familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Gott nytt år från Thailand

Kategori: Resa

Här i Thailand har vi det bra. Igår hade vi en riktigt bra dag, den klart bästa här i Thailand. Förmiddagen spenderade vi med elefantridning och eftermiddagen i en nationalpark, vid Pala-U waterfall. Riktigt fint att komma in i regnskogen och besöka vattenfallet. För några dagar sedan var ute till havs med en båt, trevligt även det fast det bjöds på alldeles för få tillfällen att bada.Idag är det nyårsafton och om ett par timmar är det dags att åka in till Hua Hin och fira in det nya året. Hoppas att 2013 blir ett fantastiskt år för er alla!

Sol och bad och 95 dagar kvar..

Kategori: Gravid

Här i Thailand har vi det bra. Jag upplever helt klart min bästa tid som gravid. Det är fantastiskt att kunna äta mat igen, gå korta promenader, bada i havet och i poolen. Det är otroligt skönt med miljöombyte, slippa stirra in i lägenhetens väggar och slippa kylan i ett par veckor.Dessutom är jag nu i vecka 26+2, det är 95 dagar kvar till BF och magen växer. Vilket känns riktigt bra.

Önskar alla en God Jul

Kategori: Jul

God Jul från Thailand. Det här är utsikten från vår terrass på hotellet.

Julkalender - Lucka 24

Kategori: Jul

24. En bild från en tidigare julafton.
Det här är julafton 2010 - på bilen är min bror Christer, min mamma Karin och min gudson Oscar.
2010 var året som Sandra och Christer hade blivit stolta föräldrar till lilla Oscar. På julafton bjöd Christer och Sandra in mina föräldrar och mig och Tobbe till julfrukost, tomtenissen Oscar var 3 månader gammal. Jag och Tobbe firade vår första jul tillsammans (2007 flög vi hem från Barcelona på julafton, men firade med respektive familj när vi kom hem till Sverige). 

Julkalender - Lucka 23

Kategori: Jul

Lucka 23 - En bild på en jultomte. 
Min älskade som alltid är jultomte hemma hans familj.

Julkalender - Lucka 22

Kategori: Jul

Lucka 22 - En bild på dig när du är glad.
Den här bilden är nästan 10 år gammal. Nästa sommar är det 10 (!!) år sedan vi tog studenten. Som jag minns det så var studentdagen, ett enda stort glädjerus. Det här är jag och min fina vän Malin (som idag bor i Italien), som jag gick i samma klass som på gymnasiet. Studentdagen, en väldigt bra dag helt enkelt.

Julkalender - Lucka 21

Kategori: Jul

Lucka 21 - En annorlunda vinterbild. 
Den här bilden är från vintern 2009. Här har jag hoppat i en utsågad isvak och demonstrerar för eleverna hur man tar sig upp med isdubbar. På skolan som jag som arbetade på, så körde vi frivillig isvaksräddning för eleverna i årskurs 7 och 8. 

Thailand nästa..

Kategori: Jul

Det känns bra, vi kommer att komma iväg till Thailand och kan därmed fira jul med min familj. Vilket känns riktigt bra. Nu blir det att packa ner lite kläder (har hittat några klänningar och shorts som jag fortfarande kan ha), igår var jag iväg och köpte två nya bikinis så jag har något att ha på mig under parasollet. Passade även på att köpa två små söta klänningar och en body i storlek 50 till lillis. Nu blir det att ta det lugnt, försöka äta lite mat och sedan åka ut till Arlanda och möta upp mina föräldrar. 
 
God Jul på er alla. 
 
 

Julkalender - Lucka 20

Kategori: Jul

Lucka 20 - En bild på din önskelista.
 
Den här julen har jag varken haft ork eller någon ambition att varken köpa eller önska mig några julklappar. Det finns två skäl det; det första är att vi sedan i våras sett fram emot att fira julen utomlands, eftersom vi redan i mars bokade en Thailandsresa med familjen över jul och nyår. Det andra skälet är att jag varit sjuk i samband med graviditeten sedan i juli. Därför har jag ingen önskelista över saker som jag önskat mig, utan mina önskningar har handlat om att få må bra (både jag och lillis), kunna äta mat, kunna äta god mat och få resa bort ett par dagar. 
Jag har under hela hösten längtat efter att kunna åka iväg en helg, bo på ett bra hotell och äta god mat. Nu ser det ut som att mina önskningar är på väg att bli verkliga.. 

