familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Ledighet..

Kategori: Allmänt

När vi nu är hemma tillsammans hela familjen så går dagarna ihop, men idag har vi varit en sväng hos mina föräldrar och lämnat en tv, eftersom vi tidigare i veckan köpt en 46tumstv, vilken är perfekt att titta på nu under fotbolls-VM. Vi var även förbi Frejas förskola (som hon ska börja i augusti) och lekte på gården och  Freja verkade tycka att det var spännande med ett nytt ställe att leka på. På eftermiddagen tog vi en promenad i kylan och lekte i Marabouparken. 
 
 
Igår var jag och min lilla tjej på biblioteket och lånade böcker och Freja var i vanlig ordning väldigt glad när hon fick titta/läsa böcker. Det ser ut som att den lilla är mammas flicka eller kanske snarare morfars flicka.
 
 Lilla bokmalen. 
 
Tidigare i veckan så har vi lekt på lekplatsen vid Golfängarna, lekt på Skytteholm och tagit en promenad och tittat på hästarna på Råsta stall. 
 
Så här glad och busig är den lilla när hon fått tag på mammas solbrillor.
 
Men dagens mysigaste var helt klart när jag fick ha den här lilla favoriten sovande på mitt bröst i säkert tjugo minuter. Underbara flicka, tänk om du visste hur mycket jag älskar dig. 

Loppi Event

Kategori: Allmänt

I augusti så är det dags att gå på det här roliga eventet..
 
 

Rundvandring

Kategori: Allmänt

I onsdags så besökte vi Frejas förskola, förskolan som Freja ska börja på i augusti. Vi fick ett bra intryck, så nu känner vi oss lite lugnare inför hösten.

Nya rutiner

Kategori: Allmänt

I onsdags så började vi med att låta Freja somna själv i sin säng och det har gått över förväntan. Tack och lov så har det inte varit mycket skrik eller gråt. I onsdags så tog det ungefär 90 minuter innan Freja somnade, igår 45 minuter. Heja!

Ett lyckligt besked..

Kategori: Allmänt

Äntligen så fick vi det resultatet vi önskade. Igår på dagen så visade jag graviditetstestet positivt och idag gjorde jag ett nytt test som visade positivt. Så här hemma känner vi oss lyckliga, hoppfulla, lite oroliga och illamående, men det känns fantastiskt och en så länge så är illamåendet väldigt vagt. Så nu ska jag passa på och njuta innan illamåendet skjuter i höjden och tröttheten blir mer påtaglig. Om jag räknat rätt och allt går så vi hoppas så borde den lilla ha bf 5 mars. Vilket skulle innebära att Freja skulle vara knappt 2 år när den lilla födds.. Nu längtar vi, samtidigt som vi vill njuta av den här sommaren som vi har tillsammans innan Freja ska börja på förskolan. 

Utflykter..

Kategori: Allmänt

I april var vi på Överjärva gård  och vi hade då en toppdag med allt tittandet på fåren, lammen och hästarna och avslutade det hela med en god lunch på café Hästskostallet. Idag hade vi tänkt göra en repris och sagt och gjort så bestämde vi oss för att promenera till Överjärva gård. Tyvärr blev inte utflykten lika lyckad den här gången, när vi kom fram så upptäckte vi att cafét hade stängt och att alla fåren utom två hade flyttats. Så inte så spännande, men Freja verkade tycka att det var roligt att promenera på grusvägarna och klättra upp för trapporna. Igår hade vi tänkt att besöka leklandet i Barkarby, men när vi kom fram så upptäckte vi att leklandet hade sommarstängt, så hittills har inte våra utflykter varit så lyckade.. 

Midsommar - tillbakablick

Kategori: Freja 0-4 månader

För ett år sedan firade vi midsommar på Överjärva gård, tydligen så blåste det en del och vädret var inte på topp. Den lilla sov mest och vi hade picknick i fårhagen och hörde spelmännen sjunga och såg barnfamiljerna dansa runt stången. Trevligt tyckte jag. 
 
Jag och min fina lilla midsommartjej.
Årets midsommartjej med sin pappa.
.
 

