familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

1 år sedan Freja döptes

Kategori: Freja

28/9-13 döptes den här fina flickan, Freja Anna Gudrun.

Åka rutschkana.. =)

Kategori: Freja 1-1,5 år

Så här roligt har vi det ibland.. 

Ella's Kitchen puffits

Kategori: Allmänt

Igår fick den lilla prova ett nytt mellanmål. Freja har för Smartsons  räkning fått prova Ella's Kitchen puffits med ost- och tomatsmak och jag kan berätta att den lilla gillade dessa små "ost- och tomatbollar". Freja satt och åt sina små bollar och hon visade att hon tyckte att de smakade väldigt bra. Vi kommer garanterat att köpa Ella's Kitchen puffits flera gånger. 

Äntligen! =)

Kategori: Allmänt

Idag var första dagen Freja inte grät på förskolan när jag lämnade henne. Känns helt underbart. Senaste veckan så har jag även märkt att Freja blir glad och ler när vi kommer till förskolan, men tidigare så har hon alltid gråtit när jag gått, så det här känns verkligen bra. Fina Freja.
 
 
 
 

Tur att nån är glad när det regnar..

Kategori: Allmänt

Finns det något bättre än att leka i vattenpölar? l

Välkommen v.17+0

Kategori: Gravid

Igår var vi hos barnmorskan hela familjen. Vi var där på en "extrakoll" för att följa upp min hyperemesis (just nu ligger jag +/-0 viktmässigt vilket känns mer än bra), en ny läkartid bokades till nästa måndag och det bästa av allt var att vi fick lyssna på bebis lilla hjärta. Fantastiskt att höra bebisen hjärta slå. Nu är det 13 dagar kvar tills vi får se minis på RUL. 

Älskade busan. :)

Kategori: Freja

 

Äntligen valdag! Heja alliansen!

Kategori: Allmänt

 

Oscar 4 år!

Kategori: Allmänt

I förra veckan hände flera roliga saker. I tisdags kväll var jag och Tobbe och hälsade på Elli och Patrik och fick träffa deras lilla son för första gången. Väldigt mysigt, en söt liten pojke och två lyckliga, nervösa och trötta föräldrar. Så mysigt att få gosa med en liten bebis och det är alltid lika svårt att fatta att Freja en gång var så där liten.. 
 
I torsdags var vi över hos Sandra och Christer med familj. Åt middag, barnen lekte och vi vuxna försökte att prata däremellan och det slutade med att Tobbe fick konka hem på en ny stol till Freja. En bra kväll helt enkelt. 
 
I söndags så var vi på 4-årskalas för att fira världens finaste Oscar. Ett trevligt kalas med ett glatt födelsedagsbarn, fina dekorationer, god tårta och härligt sällskap och i onsdags fyllde jubilaren år! Hipp hipp hurra! Grattis fina Oscar!
 
 

Eftermiddag med Freja

Kategori: Allmänt

Det bästa som finns är att hämta Freja på förskolan och spendera tid med henne i någon park. Jag älskar att se hennes glädje när hon promenerar omkring, hur hon stannar upp gräset, känner på det och sedan lägger sig i gräset och njuter. Fantastiska tjej! 
 

Freja 17 månader & 1 vecka

Kategori: Freja 1-1,5 år

Dagarna går och den lilla har snart blivit 1, 5 år. Idag är hon exakt 17 månader och en vecka gammal och mycket har hänt sedan hon kom in i vårt liv. För knappt 4 veckor sen började Freja på förskola och även fast vi inte tycker att allt är perfekt på förskolan, så verkar Freja trivas. Annars så är jag glad att Freja än så länge inte behöver gå några längre dagar och jag är glad att jag och Freja har möjlighet att gå och leka en stund efter att jag hämtat henne på förskolan. Oftast så går vi till olika lekplatser, ibland gungar hon en stund eller åker rutschkana, men allra roligast är det när hon får promenera, gå upp för trappor eller kullar/grässläntar. Just trappor verkar vara extremt roligt att gå i, senaste dagarna så har hon även visat att hon tycker att det är rofyllt att bara sitta i gräset en stund och rycka och titta på gräset. Hemma så är hon en bustjej som ska leka med allt (bilar, dockor, vagnar, duplo, rutschkanan, böcker och det stora täcket som nu ligger på golvet). Ibland så sitter hon still en stund och då är det att läsa böcker eller sjunga som gäller. Favoritsångerna är helt klart: Imse vimse spindel, Huvud axlar knä och tå, Kalle Anka satt på en planka, Klappa händerna och Pippi-sången. Vad det gäller mat så äter hon oftast ganska bra till lunch/middag om man inte serverar spenatsoppa som förskolan och det bästa att äta är helt klart pasta, potatis och ris. Freja pratar mycket här hemma även fast det är mycket som är på hennes eget språk, men ord som hon använder vardagligen är: mamma, pappa, där, hej, nej, oj, aj och vovv (som hon säger när vi ser hundar i parken).
Freja på språng!
Mammas fina i parken.
 

Loppi Blogbag

Kategori: Allmänt

Idag fick vi hem en trevlig present från Loppi, höstens första Loppi blogbag. Blogbagen innehåller två produkter från Santa Maria: kryddmixen Paneng red curry spice mix samt Organic Coconut Milk. Så någon dag inom kort kommer vi att äta thaimat. I bagen finns även fiskpinnar från Findus, så inom kort kommer Freja att få äta fiskpinnar för första gången. I påsen fanns även en dvdfilm, Rio 2, jag har svårt att se att Freja ska sitta still i 100 minuter, men kanske kan vi få hennes fina kusiner att sitta still en stund framför Rio 2 när de kommer på besök nästa gång. Vi fick även hem ett nytt sköljmedel från Softlan, som vi kan använda till nästa tvätt. Loppi bjöd även på en fin tygpåse illustrerad av Kitty Jubring. Det fina med den här tygpåsen är att varje såld påse generat pengar till Childhood. Sist men inte minst så fanns även Loppi Magasin i påsen (tidningen som Freja var med i), så nu ska jag luta mig tillbaka och läsa tidningen. 
Tack Loppi!

Nyköpings skärgård

Kategori: Livet

I lördags tog vi bilen till Henriks landställe utanför Nyköping. Det blev en trevlig helg och på vägen dit så tog vi ett välbehövligt stopp på ett charmigt ställe för att äta lunch på, Noras trädgård. En dryg timme senare så var vi framme på landstället, Freja sov i bilen. Men när hon vaknade så passade vi på att promenera runt på tomten och i skogen och Freja var väldigt nöjd när hon fick promenera runt i naturen.
På eftermiddagen tog vi det lugnt tillsammans med grabbarna och till min och Tobbes förtjusning så tyckte Freja att killarna var roliga lekkamrater. På kvällen hade vi en liten kräftskiva med svenska kräftor, väldigt goda och Freja var modig nog att äta ett par kräftor. En trevlig tradition, eftersom vi var där även förra sensommaren när Freja bara var dryga 4 månader.
Far och dotter på svamppromenad.
Liten skogsmulle.
Blivande schackspelare?
Utsikten från stugan.

Tillbaka till verkligheten..

Kategori: Allmänt

Idag är pappans första dag på jobbet efter föräldraledigheten och Freja är tillbaka på förskolan (som hon snart gått på i 3 veckor). Men jag hoppas att det kommer fler dagar för oss att promenera runt Råstasjön. Just nu så saknar jag att ha mina två bästa här hemma.