familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Helgen..

Kategori: Freja 8-12 månader

I fredags började jag morgonen med att gå på en anställningsintervju. Kändes helt okej, rätt ovant. Länge sedan jag var på en anställningsintervju senast. På dagen så var jag och Freja på öppna förskolan och lekte medan Tobbe var hemma och målade. Så nu börjar det bli fint här hemma. Hallen, köket, badrummet och Frejas rum är målade. Vardagsrummet och sovrummet är kvar att fixa plus att vi har tänkt lägga nytt golv i hallen, köket och Frejas rum. 
 
I lördags var vi på födelsedagsmiddag i Kallhäll och firade mamma. En trevlig tillställning och Freja var väldigt nöjd över att få leka med sina fina kusiner. 
 
 
Världens bästa kusiner. 

Snö, pulka och läkare

Kategori: Freja

Idag inledde vi dagen med att gå ut i snön och åka pulka på innergården. Freja skrattade och tyckte att det var roligt att åka ner för slutningen och var dessutom väldigt nyfiken på snön. Men att åka i backar får vänta tills nästa vinter.. 
 
På förmiddagen hade vi en tid hos läkaren på barnmottagningen för att följa upp utredningen på njurarna. Freja har varit på både ultraljud och DMSA och på den sistnämnda kunde läkarna konstatera att njurarna är friska och funktionella, men att urinledaren är förstorad, vilket kan tyda på en reflux. Därför ska vi på en vidare utredning och Freja kommer behöva genomgång en MUCG och vi hoppas så klart att den undersökningen inte ska visa på någon defekt hos Freja. På barnläkarmottagning togs även diverse blodprov, blodtryck samt längd och vikt. Freja väger nu 11,27 kg och är 75,1 cm lång. En ökning med 300 gram och 0,6 cm på 1,5 månad. 

Lekland

Kategori: Freja

Den här veckan har börjat bra. I måndags så var jag och Freja på öppna förskolan (för första gången på en månad) och Freja var glad över att få leka med andra barn och sjunga sånger på sångstunden, så igår var vi tillbaka på öppna förskolan och Freja verkade lika glad igår. Igår fyllde även min fina mamma, Frejas fina mormor år och så klart ville Freja hälsa till mormor. ;)
 
 
Idag träffade jag en annan mamma från föräldragruppen och gick till leklandet i Bromma och Freja var i vanlig ordning väldigt glad och nyfiken och bollhavet var väldigt roligt. 
 
 

Jag överlevde.. =)

Kategori: Allmänt

Nu är första jobbhelgen över och det kändes okej. Det var inte så farligt att jobba som jag hade bävat för och jag är glad att jag jobbat 9-15 båda dagarna så att jag har fått möjlighet att leka med Freja både innan och efter jobbet. Det har varit lite jobbigt att inte få vara med min tjej och att inte umgås med min fina lilla familj, men det kändes bättre idag än igår. Imorse så vaknade den lilla vid halv sju, så vi han umgås i nästan två timmar innan det var dags för mig att jobba. Freja har haft en bra dag med pappa och träffat farmor och farfar och jag har haft det okej på jobbet, även fast den bästa känslan på hela dagen infann sig när jag fick komma hem och pussa och leka med min lilla tjej. När jag kom hem visade Freja prov på att hon börjar bli stadigare när hon går. Tobbe berättade att hon gått mer än vad han tidigare sett och att hon gått ungefär 2 meter och jag fick se den lilla gå både 10 och 13 steg när jag kom hem. Rekordet är fortfarande 14 steg, men det tror jag att hon kommer att slå väldigt snart.

Första jobbdagen..

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort något ovanligt, men som egentligen är väldigt vanligt. Men eftersom jag är föräldraledig och var sjukskriven hela graviditeten så har jag inte jobbat på drygt 1,5 år, men idag var det dags igen. Jag var tillbaka på mitt gamla extra jobb som jag nu ska jobba en helg i månaden på. Det kändes okej, lite konstigt så klart, men framförallt så var det jobbigt att vara ifrån min lilla tjej. Som tur är så vet jag att min fina lilla tjej har det bra sin fina pappa. Så imorgon är det dags att jobba igen, sen dröjer det som tur är 4 veckor tills nästa gång det är dags att vara ifrån min tjej.

Vilken underbar vårdag!

Kategori: Freja 8-12 månader

Idag hade vi en jobbig förmiddag, men efter lunch så gick vi ut och tog en promenad runt Råstasjön. En härlig promenad i vårsolen innan vi spenderade en halvtimme gungandes i lekparken.
 
 

Vårväder

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har bjudit på solsken, blå himmel och vårkänsla. Vilket känns underbart, det är fantastiskt att vara ute i vårvädret. Idag har vi varit på återbesök på Danderyd sjukhus och Frejas ögon ser bra ut. Vi har även tagit en promenad runt lötsjön och gungat en massa, vilket verkar vara väldigt roligt.