Glad tjej

Kategori: Freja 1-1,5 år

Efter flera dagar utan lek, så är den lilla väldigt glad över att vara tillbaka i lekparkerna igen. 
 
Lek i Skytteholmsparken.
Lek idag på morgonen på Golfängarna.

Midsommar

Kategori: Allmänt

Midsommarafton blev inte alls vad vi tänkt oss, Freja var fortsatt magsjuk och spydde under natten och vi bestämde oss för att ställa in midsommar, ett väldigt tråkigt beslut, men jag tror att det var bäst för både oss och våra gäster. Så midsommar bjöd på enkel sillunch och en promenad runt Råstasjön.
 
 
 
På midsommardagen kändes Freja friskare och lite starkare, dock väldigt trött, men det gjorde att vi kunde åka hem till Frejas mormor och morfar, äta grillmiddag och umgås med Christer, Sandra och grabbarna. Det blev en trevlig eftermiddag/kväll med god mat. 

Magsjuka II

Kategori: Allmänt

I måndags kväll började jag känna mig frisk och på tisdagen så var vi inne på skansen. Allt verkade bra med Tobbe och Freja och vi var glada att de klarade sig.. Tyvärr hade vi fel och igår kväll/natt så "hittade" vi Freja nerspydd. Freja höll sig lugn, men hade tyvärr en tuff natt och det stod klart att hon hade drabbats av magsjuka. Men nu sitter vi här hemma i soffan medan Freja sover och det verkar tack och lov som att Frejas magssjuka var över på 12-13 timmar och efter att ha sovit tre timmar på dagen så var den lilla ganska pigg på kvällen. Nu hoppas vi att det håller i sig så att Freja får må bra och så att vi slipper fira midsommar i karantän här hemma. 
 
 

En dag på Skansen

Kategori: Freja 1-1,5 år

Igår mötte vi upp Tobbes finske kusin med familj på Skansen och Freja fick således träffa sina finska sysslingar Etu och Emmy. Vi hade tur med vädret (dvs. molnigt och inte allt för varmt) i det avseendet att djuren var väldigt aktiva och Freja tyckte att Lill-Skansen var ett spännande ställe att leka på. 
 
Så här glad var den lilla efter att vikommit hem. 
 
 

Magsjuk..

Kategori: Allmänt

Sen Freja föddes så har jag klarat mig bra från sjukdomar istället så har det varit Freja som har haft oturen att varit sjuk vid alldeles för många tillfällen och även Tobbe har dragit på sig ett flertal förkylningar. Nu var det tyvärr min tur (men jag är glad att resten av familjen fortfarande är friska). Så här ligger jag med magsjuka sen i lördags kväll, roligare kunde jag haft där hemma. 

Freja 14,5 månad

Kategori: Freja 1-1,5 år

Det var länge sen jag skrev en liten "sammanfattning" om Freja. Freja är nu lite drygt 1 år och 2 månader. Senaste månaden så har hon börjat gå snabbare/springa och när hon väl sätter fart så går det undan, hon gillar att klättra och klättrar gärna upp på stolar, soffor, i lådor och annat spännande. När hon inte klättrar runt eller går runt hemma, så gillar hon att öppna och stänga dörrar. I sitt rum så är det olika saker som hon leker med, böcker är alltid väldigt populärt, men senaste dagarna så har hon tyckt att det varit roligt att stapla klossar. När vi är ute och leker så gillar hon att promenera eller leka med andra barn. Freja förstår väldigt mycket och pratar mest på sitt eget språk även fast hon fortfarande säger mamma, pappa, där och hej dagligen. Ibland säger hon ord som ja, nej, tack, boll, vov och bä. När hon gör något busigt så brukar hon vända sig om och springa iväg.. 
 
 
 
Freja har 13 tänder, den senaste kom för en dryg månad sen, men jag tror att det är ytterligare tre på väg upp. För en månad sen slutade den lilla amma och nu får hon ersättning i samband med nattning och om (eller snarare när) hon vaknar på natten. Oftast så sover hon mellan 19.30-06.30 på morgonen, med ett uppvak runt 2-tiden (som bra dagar är på 10 minuter och extremt dåliga nätter kan vara vaken upp till 3-4 timmar innan hon somnar om). I matväg så äter hon det mesta, men pasta och korv verkar vara favoriten. 