Veckan

Kategori: Livet

Igår var en bra dag, gick på en 60-minuters ansiktsbehandling. Väldigt skönt. Häromdagen så klippte jag mig äntlingen, håret är betydligt kortare, men det känns skönt att vara nyklippt eftersom jag inte klippt mig sedan i sommras. Idag ska jag försöka packa lite, eftersom de senaste 10 dagarna var betydligt bättre, så ser det ut som att vi kommer iväg till Thailand imorgon. Jag fruktar flygresan (eftersom jag inte vet hur jag ska klara att sitta upp under så många timmar), men tycker att det ska bli skönt att få komma bort och fira jul och nyår med min fina familj. 

Julkalender - Lucka 19

Kategori: Jul

Lucka 19 - En bild på något som du gillade att göra som barn.
När jag var barn så älskade jag att spela fotboll, det var helt klart det bästa jag visste. Den här bilden är tagen på Aroscupen 1995. 

Rygginformation

Kategori: Gravid

Idag var jag på rygginformation för gravida. En informationsträff där en sjukgymnast gick igenom det som brukar kallas för "foglossning" och "bäckenuppluckring", men som den här sjukgymnasten valde att benämna som bäckenledssmärta, trötthets- och bäckenbottensmärta. Hon pratade en del om anatomin kring dessa problem och gav tips på en del övningar som kan användas samt pratade väldigt mycket kring hållningen. Vet inte om jag blev så mycket smartare, men kanske är det en del information som jag skulle kunna ha nytta av. 

Bästa försäkringskassan..

Kategori: Gravid

Fantastiskt vilken fin socialförsäkring som vi har i Sverige. Fantastiskt hur många människor som försäkringskassan hjälper varje dag inom olika ärendeslag. Jag ringde till försäkringskassans kundservice idag, stod i telefonkö i ungefär 5 minuter trots en kö på 60 personer. Bra jobbat. Fick ett bra mottagande när jag ringde och fick ett bra besked. Tack för det, känns väldigt bra så här dagarna före jul. 

Julkalender - Lucka 18

Kategori: Jul

Lucka 18 - En bild på din familj.
 

Vecka 25+0

Kategori: Gravid

Idag är jag gravid i vecka 25+0. Enligt mina gravidappar, så är det 104 dagar tills lillis BF. På lördag kommer det att vara 100 dagar kvar och på söndag är vi äntligen nere på tvåsiffrigt, 99 dagar, vilket är ännu bättre. Nedräkningen kan börja.. 
Jag kan knappt förklara hur mycket jag längtar tills i vår och hur mycket jag längtar efter att få träffa och ha vår fina lilla tjej hos oss. Nu får jag vara glad över att jag har en aktiv liten tjej i magen, som älskar att röra på sig, sparkas och buffas. Lillis är väldigt aktiv på kvällen och hon älskar att röra på sig när vi lägger oss i sängen, vilket hennes pappa gillar då han väldigt tydligt kan höra henne röra sig och ibland får sig en spark. Om lillis favorittid att vara vaken är kvällen är, så är morgonen nästan lika bra. Jag vaknar oftast av att jag ska byta sida och då passar alltid lillis på att buffa eller sparka på den sidan som jag väljer att ligga på.

Julkalender - Lucka 17

Kategori: Allmänt

Lucka 17 - En bild på dig som tonåring.
Det här bilden är från sommaren 1998. Jag var 13 år gammal, det var sommarlov och jag var med min familj inne i stan på Vattenfestivalen. En festival som bjöd på många aktiviteter, här skulle jag klättra upp för stockar. Men det som gjorde att jag valde den här bilden är att jag har filaskor och adidasshorts på mig, vilket var väldigt populärt under högstadietiden.

Vinterpromenad

Kategori: Jul

Har precis kommit tillbaka, efter att ha varit ute på en kort promenad. Tog mig ner till sjön, där jag såg en massa glada barn utnyttja förmiddagen till att åka pulka. Såg ut att vara en väldigt bra idé och en massa glada barn i backen. 

