familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Mina favoriter

Kategori: Freja 1,5-2 år

En kall höstdag vid Råstasjön. 
 
 

Loppi Blogbag

Kategori: Allmänt

Idag fick jag hem ett paket från Loppi, en Loppi blogbag med temat "gravid & baby". Den innehåll flera bra saker, men det som jag blev gladast över den fina haklappen från Bambino som lillebror kommer att få använda och Minicareprodukterna från ACO som jag tror kommer att passa både Freja och lillebror. Idag använder ACO:s Mini derm dagligen och jag tror att produkterna Baby Mousse Wash och Baby Oil kommer att vara lika bra. I påsen fanns även en påse med Vanish, en produkt som vi använder titt som tätt här hemma för att få bort diverse fläckar från kläderna samt ett praktiskt kit från Folksam som innehåller t.ex. plåster. Ett kit som redan finns i Frejas skötväska. Dessutom fanns ett exemplar av tidningen Loppi Magasin, ett nummer som jag redan läst och kommer därför att ge den vidare till någon annan gravid som vill sitta ner och läsa en stund. En rabattcheck till inotyolsalvan kommer användas, även fast vi inte dagsläget knappt använder salvan, men antagligen kommer vi att använda den mer när lillebror har anlänt.
 
 

Loppipåsen Babylove

Kategori: Allmänt

Idag var vi förbi Lekmer i Barkarby och hämta de ut en trevlig påse från Loppi. En tidning (Loppi Magasin) till mig, en mugg från Bambino till Freja, en bitring från mam och en napp från Philips avent till lillebror. Bra saker, dessutom klämmisar från Änglamark, Vanish tvättmedel och kaffe från Löfbergs lila. 
Tack Loppi!

Aj aj aj buff..

Kategori: Freja 1,5-2 år

Vår fina tjej fortsätter att prata och sjunga. Idag började hon sjunga "aj aj aj buff" (trollmors vaggsång) när jag skulle natta henne för dagen. I söndags började hon att räkna för första gången, oftast räknar hon "en, två" och ibland kommer även "tre". Annars så tycker jag att det är väldigt roligt att hon ofta säger "bra" när hon gjort någonting bra eller när vi applåder efter att vi sjungit och något som jag verkligen gillar är när hon vill visa något eller leka och sträcker ut sin hand och säger "kom". Älskade flicka. 
 
 

Vecka 21+3

Kategori: Gravid

Sakta men säkert så går graviditeten framåt, för 11 dagar var vi halvvägs. Nu längtar jag efter att tiden går lite fortare igen så att vi kommer ner på tvåsiffrigt. De senaste 3-4 veckorna har den lille varit betydligt mer aktiv och nu känner jag den lille sparka flera gånger om dagen. Oftast så är han aktiv på eftermiddagen vid 16-17-tiden, på kvällen vid 22-tiden och även på natten. Vaknar jag på natten så känner jag ofta den lille röra på sig vilket känns underbart. För två veckor sedan, på kvällen den 9 oktober fick Tobbe känna den lilla sparka för första gången. Vilket är underbart. 

Mammas favorit :)

Kategori: Freja 1,5-2 år

 

Nöjd tjej på leklandet =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

När vädret inte är på topp så kan det vara roligt att göra annat än att leka ute i regnet och rulla runt på vattenpölar, så igår fick den lilla spendera en timme på leklandet istället och den lilla var väldigt nöjd med att springa över allt, leka i bollhavet, men framför allt åka rutschkanor. 
 

Gratis babyboxar

Kategori: Gravid

Vi har även fått två gravidboxar hemskickade, en från Babyland som var väldigt bra och en medioker babybox från Lloyds apotek.
 
Babyboxen från Lloydsapotek bjöd på en massa reklam och en napp.
Medan babyboxen från Babyland även bjöd på en snuttis, en haklapp och blöjor. 
 

Klart lillebror ska få nya kläder.. =)

Kategori: Gravid

För tio dagar sedan fick vi reda på att vi väntar en liten pojke och kort därefter så köpte vi lite kläder till den lilla. Egentligen så köpte vi första plaggan, tre bodys till lillebror dagen innan RUL, då vi chansade på tre blåa och gröna bodys. 
 
 
 

18-månaderskontroll

Kategori: Freja 1,5-2 år

Igår var jag hos barnmorskan på extrakontroll och fick höra lillebrors hjärta slå (144/min). Idag var vi hela familjen på BVC för Frejas 18-månaderskontroll. Allting gick bra och Freja fortsätter att följa sin kurva, hon ligger ett steg över på längden och vikten och den lilla tjejen väger nu 13,1 kg och är 84 cm lång. Dessutom så vaccinerades hon för mässlingen, påsjukan och röda hund idag. 
 