Skolavslutning och fotbolls-vm

Kategori: Allmänt

Äntligen så är sommaren här, idag har jag haft skolavslutning på jobbet och i igår drog fotbolls-vm igång. Två bra händelser, i nästa vecka så jobbar jag en dag innan det är dags för sommarlov. Tobbe jobbade sista dagen på dryga två månader igår, så nu har vi ungefär två sommarmånader att spendera tillsammans, vilket känns underbart.
 
I veckan så har jag och den lilla varit ute och promenerat och lekt i lekparkena och idag fick Freja spela fotboll på Sundbybergs IP medan Tobbe anordnade en fotbollsturnering för några olika myndigheter. Roligt tyckte Freja som sprang runt och sparkade på en fotboll. En fantastisk syn. 

Lilla glädjespridaren

Kategori: Freja 1-1,5 år

Idag har jag och den lilla glädjespridaren haft en toppendag. På förmiddagen så var vi i Skytteholmsparken och lekte och i vanlig ordning så var studsmattorna de roligaste. Efter lunch så tog vi en promenad runtt Råstasjön och efter att Freja tittat på fåglarna från vagnen så fick hon promenera runt sjön och idag gick hon lite längre än tidigare och de bästa av allt är att hon blir så väldigt glad när hon får promenera runt. 
 

Glad nationaldag!

Kategori: Freja 1-1,5 år

Idag har vi firat nationaldagen med familjen på Golfängarna med tusentals andra glada svenskar
Freja idag, på sin andra nationaldag.
Freja på sin första nationaldag.
 
 
.
 

Juni..

Kategori: Allmänt

Så är sommaren och underbara juni här. Den här veckan har vi hunnit med lite av varje, framförallt så har vi varit ute och lekt, promenerat vid Råstasjön, tittat på hästar, lånat böcker på biblioteket och varit på ikea och eftersom Freja älskar att promenera så tror jag att hon tyckte att ikea var världens största lekplats. Freja sprang runt och skrattade och tyckte livet var toppen..
 
Mammas fina tjej.
 

Maj - Vecka 22

Kategori: Skärgårn

Förra veckan var återigen en skön vecka för min del, jag jobbade bara onsdagen och Tobbe jobbade bara på tisdagen vilket innebar att vi fick många dagar tillsammans. I början av veckan så fixade vi pass till Freja och Tobbe, jag och Freja var ute och lekte i lekparker och jag åt middag tillsammans med Annika. 
 
Nöjd tjej i sandlådan.
Torsdagen spenderade vi (hela familjen) i Marabouparken och Freja tyckte att det var väldigt roligt att få springa runt i gräset, innan hon somnade och jag och Tobbe passade på att äta lunch på en restaurang.
 
På fredagen bestämde vi oss för att åka ut till skärgården, vilket var väldigt skönt.
Vi stannade tills söndag och tog kvällsbåten hem. 
 

Maj - Vecka 21

Kategori: Freja

Nu var det väldigt länge, ungefär två veckor sedan jag skrev här senast. 
Så här kommer en summering av vad som skedde under andra halvan av maj:
Lekt i lekparken flera gånger om. Här sitter Freja i huset på golfängarna.
Lekte på innergården i spöregnet.
Busat med en massa barn från "mammagruppen".
Promenerat runt Råstasjön med kompisen Axel och busat med en hund.
Promenerat mer runt Råstasjön.
Firat morsdag tillsammans med Sandra, Christer, Oscar, Sixten & Lotta. 
Vilket var utmärkt eftersom pappan i familjen spenderade helgen på Solvalla. 
 
Dessutom har vi haft grillpremiär på innergården tillsammans med Sandra och Christer och busungarna, vilket resulterade i en härlig kväll med god mat och lekfulla barn. Lördagen under elitloppshelgen spenderade jag och Freja i Kallhäll (samt en sväng till loppisen i Täby) med mamma och pappa, vilket innebar att Freja fick mycket kvalitetstid med mormor och morfar. Väldigt trevligt.