familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Vårkänsla

Kategori: Livet

Lyckades ta mig ut på en promenad, tog mig ner till sjöarna och satte mig på en parkbänk och njöt av det fina vädret. Med solen i ögonen, blåhimmel och många vattenpölar på vägarna så är det svårt att inte få vårkänslor. Underbart om våren är på gång.

Att föda

Kategori: Gravid

Igår läste jag klart Gudrun Abascals bok Att föda: en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter. En bra bok att läsa så här inför förlossningen. I boken skriver hon om förlossningens alla faser, förlossningsställningar och smärtlindring. Hon diskuterar kring begreppet "en normal förlossning", hon försöker även ge tips på hur och vad man ska tänka på för att kunna påverka sin förlossning i positiv riktning. Så nu har jag fått en del tankar som jag ventilerat med Tobbe samt en del frågor som jag hoppas att barnmorskan ska kunna besvara när det är dags för oss att skriva "förlossningsbrevet".
 
Efter att ha läst Katerina Janouchs bok Gravid! 9 månader av väntan och Gudrun Abascals bok så har jag nu valt att läsa en annan bok som inte har med graviditeten eller förlossningen att göra. Istället har jag valt att läsa en självbiografi, Zlatans bok Jag är Zlatan. Väldigt intressant än så länge. 

5 veckor till BF

Kategori: Gravid

Idag är jag i vecka 35+0 och det innebär att det är 34 dagar kvar till lillis BF. Det innebär också att lillis är välkommen till världen redan om två veckor eftersom bebisen redan i vecka 37+0 räknas som fullgången. Så någon gång inom de närmsta två till sju veckorna så kommer vår lilltjej att föddas, vilket känns helt fantastiskt. Jag hoppas och tror att hon kommer vara hos om 3-4 veckor, men jag har förstått att jag inte ska räkna med för mycket eftersom de flesta förstföderskor går över tiden... 

Körkort - 10-årsjubileum

Kategori: Livet

För någon månad sedan fick jag papprerna från transportstyrelsen om att det är dags att förnya körkortet, eftersom det är tio år sedan jag tog körkortet. Känns nästan ofattbart, för tio år sedan gick jag sista året i gymnasiet och bodde hemma hos föräldrarna. 
 
Så idag behöver jag gå ner till fotografen för att fixa fotot till nya körkortet så att jag slutligen kan skicka in papprena till transportstyrelsen..

Helgen

Kategori: Livet

I fredags fyllde min storebror Christer 30 år och i lördags var vi över och firade honom med familjen. Det var en fin kväll med trevligt sällskap, glada underbara barn, god mat, tårta och melodifestivalen på tv. Annars har helgen och veckan i vanlig ordning varit väldigt lugn.. 

Drygt 5 veckor kvar till BF...

Kategori: Gravid

Graviditeten fortskrider och jag längtar mer och mer tills det är dags att få träffa vår lilla tjej. Vår lilla tjej växer och har blivit stor och stark och ibland undrar jag om lillis förstår hur stark hon faktiskt är. Nuförtiden har jag ett konstant tryck under höger revben där lillis allt som oftast ligger och trycker eller sparkar. Ett tryck som inte alls är bekvämt, desto mysigare är det att känna hennes rörelser längre ner i magen och det är en fantastisk känsla att både se och känna hur olika punkter i magen trycks ut av hennes små händer eller fötter. Jag är otroligt glad över att vi har en aktiv liten tjej i magen.
 
Idag har jag läst klart Katerina Janouchs bok Gravid! 9 månader av väntan. En bok som kanske hade varit mer intressant om jag läst den innan graviditeten eller i början av graviditeten, nu kändes flera kapitel tämligen ointressanta. Nu med en dryg månad till förlossningen, så känns Gudrun Abascals bok Att föda. En barnmorskas tankar, råd och erfarenheter. En bok som än så länge verkar både informativ och läsvärd och som jag tror kan vara bra att ha läst innan det är dags att skriva "förlossningsbrevet". 
 
 

Vecka 34+0

Kategori: Gravid

Idag går vi in i ny graviditetsvecka och nu är det endast 6 veckor kvar till lillis BF. 41 dagar kvar, men jag hoppas att det kommer att gå fortare och att lillis istället väljer att komma ut i mars. Jag vet att jag borde fortsätta att ställa in mig på att det kommer att ta längre tid och att graviditeten kommer att gå över tiden eftersom de flesta förstföderskor går över tiden.. Vi får se helt enkelt, jag är bara glad att lillis och förlossningen kommer allt närmare. 

Thailandreunionen..

Kategori: Livet

Igår träffades vi hemma hos min brors familj för att umgås och för att dela bilder från Thailandssemestern. Roligt att träffas och roligt att se alla bilder, men jag tror att vi sammanlagt hade närmare 5000 bilder, så det blev lite väl mycket.. Så nu sitter jag här hemma och kollar på skidåkningen på tv och rensar en hel del bland bilderna. 
 
 
 

Alla hjärtans dag..

Kategori: Livet

Idag har vi uppmärksammat alla hjärtans dag här hemma, jag köpte under dagen en present till min fina och passade då även på att köpa en liten present till vår lilla tjej. Vår lilla tjej fick sina första skor, ett par rosa "sneakers" och Tobbe fick espressokoppar och tulpaner. Själv blev jag uppvaktad med stora fina rosor och chokladpraliner. Så här hemma har vi en fin kväll.

