familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Promenad i snön

Kategori: Freja 1,5-2 år

Idag var jag och Freja ute och promenerade i snön. Freja var inte helt nöjd, lite fascinerad men mest besvärad eftersom snön fastnade på hennes skor. Så I början gick den lilla ungefär en meter i taget innan hon stannade för att borsta av skorna med vanten...

Julfirande i dagarna två..

Kategori: Jul

Förra året firade vi julafton med min familj och släkt hemma hos Pelle & Marie och var hos Tobbes föräldrar på juldagen i år hade vi bestämt att vi skulle fira jul med Tobbes föräldrar på julafton och med min familj på juldagen. 
 
Julafton inleddes med julfrukost och därefter fortsatte vi med paketöppning. Freja var väldigt intresserad och öppnade glatt sitt första paket i pappas knä, ett duplotåg som höll den lilla sysselsatt medan jag och Tobbe öppnade våra fina julklappar. I år hade vi båda satsat lite mer på julklapparna och jag fick så väl ett halsband, grymma hörlurar, lovikavantar och en surfplatta, medan Tobbe fick en canvastavla med Scarface och en massage. Freja var nöjd med sitt paket och tyckte nog att paketpappret var lika intressant som mammas och pappas julklappar. Freja fick även ett minikök som Tobbe byggde ihop igår (annandagen), något som vi både tror att den lilla kommer att uppskatta. 
Efter en mysig julaftons morgon passade vi på att gå ut och låta Freja leka lite innan vi åt en lättare lunch och därefter promenerade hem till Tobbes föräldrar för dagens julfirande. Det blev en härlig dag med Kalle Anka, julmat och julklappsutdelning. Sören klädde ut sig till tomte, vilket inte den lilla uppskattade, men när masken åkte av tyckte den lilla att tomten var okej. Freja öppnade sitt första paket och blev väldigt glad, därefter var hon totalt ointresserad och undrade varför hon skulle öppna fler paket.                                                           
På juldagen åkte vi till Kallhäll och firade jul med mamma och pappa, Christer, Sandra, Oscar och Sixten. Det blev ett härlig julfirande med fina julklappar, glada och vilda barn, god mat och härligt sällskap. Juldagen inleddes till Oscars och Sixtens förtjusning med julklappsutdelning från tomten, det var två väldigt glada barn medan Freja mest såg undrande ut. Framförallt så tror jag att hon tycker att det är konstigt att hon ska öppna fler julklappar när hon redan fått en som leker med. Men jag tror att alla fina julklappar som hon fått under julen kommer att vara saker som hon kommer att ha väldigt roligt med.                                                                  
Igår höll vi oss inne från kylan och Freja lekte en hel de med sina nya julklappar, bland annat så invigdes miniköket.                                                                                                                                                  
 

Tillväxtultraljud v.29+6

Kategori: Gravid

Igår var vi på tillväxtultraljud och fick titta på vår lilla kille (mestadels från konstiga vinklar eftersom barnmorskans uppgift var att beräkna den lilles vikt utifrån skallens diameter, bukens diameter och lårbenets längd). Det visade sig att lillkillen växer som han ska, hans beräknad vikt var 1401 gram, vilket var precis under medelkurvan. Vilket känns väldigt fint och det mest fantastiska var att se hans lilla hjärta slå. Idag har vi gått in i v.30+0 och har 69 dagar kvar till bf och jag längtar otroligt mycket tills den här graviditeten är över, men framförallt så längtar jag efter att få träffa dig min lilla prins och få upp dig på mitt bröst när förlossningen är avklarad. 

GOD JUL =)

Kategori: Jul

Årets julkort. God Jul önskar tomtenissan med familj.

Nu har vi jul i vårt hus =)

Kategori: Jul

 

Snart är det jul i vårt hus..

Kategori: Jul

Idag har vi haft en bra dag här hemma. Efter en jobbig natt så fick vi sovmorgon, åt frukost och gick ut till lekparken där Freja tyckte att det mesta var väldigt roligt och jag tror att hon tyckte att gungbrädan var den roligaste. Därefter hälsade vi på Frejas farfar och den lilla visade ett stort intresse för jultomtarna.. 
 