 

3 ska bli 4 =)

Kategori: Gravid

 I mars är tanken att tre ska bli fyra. Jag och Tobbe ska bli tvåbarnsföräldrar och Freja ska bli storasyster. Känns underbart.

Barnfritt

Kategori: Allmänt

I helgen fick jag och Tobbe tid för oss själva. Det var väldigt skönt att bara ta det lugnt och ha roligt tillsammans. Vi hade en bra dag som avslutades med att gå på bio. Vi såg Gone Girl, en riktigt bra film. Dessutom så var det otroligt skönt att få sova en hel natt och dessutom ha sovmorgon. Dagen efter tog vi tag i att städa lägenheten innna jag åkte över och hämtade Freja hos mormor och morfar och det var skönt att träffa en glad liten tjej som hade haft en toppenhelg. Med andra ord en riktigt bra helg för hela familjen. 
 
Stolt morfar och trött tjej.

Glad tjej i regnet :)

Kategori: Freja 1,5-2 år

 

Mörtö 2-4 oktober. :)

Kategori: Freja 1,5-2 år

Efter att Freja blivit kvitt sina vattkoppor, bestämde vi oss för att ta båten ut till Mörtö och njuta av några lugna dagar på ön. Det blev ett par fina dagar med mycket svampplockning och hem fick vi med oss ungefär 14 liter rensad svamp (mestadels trattkantareller). Freja var nöjd och glad och jag tror att den lilla uppskattade att få vara ute i naturen och leka. 
Lilla krulltotten. :)
 
 
 

Kusinerna tre

Kategori: Freja 1,5-2 år

Igår var jag och Freja, Christer, Sandra, Oscar och Sixten i Kallhäll och åt middag hos mamma och pappa. Trevligt som alltid, men lika svårt som alltid att fånga alla tre kusinerna på bild.
Tre stilla kusiner som tittar på film.

Rutinultraljudet

Kategori: Gravid

Idag var vi på rutinultraljudet och tittade på vår lilla. Det var magiskt att få vår mini, men framförallt så är det fantastiskt och en stor lättnad att få se vår lilla mår bra. I slutet av ultraljudet fick vi reda på könet, men det höll på att bli en överraskning eftersom läkaren hade problem med att se könet eftersom navelsträngen låg i vägen. När läkaren slutligen hade tänkt att ge upp, så sa hon jag tror att det blir en pojke och en liten stund senare kom en barnmorska in och bekräftade att det var en liten pojke. Så nu vet vi att det är en pojke som vi väntar, Frejas lillebror, precis som jag trott. Älskade pojke vad vi längtar efter dig. 

Underbara Barn Mässan

Kategori: Allmänt

Idag tog vi oss ut till Älvsjömässan och fyndade lite till Freja. Efter knappt två timmar inklusive en lunchpaus så hade vi gått igenom hela mässan. Med oss hem hade vi flaskor, tunikor, pyjamaser och några klämmisar. Mässan var helt okej, lite mindre än förra året, men framförallt så tror jag skillnaden i år var att det inte fanns några gratissaker.
 

Svampskog

Kategori: Allmänt

Ibland är det skönt att få möjligheten att ta sig ut i svampskogen och visst är det roligt att plocka svamp när man kommer hem med ca. 7 liter rensad svamp!? :)
Inte lika roligt att rensa dock..

Freja 1,5 år!

Kategori: Freja 1,5-2 år

För ett år sedan var mammas och pappas lilla älskling 6 månader gammal, då hade hon kunnat sitta själv utan stöd i en dryg månad och gjorde sitt bästa för att flytta sig. Hon stod ofta på alla fyra som att hon skulle göra en armhävning, ålade bakåt och lyckades ibland för flytta sig framåt. En glad liten tjej helt enkelt. Idag är den här tjejen 18 månader och nu är det full fart mest hela tiden. Den lilla klättrar, springer, dansar och försöker hoppa, däremellan så babblar hon en massa. Mestadels så pratar hon på sitt eget språk, men ord som hon ofta upprepar eller säger är: Hej, nej,där, ja, aj, oj, mamma, pappa, bil, båt, gunga, tack. Hon har även börjat sjunga med när hon sjunger oftast på sitt eget språk men på lilla snigel så hör man t.ex. att hon sjunger akta dig.