Julkalender - Lucka 16

Kategori: Jul

Lucka 16 - En bild på dig som barn. 
Under morgonen så har jag suttit i soffan och kollat igenom flera av mina fotoalbum från jag var liten. Det finns otroligt många fina bilder, många fina minnen och väldigt mycket nostalgi och det är därför väldigt svårt att välja en bild från min barndom. Jag är glad, väldigt glad att mina föräldrar (framför allt mamma) har fotat väldigt mycket under min uppväxt, väldigt roligt att se och minnas så här i efterhand. Så nu funderar jag på hur jag ska jag välja. Ska jag välja en bild från julafton eller lucia eftersom det är juletider? Ska jag välja en bild från min första utlandsresa till Cypern för att vi snart resa bort? Ska jag välja en bild när vi bygger en snögubbe? Eller ska jag välja en bild från någon rolig utflykt under semestern? Eller kanske en bild när jag var hemma?
 
Det blev julkortet som mina föräldrar fixade på mig och min bror, julen 1984. 28 år sedan, kortet är taget när jag var en vecka gammal och min bror var 21 månader gammal. 
 
 
 
 
 

Tredje advent

Kategori: Jul

Julen närmar sig med stormsteg. I dag är det tredje advent och igår var vi över hos Tobbes föräldrar för att fira lite jul, eftersom vi fortfarande hoppas att vi kommer att vara bortresta över jul och nyår och fira jul i Hua hin. Det var trevligt att träffa Tobbes föräldrar, bror och flickvän. Lyssna på julmusik, äta lite julmat och byta några julklappar. 
 
När vi gick hem så såg vi två fina snögubbar och trots att det snöade en massa igår, så måste det ha varit en bra dag för att bygga snögubbar. Om några år ser jag fram emot att vara ute i snön och leka med lillisen och bygga fina snögubbar. 
 
Idag blir det nog en dag i soffan med massa film. 

Julkalender - Lucka 15

Kategori: Jul

Lucka 15 - En bild på ditt favoritcitat. 
Jag älskar verkligen Batman-filmerna och främst Batman begins. I filmen finns en väldigt fin scen när Bruce har ramlat ner i en brun och blir räddad av sin pappa. Pappan ställer honom frågan: "Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up." Fantastisk film, fantastisk citat. 

The Hobbit

Kategori: Livet

Ikväll är det dags att se The Hobbit på bio. Räknar med en bra kväll med en storslagen film. Älskar Sagan om ringen-triologin. Så nu väntar jag på att min fina ska komma från jobbet, så att vi kan mötas upp vid biografen. 

Lucia och besök hos barnmorskan

Kategori: Gravid

Igår blev en bra dag, lucia och allt och till min egen glädje så vaknade jag tillräckligt tidigt för att hinna höra och se ett luciatåg sjunga några sånger på teven. Alltid en stämningshöjare med luciatåg och julsånger. 
 
På eftermiddagen var jag och Tobbe och träffade vår barnmorska på Barnmorskemottagningen. Vilket kändes väldigt bra, både för att jag har börjat må bättre senaste dagarna, eftersom mina problem med hyperemesis (graviditetsillamående) håller på att släppa eller åtminstone har blivit bättre samt att vi hade varit på ett väldigt bra ultraljud häromdagen. Nu har jag äntlingen gått upp i vikt och passerat min ursprungsvikt med drygt 1kg, trots det så valde barnmorskan att remittera mig vidare till en dietist för att se över om jag får i mig allt som jag behöver. Vi pratade även om en eventuell Thailandsresa och hon hade inget att invända emot förutsatt att jag fortsätter må bättre, klarar att äta och går upp i vikt. Däremot så var hon nogrann att poängtera att om jag kommer iväg så var det viktigt för mig att endast vila, hålla mig i skuggan samt ta med mig vätske- och måltidsersättningar. Vi tog även några blodprov, mätte magen och lyssnade på lillis hjärtljud. Alla värden såg okej ut, förutom järnvärdet som var alldeles för lågt, vilket var väntat. 
 
Efter besöket hos barnmorskan, hade vi en mysig kväll med god middag och kollade på Adam Sandlers nya film That's my boy. En rätt rolig film. 

Julkalender - Lucka 14

Kategori: Jul

Lucka 14 - En bild från din lägenhet.
Här är en bild från en vacker kväll på min balkong. 

Julkalender - Lucka 13

Kategori: Jul

Lucka 13 - En bild från en tidigare Lucia.
Det här är jag och min fina bror när vi firar Lucia på förskolan. Året är 1989. 

Julkalender - Lucka 12

Kategori: Jul

Lucka 13 - En bild på någon av dina favoritsaker. 
Det här är mitt golfset som jag köpte förra sommaren och klubborna som jag spelat med i ett år. Tyvärr har golfbagen varit orörd sedan i juli, men jag hoppas att jag och klubborna ska vara ute och spela igen när vintern har försvunnit och min fina lilla tjej är född.