 
På eftermiddagen gick vi ut och handlade en julgran, som vi nu väntar på att klä. Julpyntet är utplacerat, Tobbe har julstökat och griljerat julskinkan och spotify bjuder på julmusik. Så snart hoppas jag att julkänslan är på topp här hemma. 

Vecka 29+4

Kategori: Gravid

Idag har jag varit hos barnmorskan, vi pratade en massa, tog några prover, mätte magen och lyssnade på lillebrors hjärtslag. Dessutom så bokade vi in ett nytt läkarbesök på måndag. Det mesta såg okej ut, men det ska bli väldigt skönt att få se den lilla krabaten på måndag. 
 
I
 Idagsläget så har jag lyckats att gå upp 4kg och ligger strax under medelkurvan på sf-måttet. 
 

Freja 20 månader och 2 veckor

Kategori: Freja 1,5-2 år

Det händer mycket med vår lilla tjej inte nog med att Freja kommer att bli storasyster om två och en halv månad.Freja är fortfarande en väldigt glad, men bestämd tjej. Senaste veckorna så har hon börjat tända och släcka lamporna (innan kunde hon bara släcka), stänger alla dörrar och varje dag så hjälper hon till att plocka ur diskmaskinen. Hon säger ofta "Kom", tar mig i handen och sen går vi iväg till hennes rum och när vi gått in så stänger hon dörren. Hon gillar att plocka fram och "organisera" med sina leksaker, men de saker som inte passar tar hon och slänger ut i hallen. Just nu leker hon mycket med sina dockor, gosedjur, läser böcker och därimellan åker hon rutschkana. För ett par veckor sedan så ville hon alltid leka med sin Duplobil och alla djuren när hon kom hem från förskolan.
 
Freja tycker fortfarande om att sjunga och favoritsången är "Huvud, axlar, knä och tå", fyra ord som hon nu kan sjunga/säga. Hon gillar även "imse vimse spindel", "bä bä vita lamm" (där kan hon säga bä och ull) och "lilla snigel" (där sjunger hon akta dig) och häromdagen så tyckte jag även att hon sjöng med i blinka lilla stjärna. Senaste veckan så har jag även hört henne säga docka, Pippi (Pippi Långstrump), tåg, fisk, barn och hej då. Dessutom så säger hon ofta: hej, kom, där, aj, oj, mamma, pappa, bil, båt, tack, gunga, en och två. Freja har även blivit bättre på att härma djur, så nu härmar hon gärna djuren när vi bläddrar i böcker med djur i.
 
 
Nu har Freja gått på förskolan i fyra månader och det känns som att Freja trivs allt bättre på förskolan och pratar man med Frejas pedagoger så säger de att hon gillar att lägga pussel, måla, dansa, sångsamlingar och att hon oftast både äter och sover bra. 

Livet =)

Kategori: Livet

När graviditetskrämporna, utebliven sömn och förkylningar avlöser varandra i ett närmast permanent tillstånd så är det skönt att få in lite glädje/livskvalité i vardagen. Förra veckan så lyckades jag och Tobbe ta oss till biografen hela två gånger. Vi såg The Hunger games: Mockingjay part 1, en riktigt bra film. Spännande, välgjord och betydligen bättre än den andra Hunger games-filmen. Den andra filmen som vi lyckades se  var den sista Hobbit-filmen, Hobbit: Femhäraslaget. En helt okej film, välgjord men inte riktigt i min smak. Dessutom så har vi varit på Frejas första luciafirande på förskolan och det var en nöjd tjej som gillade Luciasångerna. På söndagen så var vi hemma hos Christer och Sandra på adventsfika, vilket var väldigt trevligt. Ett bra slut på en bra vecka. Nu hoppas vi att vi kan hålla oss friska med bara en vecka till jul. 
 
Mina favoriter. 
 
 

Gravidbild v.28+3

Kategori: Gravid

Jag och magen. =)

Luciafirande på Frejas förskola :)

Kategori: Freja 1,5-2 år

Idag har vi varit på Frejas förskola på luciafirande. Freja var utklädd till tomtenissa och de flesta barnen på Frejas avdelning var små tomtar, en flicka var lucia och några var pepparkakor. Föräldrar, barn och pedagoger satt tillsammans och sjöng luciasånger (lucia sång, tre pepparkaksgubbar, staffanvisan, midnatt råder, en sockerbagare, goder afton, tomten och haren, blinka lilla stjärna där). Freja satt i mitt knä och var nöjd, viftade och nynade till sångerna och applåderade glatt efter varje sång. 
 
