisk zoom så nu hoppas och tror jag att vi kommer att kunna ta betydligt finare bilder. 
 
Freja favorit, taget med nya kameran.

Mammas gullunge =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

Den här lilla har varit förkyld i dagarna tre. Igår låg vi i soffan och myste och tittade på Bamse. 
Freja har senaste tiden börjat gilla sina gosedjur allt mer och den här hunden som hon fick på dopet, har hon sovit med på förskolan sedan hon började i augusti och senaste veckan har den fått följa med hem när jag hämtat henne på eftermiddagen.