Shoppat..

Kategori: Gravid

Idag tog jag bilen till Bromma Blocks och shoppade kläder till mig för första gången sen i somras. I födelsedagspresent fick jag av både min bror och Sandra samt Tobbes föräldrar presentkort på HM. Mycket bra. Köpte mina första gravidbyxor, hittade två par i "chinos"-modell och ytterliggare ett par. Köpte byxorna i en storlek större än vad jag hade tänkt, eftersom förhoppningarna är magen ska växa mer, mycket mer under graviditetens fyra sista månader. 
 
Jag passade även på att köpa lite mer julsaker, så nu ska jag ta tillfället i akt och sätta upp mina två nya julstjärnor.

Julkalender - Lucka 11

Kategori: Gravid

Lucka 11 - En bild på något som representerar dina framtidsdrömmar.
Den här lilla flickan, min älskade efterlängtade dotter representerar mina framtidsdrömmar om att bli mamma och bilda familj tillsammans med min älskade Tobbe. I dagsläget är hon en aktiv liten tjej på 683 gram, som enligt beräkningar har 111 dagar kvar i magen om hon vill komma ut på sin BF 1 april (något som endast 5-6% av alla bebisar gör). De här två bilderna är från rutinultraljudet som vi var på 26 oktober, då vi var i vecka 17+3. 
 
(Idag var vi på ultraljud igen, men tyvärr fick vi inga bilder med oss hem, eftersom fokus låg på att mäta skallbredd, bukdiameter, lårbenslängd samt mäta flödet i navelsträng och moderkaka.)
 
Älskade lilla tjej, jag och pappa längtar massor efter dig. Lyckan bor i våra steg. 

Tillväxtultraljud (v.24+0)

Kategori: Gravid

Idag blev en fin dag. Vi har varit på KS och gjort ett ultraljud för att mäta lillisens fostervikt och notch. Det var fint att få se vår lilla tjej och det kändes fantastiskt bra att vi fick bra värden på mätningarna som ultraljudsbarnmorskan genomförde. Vi fick reda på att vår lilla tjej väger 683 gram (jämfört med den förväntade vikten på 682 gram), detta kunde beräknas efter att ultraljudsbarnmorskan mätt: skallbredden (60mm), bukdiametern (64mm) och lårbenenens längd (44mm). Vi fick även reda på att lillisen hade en puls på 145, att hjärtaktiviteten var normal och att flödet från så väl navelsträngen som moderkakan såg bra ut. Dessutom fick vi se hur hon låg (något vi spekulerat i, eftersom jag alltid känner flest sparkar och buffar på höger sida av magen). Det visade sig att vår lilla tjej redan nu ligger med huvudet neråt, rumpan till vänster och benen till höger. Älskade lilla tjej vad vi längtar efter dig.

Tisdag

Kategori: Gravid

Idag har jag i vanlig ordning vaknat alldeles för tidigt. Vaknade runt 5.30 av att jag hade lite ont i ländryggen och i höfterna och hade därför svårt att somna om, vilket har hänt ett flertal gånger de senaste två veckorna. Jag gick därför och la mig i soffan och slog på tvn, men inte blir det lättare att somna om när svt väljer att sända Musikhjälpen på tv. Bra program med bra budskap och varierande musik. 
 
Idag kommer att bli en bra dag. Känner mig väldigt förväntansfull, eftersom det idag är dags att åka till KS och gå på ett nytt ultraljud. Det ska bli fint att få se vår lilla älsklingstjej igen och jag hoppas att hon växt som hon ska. 
 
 

Och bilen går bra?

Kategori: Allmänt

För tio dagar sedan, upptäckte vi att bilen inte gick att larma av eller starta. I helgen fick vi hjälp att byta bilbatteriet och efter att ha skrapat bilen så kunde jag slutligen ta en liten tur med bilen. Skönt att äntligen ha en fungerande bil igen. 

Julkalender - Lucka 10

Kategori: Jul

Lucka 10 - En bild på ditt favoritdjur
 
Jag har inget speciellt favoritdjur, men jag gillar att besöka zoon i olika länder, när jag är ute och reser. En dröm som jag har är att åka till Afrika (kanske Tanzania, Kenya eller Botswana) på safari. Den här bilden är på en Röd  panda från Shanghai Zoo. Ett livligt djur som fångade mitt intresse och som dessutom kan klättra i träd. 