Just nu så håller den lilla på att lära sig att gå. Oftast så ställer hon sig upp, står en stund och tittar, tar mellan 3-8 steg (som mest har hon tagit 14 steg) innan hon sträcker ut armarna och kastar sig i min famn. Duktiga tjej. Men fortfarande så gillar hon bättre att gå framåt och tillbaka med lära-gå-vagnen.



Hemma så håller vi på och fixar, igår tog vi en sväng till Ikea (tredje gången på en månad), vi köpte även mer färg och byggde ihop några saker när vi kom hem. I söndags så var jag och Freja i Kallhäll och hade en bra dag med hennes mormor och morfar medan Tobbe målade om i hallen.

Leka med andra barn..

Kategori: Freja

Igår träffade vi en mamma och ett barn från föräldragruppen, åt lunch tillsammans och lät de små leka tillsammans, något som Freja gillar. Hon kryper och klättrar överallt (igår lyckades hon klättra upp och sätta sig i en boklåda), ställer sig upp och vill gärna leka med samma saker som de andra barnen. 
 
Idag träffade vi två mammor och deras barn, åt lunch tillsammans och efter det gick vi till ett lekland vid Fridhemsplan. Freja tyckte återigen att det var roligt att leka med andra barn och dessutom krypa runt och upptäck nya saker. Idag fick Freja åka rutschkana och leka i ett bollhav (för första gången) två nya roliga saker.
 
 

Freja 11 månader

Kategori: Freja

Freja är nu 11 månader gammal, hon är fortsatt väldigt nyfiken och framåt. Hon kryper gärna runt och upptäcker nya saker och nuförtiden så försöker hon att klättra upp på saker. Senaste tio dagarna så har hon blivit väldigt duktiga på att ställa sig upp på golvet (utan stöd). Hon har väldigt bra balans, så hon ställer sig upp, dansar lite eller klappar händerna, sätter sig på huk  och ställer sig upp igen. Freja är däremot inte så sugen på att gå, hittills så har hon tagit tre steg som mest, men oftast kryper hon om hon vill någonstans alternativt går genom att hålla handen eller med lära-gå-vagnen. 
 
 
Freja säger ofta mamma, pappa och hej. Annars så pratar hon sitt eget språk. Hon gillar att vinka och brukar alltid vinka till pappa när han ska gå till jobbbet. Senaste veckan så har Freja vaknat vid 6-tiden på morgonen, vilket innebär att vi ofta leker lite på morgonen och äter frukost, innan vi tar en promenad till en lekpark där Freja får gunga. Att gunga verkar den lilla gilla väldigt mycket. Freja tycker även om att leka att hon pratar i telefon, välta klossar, trumma, leka med pusslet och bläddra i böcker. Just nu gillar Freja en bok som heter Pytte pytte liten ska sova. Freja tycker även om när vi sjunger och hon gillar sånger som Imse vimse spindel, huvud axlar knä och tå, lilla snigel, mormors lilla kråk och blinka lilla stjärna.
 
 

Hemma

Kategori: Livet

Här hemma håller vi på att fixar för fullt eller det blir snarare en sak i taget. Igår monterade Tobbe upp den nya tv-bänken som vi nu har i vardagsrummet, i förrgår monterades sängramen upp och igår fixade jag upp väggdekor på Frejas rum. 
 
 

Mars

Kategori: Freja

Förra veckan var en bra vecka. I torsdags hade vi besök av Christer med familj, vilket innebar att vi hade två yrväder som inspekterade och lekte för fullt i lägenheten plus en liten tjej som tyckte att kusinerna var väldigt intressanta och spännande. En härlig torsdags kväll, i fredags åt vi en god middag och tittade på hyrfilm, var säkert en månad sedan vi hyrde film senast eftersom vi senaste tiden tittat på Vänner på kvällarna när Freja somnat. I lördags åkte jag och Tobbe till ikea och shoppade diverse möbler medan Freja hade det bra hos mormor och morfar och på kvällen var jag ute och åt middag med några andra mammor, vilket var trevligt. I söndags var vi inne på skansen och tittade på djuren innan Freja blev alldeles för trött, vilket var väldigt mysigt. 
 
 
 

Skansen

Kategori: Freja

I söndags blev den lilla 11 månader och samma dag passade vi på att gå på Skansen med Freja för första gången. Freja verkade tycka att det var roligt med en utflykt och verkar gilla att både åka tunnelbana och spårvagn och det märks att hon tycker att barn är väldigt spännande. Att kolla på djur på skansen var nog helt okej också tills hon blev alldeles för trött.. Freja han se grisar, getter, älgar, sälar, rävar och vargar innan tröttheten tog över och hon slutligen somnade i vagnen.