familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Hemma hos mormor & morfar

Kategori: Freja

När pappan i familjen spenderar helgen i Finland, så har vi haft turen att spendera helgen hos Frejas mormor och morfar. Underbart säger vi och sover nu andra natten på raken i gästrummet (som en gång i tiden var mitt gamla rum). En fin helg med god mat, en promenad i kylan förbi 4H och där Freja har myst och lekt en massa med mormor och morfar. 
 
 
 

Pappa på vift

Kategori: Livet

I helgen firade vi Tobbes 30-årsdag med öppet hus, det blev en trevlig tillställning där våra familjer och Tobbes vänner kom hit för att för att fira Tobbe och umgås. Igår kväll åkte Tobbe till Finland med ett gäng vänner och kusiner för att fortsätta fira sin 30-årsdag. Vilket innebär att det är första gången som Tobbe är och kommer vara ifrån oss i sammanlagt tre dagar. Vi får se vem som kommer sakna vem mest och om Freja kommer tycka att det är konstigt att pappa inte kommer hem efter jobbet, så som han alltid brukar göra. Men det kommer nog gå bra, jag och Freja satsar på att åka till hennes mormor och morfar. Så det blir nog en bra helg.
 
Freja med sin fina pappa.

Kryper, ålar och ställer sig upp

Kategori: Freja

Den senaste veckan har Freja försökt att resa sig upp i sängen genom att stödja sig med händerna på min mage eller på mitt ben och i flera fall lyckats ställa sig upp med stöd. Igår ställde hon sig på knä vid bordet och lyckades ställa sig upp för första gången. Jag blev så till mig att jag ringde Tobbe och berättade och idag har vår fina lilla tjej ställt sig upp ytterligare två gånger vid bordet. Som om inte det vore nog så har Freja blivit duktigare på att krypa och framförallt så har hon börjat åla snabbare. Så nu försöker hon alltid att ta sig till saker som jag och Tobbe försöker att hålla henne ifrån. Annars så kryper Freja ofta till tvbänken, där hon öppnar luckan eller så kryper hon till sin låda med leksaker, som hon plockar eller välter ut för att därefter leka med sakerna. Mammas fina tjej.
 

Freja 7,5 månad

Kategori: Freja

Halva november har passerat och Freja har nu blivit 7,5 månad. Sömnen under november har varit sämre än tidigare och under ett par veckor har vi haft svårt att få Freja att somna tidigare än 21-22, men igår och idag somnade hon vid 19. Så nu hoppas jag att det ska fortsätta. Freja ammar i huvudsak fortfarande, men vi försöker att få henne att äta gröt eller rotfruktspuré varje dag, det går så där. Nuförtiden har Freja fyra tänder (två uppe och två nere), använder mestadels storlek 74 i kläder och storlek 4 i pampersblöjor och storlek 5 i libero. 
 
Freja tycker om att röra på sig och tar sig framåt genom att krypa och åla på sitt eget sätt. Hon gillar att sitta och börjar tycka att det är roligt att stå vid bordet eller soffan och titta. Freja försöker även att lära sig att ställa sig upp, vilket hon ofta försöker göra. Annars så tycker hon fortfarande väldigt mycket om att bada och tycker om att sjunga och gillar olika ljud och rörelser. 

Grattis Tobbe!

Kategori: Freja

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Tobbes födelsedag.
Hurra hurra hurra! 
 
Första bilden på Tobbe och Freja tillsammans, från BB.
 

Tand nummer 3 och 4 på väg...

Kategori: Freja

I ett par dagar så har vi haft en kinkig tjej här hemma, vår lilla älskling har bitit frenetiskt på allt och som vi trodde är fler tänder på väg. Tand nummer tre och fyra kan nu skymtas i överkäken och jag hoppa att tänderna snart har trängt igenom så att Freja slipper att ha ont och istället kan få vara glad.
 
 

Stå själv..

Kategori: Freja

Den lilla favoriten börjar bli allt stadigare på benen och kan nu stå kortare stunder vid bordet. 
 

Freja är förberedd för kyla..

Kategori: Freja

Nu när kylan har trängt sig på så har Freja fått en varmare mössa och fått en åkpåse till vagnen. 
Mammas sötnos.
 

Dricker vatten

Kategori: Freja

 
Den lilla gillar att dricka vatten ur mammas glas.