Julkalender - Lucka 9

Kategori: Jul

Lucka 9 - En vinterbild.
Den här bilden är från Åre 2004. Det är från första gången som vi var i Åre tillsammans och från första gången som jag var uppe i fjällen för att åka slalom. Tobbe hade varit i Åre många gånger och åkt slalom tidigare.

Golf

Kategori: Livet

I veckan kom inbetalningskortet till nästa års golfsäsong. I år blev golfsäsongen alldeles för kort, eftersom jag varit sängliggande sedan i mitten av juli. Trots det, så han jag med upp mot 30 golfrundor i år (maj-juli). Nästa år, så räknar jag med att vi inte kommer att kunna spela så många rundor, även fast jag hoppas att det blir 10 (eller kanske fler). Men till nästa år betalar vi nog inte medlemskap där greenfee ingår, eftersom vi då ska hinna spela 18 rundor för att det ska löna sig. 
 
För ett par månader sedan så läste jag ett repotage om en nybliven mamma som lyckades ta sig ut på golfbanan och spela. Hennes taktik var att gå ut tidigt på morgonen och då ta med sig barnvagnen ut. Det kanske kan vara ett lyckat koncept.

Julkalender - Lucka 8

Kategori: Jul

Lucka 8 - En sommarbild.
Den här bilden är från sommaren 2011. Vi reste till Island i en vecka och hade en fantastisk semester. 
Här är vi nere vid Gullfors. 

Massage

Kategori: Gravid

Efter en bra dag, så bestämde jag mig för att äntlingen ta en efterlängtad massage. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag tog en massage på 30 minuter och det var skönt när jag låg på massagebänken, men sen dess så har jag inte alls mått så bra. Fick yrsel när jag reste mig, kände mig snurrig/yr (vilket jag fortfarande gör) och har ont i huvudet. Jag är glad att jag endast tog en massage på 30 minuter och att jag tog massage på ett ställe som ligger nära där jag bor. Så massage under graviditeten verkar inte vara någon hit direkt.. 

Julkalender - Lucka 7

Kategori: Jul

Lucka 7 - En bild från din senaste resa
Den här bilden är från vår Kinaresa i våras. Här är vi uppe på Kinesiska muren vid Mutianyu. Vi hade en väldigt fin dag och upplevelsen vid Kinesiska muren blev lite mer surrealistisk eftersom ingen av oss hade föreställt oss att vi skulle åka sittlift upp till muren och åka rodell ner från muren. 

Julkalender - Lucka 6

Kategori: Jul

Lucka 6 - En bild på någon du älskar

Föräldraförberedande kurs

Kategori: Gravid

I veckan kom inbjudan till föräldrautbildningen. I januari kommer vi att träffas tre gånger á 2 timmar per gång för titta på film och prata om förlossning, amning och föräldraskapet. Det ska bli roligt och förhoppningsvis så lär vi oss en massa. Får hoppas att Tobbe kan komma loss tre fredagsförmiddagar på raken så att vi kan fortsätta att gå på allt som rör lillis tillsammans. 

Lillis första klänningar..

Kategori: Gravid

Lillisens första klänningar är inköpta och igår fick jag ett paket med klänningarna hemskickat. Två små söta klänningar till en söt tjej. 
 

Snöyra

Kategori: Jul

December har presenterat sig på riktigt. De senaste dagarnas stora händelser om jag ska tro pådet som står i flödet på twitter och facebook så handlar allt om snö, minusgrader, trafikkaos och stora förseningar i kommunaltrafiken. Själv ligger jag här hemma i sängen och är fortsatt sjukskriven, därför har jag inte påverkats av snöyran och kylan på samma sätt som alla andra. Men från mitt fönster ser det rätt trevligt ut med all snö som yr utanför fönstret men jag tror att jag undviker att ta en liten promenad idag. 

Julkalender - Lucka 5

Kategori: Jul

Lucka 5 - En bild på dig som togs i somras..
 
 
I somras så var vi rätt dåliga på att ta bilder, det är möjligt att det finns fler bilder på mobilen. Antagligen bara golfbilder, eftersom vi spenderade väldigt mycket tid på golfbanan innan jag blev gravid. Den här bilden är från Mörtö, två veckor innan jag fick reda på att jag var gravid och att vi väntar en liten dotter. Så jag tror att det där blev sommarens sista bad.. 

