familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Freja 17 veckor

Kategori: Freja

Igår blev min älskling 17 veckor och på fredag blir hon 4 månader. Vår lilla tjej fortsätter att utvecklas, hon tycker om att vända sig (vilket hon gör hela tiden), hon gillar att ligga på mage, gillar att sitta upp eller stå upp. Däremot så duger inte babysittern längre och babygymmet duger ibland. Hon tycker om att greppa saker och klarar ofta att ta upp saker själv och stoppa i munnen. Hon gillar att bada och plaska i badkaret är roligt. Att få uppmärksamhet, beröm och sjunga sånger är väldigt roligt nästan jämt.. 
 
 
 
 

EM-Final

Kategori: Livet

Idag har jag och Tobbe varit på Nationalarenan och tittat på EM-finalen mellan Tyskland och Norge. En riktigt bra match, där Tyskland blev värdiga mästare efter att vunnit med 1-0 och under långa perioder spelat ut Norge. Freja fick stanna hemma och fick sällskap av mormor och morfar som satt barnvakt och när vi kom hem så var det en trött och glad tjej som vi mötte. 
 

Borta bra, men hemma bäst..

Kategori: Livet

Igår eftermiddag så tog vi båten hem från Mörtö. Vi hann med ett par riktigt bra dagar ute på ön. Vi badade i havet, tog det lugnt på altanen, spelade alfapet, plockade blåbär/smultron och åt riktigt god mat. Trots det så bestämde vi oss för att åka hem eftersom Freja är en betydligt nöjdare bebis här hemma.. =)
 
Så idag så har vi varit en sväng till ikea och fixat en massa.. 

Till havs..

Kategori: Freja

Freja gör sig redo för hemfärden.

Underbar sommardag

Kategori: Livet

Idag har jag hunnit sitta en stund i solen, plockat blåbär och slagit Tobbe i alfapet.

Mörtö

Kategori: Livet

Igår eftermiddag så tog vi bilen till Saltsjöbaden, för att därefter ta Waxholmsbåten ut till Mörtö. När vi väl var framme på ön så konstaterade vi att dagens bästa alternativ var att ta båten till en närmare brygga för att sedan gå upp för berget med packning. Så nu har Freja åkt motorbåt med mamma och pappa för första gången. Något som inte verkade intressera henne då hon somnade direkt. Så nu är vi här i stugan och hoppas att vi har några fina dagar framför oss.

22 juli 2012 - ett lyckligt besked

Kategori: Gravid

För ett år sedan söndagen den 22 juli 2012 fick vi ett positivt och lyckligt besked, vi fick reda på att jag var gravid och att vi väntade en liten. Det var dittills den lyckligaste dagen i våra liv, det var då en obeskrivlig lycka och glädje. Nu ett år senare så har vi en liten prinsessa, en liten Freja som ligger bredvid mig i soffan och sover. En liten tjej på 16 veckor (imorgon) som får våra hjärtan att smälta och som är den vackraste vi sett. Älskade Freja vad jag älskar dig. 

Sommartider

Kategori: Freja

Juli är i full gång och sommaren har hittills bjudit på värme och strålande sol. Jag och Freja är dagligen ute på våra promenader och däremellan så är vi hemma och leker, sjunger sånger eller så försöker hon att sitta eller stå i mitt knä. Några gånger så har hon suttit själv i soffan. 
 
 
Vi har även hunnit hälsa på min mormor (Frejas gammelmormor) och spenderat några soliga timmar på hennes terass. Väldigt trevligt. Vi har även varit på två trevliga födelsedagsfester (Lottas och Sandras), annars så har julimånad varit en lugn sommarmånad.
 
Imorgon jobbar Tobbe sin sista dagen, innan det är dags för Tobbes andra semester, även denna gång så har han två veckors semester. Vi får hoppas att vi hinner med några golfrundor (vi hoppas därför på några mulna dagar/kvällar, så att det inte blir för varmt för Freja i vagnen) och vi ska även åka ut några dagar i skärgårn. 
 

Freja 15 veckor

Kategori: Freja

Igår blev min lilla tjej 15 veckor. Förra veckan bjöd Freja på sitt första riktiga skratt, hon har återigen börjat gilla att ligga i vagnen (när hon får titta ut) och har även börjat somna i vagnen igen. Vilket är väldigt skönt, annars så gillar hon att ligga på mage och hon har börjat förflytta sig. I sängen och på soffan så vänder hon sig titt som tätt, men på golvet och i babygymmet så är det lite svårare. Vår lilla tjej gillar när hon får stå upp i knät eller när vi sjunger sånger för henne. 
 
 
 

Äntligen..

Kategori: Freja

sover Freja bra i vagnen igen. :)

Första riktiga skrattet

Kategori: Freja

I måndags så bjöd Freja på första riktiga skrattet, ett skratt som upprepades flera gånger under en 5-minutersperiod. Väldigt mysigt. När Freja skrattade så stod hon i mitt knä. Tyvärr så var Tobbe på jobbet när det hände, men som tut är så hon skrattat ett par gånger till den här veckan. Annars så blir hon bättre och bättre på att vända sig, i soffan och sängen så vänder hon sig titt som tätt, på golvet så är det svårare. Freja blir även bättre på att sitta i knät, hon har även suttit själv i soffan med ryggstöd och provat att sitta i sin barnstol. Mammas duktiga tjej.

Min coola tjej

Kategori: Freja

Barnvakt + BVC

Kategori: Freja

I tisdags fyllde min lilla tjej 3 månader och i onsdags så fick Freja ha barnvakt. Det var första gången som Freja fick klara sig utan både mamma och pappa, istället fick mormor och morfar vara barnvakt. Jag och Tobbe passade på att mötas upp inne i stan, äta middag och därefter gå på bio på Rigoletto. Vi valde att se Baksmällan - del III. Tyvärr var den betydligt sämre än både 1:an och 2:an, men det var roligt att komma iväg en stund, även fast det var skönt att komma hem till Freja. 
 
I torsdags så var vi på BVC, Freja skulle ta 3-månadersvaccinet. Det gick bra för Freja, men hon blev lite ledsen efter andra sprutan och framför allt så har hon varit betydligt tröttare och sovit en massa. På BVC så passade vi även på att mäta och väga henne, hon fortsätter att växa som ska och enligt sin kurva. Så idag väger hon 7,7kg och är 65 cm lång.
 
 

Freja 3 månader

Kategori: Freja

Idag blir min fina lilla tjej 3 månader. Dessutom blir hon idag 13 veckor. Freja sover allt som oftast väldigt bra på nätterna, vanligtvis mellan 8-10 timmar i sträck. Hon använder mestadels kläder i storlek 62 eller 68, men kan fortfarande ha några strumpbyxor/byxor i mindre storlekar. Hon tycker om att ha händerna i munnen eller smaka på något annat, till exempe filtar. Hon är duktig på att ligga på mage och hålla upp nacken, annars så gillar att hon att sitta upp antingen i babysittern eller i knät. Ligga ner är inte så kul bortsett från att ligga i babygymmet, där hon antingen kan försöka vända sig, titta på speldosan som blinkar eller slå på saker. 
 
 

Min fina familj

Kategori: Freja

 

Världens vackraste arena

Kategori: Livet

Igår var sista matchen på stadion. Det blev en värdig avskedsfest. Fint tifo, bra stämning, många gamla hjältar och dessutom en komfortabel vinst.Älskade stadion, tack för alla minnen.