familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Det vackraste jag vet..

Kategori: Alfred 0-4 månader

..är att se mina älskade barn tillsammans. Idag invigde de babygymmet tillsammans.
En stolt storasyster som alltid vill pussa, krama och klappa lillebror.

Alfred 3 veckor och 2 dagar =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

I tisdags blev min fin lille kille 3 veckor. Den lille sover fortfarande väldigt mycket, men är oftast vaken i 2-3 timmar på morgonen/förmiddagen, några korta stunder på dagen och 2-3 timmar på kvällen. Sover gör han än så länge överallt, vilket innebär att han alltid sover i vagnen när vi är ute och går, på dagarna så sover han i famnen, babynestet eller babykorgen och på nätterna sover han oftast i vår säng, men även i babykorgen. Om han är vaken när vi äter så ligger han oftast i babysittern. Idag passade han även på att inviga babygymmet tillsammans med systern sin. 
 

Så mycket kärlek - Freja favorit!

Kategori: Freja 1,5-2 år

Min fantastiska lilla tjej. 

Alfred 2 veckor =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

 
Idag blir det här fina lilla killen 14 dagar. Tyvärr innebär det att pappan är tillbaka på jobbet och att Freja är tillbaka på förskolan. Men vi har haft det bra under Alfreds första två veckor, vi har varit hemma och myst, tagit promenader, lekt i lekparker och varit på en utflykt till Augustendal samt träffat närmsta familjen. 
 
Myser i babynestet.
Sover i babykorgen. 
Första barnvagnspromenaden med båda barnen. Här var Alfred två dagar. 
 
Glada tjejer i Augustendal. 
Idag saknar jag dessa två lite extra. 
Vår stora tjej som fylle 2 år om drygt 2 veckor. 

Förlossningsberättelse

Kategori: Alfred 0-4 månader

Den 2:a mars var den lille beräknad, men eftersom ingeting hade hänt så träffade vi barnmorskan som planerat. Efter att ha pratat en liten stund så tog bm kontakt med specialist mödravården på KS och dagen efter fick jag en tid för induktion (ställningstagande för igångsättning). 
 
På eftermiddagen så gick jag och hämtade Freja från förskolan och vi den tiden så hade jag ont när jag gick och mycket sammandragningar. Eftermiddagen och kvällen fortskred och jag hade fortsatta sammandragningar som jag hoppades skulle göra någon nytta. Vid 20-tiden eller kanske lite tidigare så började jag förstå att jag hade värkar på gång. Jag och Tobbe tänkte försöka se en film, men eftersom värkarna blev lite tätare och började göra ondare så gick jag mest runt i lägenheten. Vid 21-tiden så bestämde jag mig för att börja klocka värkarna och vid det läget kom värkarna med 2-6 minuters mellanrum som varade mellan 30-75 sekunder. Jag hoppade ner i badet och Tobbe fick ordna med logistiken (barnvakt till Freja som låg och sov) och ringa förlossningen. Kontakten med förlossningen gick inte som vi hade önskat, först fick Tobbe till svar att ringa 5 minuter senare, när han ringde tillbaka igen fick han svaret att det var fullt på förlossningen och att de skulle höra sig för hur de såg ut på de andra sjukhusen. Yterliggare 5 minuter senare ringde de tillbaka och vi fick höra att det var fullt i hela Stockholm, men att det skulle fixa ett rum till oss och att vi var välkomna in. Vid 22-tiden kom mina föräldrar hit och jag och Tobbe tog en taxi till förlossningen. 
 
 
 
Klockan 22.20 blev vi inskrivna på förlossningen. Vi blev väl mottagna och placerades direkt i förlossningsrum, där CTG-kurvan och hjärtljud mättes. När vi kom in till förlossningen så hade jag två värkar på tio minuter och dessutom fick vi reda på att jag var öppen 3 cm. Jag berättade att jag hade ett önskemål och det var att hinna få smärtlindring i tid. Narkosläkare ringdes ner och jag skulle tro att jag fick en epidrual runt 23.30, dessförinnan så använde jag mig av lustgas. Med hjälp av epidrualen så uppfattade jag förlossningen som behaglig och smärtan var helt klart hanterbar, nackdelen var att värkarna blev glesare och som barnmorskan sa "på dem här värkarna föder man inga barn". Vid klockan 01.40 så var jag öppen 4-5 cm så då såg barnmorskan till att ta hål på fosterhinnorna med förhoppning om att värkarna skulle öka. Värkarna ökade något, men blev inte tätare än två på tio minuter. Från det läget så provade jag att ligga på sidan för att öka trycket nedåt. Strax efter 3 så var vi överens om att förlossningen gick lite för långsamt, jag var då öppen 6 cm och fick en påfyllning av epiduralen. En stund senare sattes värkstimulerande dropp och jag fortsatte att ligga på sidan och vid det här läget blev värkarna hemska och varken epiduralen eller lustgasen fungerade. Efter att ha legat med hemska värkar i en kvart kom barnmorskan tillbaka och jag fick då reda på att jag var helt öppen och att det nu var dags att föda bebisen. Klockan 03.35 startade krystvärkarna och klockan 03.42 den 3 mars föddes vår fantastiska Alfred. En perfekt liten kille på 3925 gram och 50 cm lång.
 
En nyfödd kille på mitt bröst. 

Loppi blogbag ACO Minicare =)

Kategori: Allmänt

I veckan fick jag hem ett paket med fem produkter från ACO Minicare. Tre produkter som är speciellt anpassade för bebis: Baby minicare mousse wash, Baby minicare bay oil och baby minicare zinc cream. Babyoljan och mousse wash är två produkter som vi redan använder till bad och det kommer vi att fortsätta med. Zinkkrämen får vi prova att använda om Alfred får problem med röd rumpa. I paket fanns även minicare washlotionen och minicare kräm, krämen använder vi nästintill dagligen, medan washlotion är en produkt som vi kommer att få prova framöver. En väldigt bra blogbag med flera produkter som vi kan rekomendera till andra. Tack för det Loppi!

Mina favoriter =)

Kategori: Freja 1,5-2 år

Första mötet - Freja träffar Alfred första gången när han är en dag gammal. :)
Stolt storasyster som gärna klappar på lillebror. 

3/3 kl.03.42 - Älskade Alfred :)

Kategori: Alfred 0-4 månader

Jag är så lycklig. Efter en bra förlossning så föddes vår fina prins Alfred i natt kl.03.42. 

Babykorgen =)

Kategori: Gravid

Så var lillebrors babykorg på plats, babykorgen som funnits inom familjen/släkten sedan mormor föddes 1933. 
Så nu hoppas vi att lillebror väljer att sova fler timmar, dagar och nätter i den här fina korgen än vad Freja gjorde.

Vecka. 39+5 - Marsbebis

Kategori: Gravid

Mars är här och det blev således ingen februaribebis. Imorgon är den lille beräknad så jag kan bara hoppas att min lille pojke vill komma i tid.