Julkalender - Lucka 4

Kategori: Jul

 Lucka 4 - En bild på någon du saknar
Min fina morfar, som gick bort för två år sedan.

Julkalender - Lucka 3

Kategori: Jul

Lucka 3 - En bild på din bästa vän
 
 
Den bästa jag vet. Min kärlek. Min bästa vän. Mannen i mitt liv och pappan till vår efterlängtade dotter. (Nu när jag sitter och skriver om min fina, så tyckte lillisen i magen att det var dags att vakna till och buffas och sparkas. Passande eftersom hon säkert vill att pappa ska komma hem från jobbet och prata med henne.)
 
Den här bilden är från Kina i våras. Från en "gömd" park i Bejing, där vi såg flera kinesiska bröllopspar fotograferas och som vi hittade av en slump när vi strosade runt i staden. 
 
 

Mindre än 4 månader..

Kategori: Gravid

I lördags (1 december) så var det 4 månader tills vår älskade lillis är beräknad att titta fram. Idag står det att det är 119 dagar till BF. Vi längtar och längtar tills vår lilla finis ska vara hos oss. Magen växer och så gör hon, ska man tro information (om bebisens storlek i gravidvecka 23/24) så väger hon ett drygt halvkilo och är runt 30 cm lång.
 
I nästa vecka, så är det dags att titta på vår lilla tjej igen. På tisdag ska vi till KS och titta på vår lilla tjej på ultraljudet för att se att hon växer som hon ska och det hoppas jag att hon gör och på torsdag är det dags att besöka barnmorskan på barnmorskemottagningen. 

Första advent

Kategori: Jul

Igår när min fina kom hem från handbollen, så passade han på att gå ner i källaren och ta upp våra julsaker. Adventsljusstakarna sattes på fönsterblecket, ett par stora julkulor sattes upp i fönstret och även julbocken och julgrisen fick komma fram. Däremot får alla tomtar och annat julpyssel vänta på att komma fram, men mysigt blev det i vardagsrummet, där den riktiga julkänslan infann sig när vi tände det första ljuset. Älskade juletid. 

Julkalender - Lucka 2

Kategori: Jul

Lucka 2 - En bild på dig hemma
 
 
Det här luckan är relativt svår, eftersom det är mest jag som fotograferar och vi sällan fotograferar hemma. Så jag har valt att ta en bild från en promenad hemma i Sumpan.  

Jullåtar

Kategori: Livet

Sitter här hemma i soffan och lyssnar igenom min playlist med jullåtar på spotify och kollar ut över den vackra snötäckta staden. Jag gillar verkligen Last Christmas med Wham!, Happy Xmas (war is over) med John Lennon, Do they know it's christmas? med Band Aid och All I want for christmas is you med Mariah Carey.

December..

Kategori: Livet

December är här och nu känns det som att vi närmare oss jultider. December har hittills bjudit på mycket snö, julmusik och ett urladdat bilbatteri. Igår hade vi mina föräldrar och Tobbes pappa här på fika. Väldigt trevligt med besök och Tobbe fick dessutom en försenad födelsedagspresent av mina föräldrar, en kaffemaskin som jag tror kommer användas flitigt. 
 
Idag hoppas vi att dagen bjuder på en promenad ner till sjöarna och eventuellt ett besök till sporthallen där Tobbe ska spela handbollsmatch. Jag hoppas även att sambon hinner med en sväng ner till källaren så att vi också kan få upp någon julstjärna och adventsljusstake i fönstret. 

Julkalender - Lucka 1

Kategori: Jul

För några dagar sedan, så var jag inne på bloggen Sopnedkast. Hon skrev om en julkalender bestående av bilder med olika teman som bloggaren Emily ligger bakom. Idag är det den tredje luckan på julkalendern och jag tänkte att jag ska hoppa in, men även göra lucka 1 och 2 retroaktivt. Det som är roligt med det här julkalendern är att jag får leta lite i mitt bildarkiv på den externa hårddisken och det roliga med det är att få se fina bilder och uppleva fina minnen. 
 
Hittills har jag skrivit bloggen någorlunda anonymt, men i och med att jag har bestämt mig för att deltaga i den här utmaningen med julkalendern, så kommer anonymiteten att försvinna. Vilket känns skönt.
 
LUCKA 1 - En bild på dig själv som du tycker om
Den här bilden är från min och Tobbes semsterresa till Kefalonia för ett par år sedan.