Barnmorskebesök

Kategori: Gravid

Idag har vi varit hos barnmorskan och vi diskuterade i vanliga ordning min hyperemesis, tog blodprover, mätte magen, lyssnade på hjärtljud och kontrollerade lillis position i magen. Just nu ligger lillis med huvudet nedåt i bäckenet, vilket jag hoppas att hon gör fram till förlossningen. Vi pratade även en del om förlossningen och barnmorskan bad oss att till nästa gång att fundera på hur vi vill ha det under förlossningen och om vi har några speciella farhågor. Så nu blir det att skriva ner våra tankar angående förlossningen.. 
 
För övrigt idag är vi i vecka 33+0 och det sju veckor kvar till lillis BF. 

Helgen..

Kategori: Livet

Den här veckan har två av mina gudsöner fyllt år, J:s och L:s Benjamin fyllde 2 år i torsdags och i fredags fyllde min brorson Sixten 1 år. Ett stort grattis till dessa små fina killar. Idag har jag varit hemma hos Christer och Sandra på 1-årskalas och firat fina Sixten och jag tror att Sixtens storebror (tillika min gudson) Oscar var minst lika glad över att lillebror fyllde år som jubilaren själv, för visst är det roligt att få hjälpa till att öppna paket och få leka med nya leksaker.
 
I fredags hade Tobbe en kompis över, så vi kollade på ett par filmer och i lördags så var vi över en sväng hos Tobbes föräldrar. 
 
 
 

Jobb

Kategori: Gravid

Idag har jag varit förbi arbetet och lämnat tillbaka nycklar och datorn, för nu vet jag att det inte kommer att bli något arbete under 2013, utan nästa gång jag ska vara tillbaka på arbetsmarknaden är när lillis har blivit 8-9 månader gammal och jag har varit föräldraledig lika länge och året har blivit 2014. Det känns både bra och lite skrämmande och vi får helt enkelt se på vilken skola som jag kommer arbeta på om ett år...

Lillis växer som hon ska..

Kategori: Gravid

Idag har vi varit på tillväxtultraljud på KS och det var fint att se vår fina lilla tjej snutta och suga på tummen. Ultraljudet gick till på samma sätt som senast, dvs. ultraljudsbarnmorskan mätte lillis skallbredd, bukdiametern och lårbenets längd för att kunna beräkna lillis vikt och därefter kontrollerade hon att flödet från navelsträngen och moderkakan samt hjärtat. Allting såg bra ut med vår lilla tjej och enligt beräkningarna så väger hon 2200 gram, vilket innebär att hon väger mer än den förväntade vikten samt att hon blivit tre gånger så stor (viktmässigt) sen vi såg henne senast (för 8 veckor sedan). Lilltjejen hade en puls på 152 slag och låg under ultraljudet med huvudet nedåt. 
 
Det var underbart att se vår lilla tjej och nu känns det verkligen som att hennes BF och förlossning kommer allt närmare. 54 dagar kvar till BF.

Tillväxtultraljud (v.32+1)

Kategori: Gravid

Idag är det dags att titta till vår lilla tjej. Det är dags för ytterligare ett ultraljud för kontrollera att vår lilla tjej växer som hon ska. I vecka 24 var vi på ultraljud senast och då vägde lillis 683 gram, vilket innebar att hon vägde ett gram mer än förväntad vikt (dvs. medelkurvan). Så idag hoppas vi att hon fortsätter att följa kurvan och växer som hon ska.  

Barnvagn inhandlad..

Kategori: Gravid

Igår gav vi oss ut i barnvagnsdjungeln och besökte två återförsäljare, det slutade med att vi kom med en barnvagn av ett okänt märke. Vagnen verkade väldigt enkel och funktionell och inhöll så väl sitt- och liggdel som babyskydd, dessutom fick vi med oss en massa annat hem som regnskydd, myggnät, vagnhandskar, åkpåse och en bärsele.
 
Så nu kommer lilltjejens BF allt närmare och behöver jag säga att jag längtar efter premiärturen? Nu är det i alla fall 56 dagar kvar till lillis BF, men bara 2 dagar tills vi ska få se henne på ultraljud igen. Underbara lilla tjej vad vi längtar efter dig.  

Februari är här..

Kategori: Gravid

Januari har passerat och februari har tagit vid, under några dagar så hade vi plusgrader och mycket snö har smält bort. Så ute är det grått och ganska trist, men nu så lyser solen och jag hoppas att våren kommer närmare. I veckan så har vår fina bil varit inne på verkstan, men nu hoppas jag att vår fina bil ska fungera som den ska framöver.
 
Idag ska jag ta bilen och åka över en stund till mina föräldrar, ska bli skönt att hänga där. Igår var jag och Tobbe över ett par timmar hos hans kompis Robert och busade med hans lilla dotter som är 10,5 månad gammal. 
 
Annars har den här veckan varit som vanligt med läkarbesök, besök hos barnmorskan och en föreläsning på KS. 
Besöket hos barnmorskan gick bra och nu växer magen som den ska och på onsdag i nästa vecka så är det dags för ett nytt tillväxtultraljud, så då får vi se om vår lilla tjej växer som hon ska. Det ska bli spännande och fint att få se år lilla tjej igen.