November

Kategori: Livet

Efter en strålande höst så har november tagit över. November förknippar många med regn, rusk och mörker, jag förknippar november med födelsedagsfiranden. Igår var vi i Kallhäll och firade pappa. Ett trevligt födelsedagsfirande där Freja fick mysa med sin morfar och mormor, träffa sina kusiner, morbror och moster, men även träffa släktingar som hon tidigare inte träffat.I tisdags fyllde jag 29, vilket jag och Tobbe firade med att gå ut och äta middag och gå på bio. En trevlig kväll och Freja fick spendera kvällen med sin mormor och morfar. Förra lördagen så firade vi min födelsedag tillsammans med familjen och dagen före firade vi Tobbes pappas födelsedag med deras familj. Förutom att fira födelsedagar så har vi idag varit i Sollentuna och hälsat på Patrik och Elli och deras katt, något som Freja tyckte var väldigt spännande.

Grattis på farsdag!

Kategori: Freja

Idag är det pappas födelsedag och dessutom farsdag! Ett stort grattis till min fina pappa.
Freja träffade morfar första gången när hon var 3 dagar gammal, då mormor och morfar körde hem oss från BB.
Dessutom så är det Tobbes första farsdag. Ett stort grattis till min älskling och Frejas fina pappa.
Mina fina älsklingar i sommras.

Hipp hipp hurra!

Kategori: Livet

Idag är det min t j u g o n i o n d e (29!) födelsedag och jag får erkänna att det känns lite konstigt. Tiden går alldeles för fort, ibland känns det som att jag nyligen var 25 och att det fortfarande är 2009 samtidigt så har det hänt en hel del senaste åren och framför allt sista året. När jag var 25, så hade jag precis slutat plugga och arbetade mitt första år som idrottslärare i Bro och det jullovet firade jag med ett tjejgäng i USA. En road trip från San Fran via Napa Valley, julfirande vid Lake Tahoe och nyårsfirande i Las Vegas. En oförglömlig resa. Där i mellan så har jag även hunnit med att arbeta som idrottslärare på ytterligare tre skolor, börjat spela golf, fått äran att vara gudmor till tre fantastiska killar (Oscar, Sixten och Benjamin) och rest till länder som Italien, Island, Kina och Thailand och som om inte det vore nog så har livet förändrats på riktigt. En liten flicka har för alltid förändrat mitt och Tobbes liv och som Tobbe brukar säga "Nu känns alla dagar meningsfulla, till och med en regnig grå tisdag." Älskade Freja vad vi älskar dig.
 
2013-03-30 3 dagare före Freja föddes. 
 
 
 

Fina kusiner

Kategori: Freja

I lördags hade vi födelsedagsmiddag här hemma, imorgon fyller jag 29. Så i lördags hade jag och Tobbe bjudit över mina föräldrar och min brors familj för att äta middag och fira. Freja därmed träffa sina fina kusiner och Freja var väldigt intresserad av Sixten (som är ett drygt år äldre än henne), som hon verkade tycka var väldigt spännande. Vid ett tillfälle på kvällen så försökte vi få till ett kusinkort på Freja, Sixten och Oscar och det var inte helt lätt att få gullugarna att le och titta åt samma håll samtidigt. 
 
 

7 månader och 2 dagar..

Kategori: Freja

Freja helammas fortfarande, men äter/smakar rotfrukter, frukt eller gröt dagligen. Dessutom så tycker hon om att dricka vatten. Hon tycker om att äta tillsammans med oss, men blir otålig om hennes mat dröjer eller om vi äter för långsamt. Freja har även börjat sova i sin egna säng och har i knappt två veckor sovit större delen av natten i spjälsängen. Nuförtiden så somnar hon oftast mellan 19-20 och vaknar för att äta en eller två gånger per natt för att äta, därefter sover hon till 6-7 på morgonen då det är dags att gå upp. Freja använder mestadels storlek 74 i kläder och i blöjor använder hon storlek 4 i pampers och storlek 5 i libero.
 
Freja tycker om att röra sig och hon försöker att förflytta sig runt i rummet. Oftast hasar/ålar hon bakåt, står på alla fyra, rullar runt eller sätter sig. Ibland flyttar hon sig framåt, vilket hon klarar bättre i sängen än på golvet. Hoppgungan är fortfarande en rolig leksak. Några gånger i veckan så badar vi och flera gånger per dag så sjunger vi. Favorisången är huvud, axlar, knä och tå, men Freja gillar allt som innehåller rörelser eller klappar. 
 
 

Freja 7 månader

Kategori: Freja

Igår blev min lilla tjej 7 månader.