 

Loppi Blogbag Coop Änglamark

Kategori: Allmänt

Idag hade vi turen att få hem ytterligare ett bra paket från Loppi, en trevlig Loppi blogbag innehållande goda saker till Freja från Coop Änglamark. Två klämmisar innehållande fruktpuré med nya smaker, något som jag tror att Freja kommer gilla, en knölis innehållande frukt- och rotfruktspuré, den är jag tyvärr inte lika säker att Freja kommer att gilla. Blogbagen innehöll även tre fruktdrycker äpple päron utan tillsatt socker och en påse med majskrokar, saker som jag tror att Freja kommer vilja dricka och äta. 
 
 

Luciafirande

Kategori: Freja 1,5-2 år

Imorgon är det dags för Luciafirande på Frejas förskola, något som både jag och Tobbe sett framemot. Det kommer bli som en sångsamling med julsånger med Frejas avdelning där föräldrarna är välkomna. Så imorgon så hoppas jag att vi får njuta av ett stillsamt luciafirande. Förra året firade jag och Freja lucia med öppna förskolan i Sundbybergs kyrka, vilket innebar väldigt många föräldralediga mammor och pappor och mestadels små julbebisar i 0-1-årsåldern. Väldigt mysigt och kaosartat. 
 
Mammas lilla tomtenissa, för ett år sedan. 
 

Vecka 28+2

Kategori: Gravid

I tisdags gick jag in i v.29 och den sista trimestern. Idag är det "endast" 81 dagar kvar till bf. Jag och Tobbe var förberedda på att det skulle bli ytterligare en tuff graviditet och att jag antagligen skulle ha väldiga problem med hyperemesis (graviditetsillamående). Graviditeten har tyvärr blivit som vi föreställt oss, jag har inte mått så bra (även fast förra graviditeten var ännu värre), jag har haft/har problem med graviditetsillamående och varit väldigt orklös, men det värsta har nog för min del varit det här samvetet att hela tiden känna att jag "försakar" Freja eftersom jag inte klarar eller orkar att ta hand om henne och att vi inte kunnat lekt så mycket som hon har varit van med. Samvetet har tack och lov blivit bättre, jag har accepterat att det är så här, men nu sista 1,5 månaden så har det varit jobbigt att vi varit förkylda alla tre, vilket gjort att Tobbe inte klarat att ta det ansvaret som han tidigare hanterat så bra. Men nu hoppas jag att vi är påväg ur sjukstugan och att tiden fram till bf går i raketfart. 
 
I nästa vecka är det dags för ett besök hos barnmorskan och veckan därpå, två dagar före julafton ska vi på extra ultraljud för att se att vår lilla gosse har det bra i magen. 

Busig tjej..

Kategori: Freja 1,5-2 år

Lilla klätterapan. :)

Loppiblogbag

Kategori: Allmänt

Idag fick vi hem ett nytt paket från Loppiblogbag. Den här gången innehöll Loppiblogbag tidningen Bamse för de yngsta från Egmont. En tidning som Freja genast började bläddra i, vilket inte är så konstigt eftersom hon verkligen gillar Bamse. En leksaksbil från Citroën. En kräm från Aco mini care som jag hoppas ska passa Freja eftersom hon har problem med torr hud. Ett barnkit från Folksam innehållande plåster vilket alltid är bra att ha i skötväskan eller i bilen. En ny pipmugg från Philips Avent så antagligen kommer att användas flitigt. Dessutom så fick vi en grötklämmis och fruktris från Semper som jag hoppas ska falla Freja i smaken. Så nu har vi flera bra saker som vi ska prova här hemma. 
 
 

3 månader till bf :)

Kategori: Gravid

Igår var det 3 månader (90 dagar/13 veckor) tills den lille är beräknad och jag kan bara säga att det känns bra. Jag hoppas att tiden fram tills mars går väldigt fort.