familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Föreläsning om förlossning och BB

Kategori: Gravid

Igår kväll så var vi på en föreläsning på KS. Föreläsningen var uppdelad i två delar och den första delen handlade om förlossning, såväl praktiska saker som när man bör ringa och/eller åka in till förlossningen samt hur en förlossning vanligtvis fortlöper och i vilket skede som det blir aktuellt med t.ex. kejsarsnitt. Den andra delen handlade om vad som sker efter förlossning, dvs. vad som sker på BB. Eftersom vi precis gått på föräldrautbildningen, så var säkert 95% upprepningar, men jag hoppas att det här är information som vi kommer att ha nytta av när det väl är dags. 
 
Idag är det dags att besöka barnmorskan igen.. 

Vecka 31+0

Kategori: Gravid

Idag är vi i vecka 31+0 och det är 62 dagar till lillis BF. Förra veckan var vi på den sista delen av föräldrautbildningen. Barnmorskan pratade om förlossningskomplikationer, pappans roll under förlossningen och vad som händer efter förlossingen. Vi kollade även på en film om hur livet kan se ut när familjen får komma hem från BB. Utbildningen avslutades sedan med att barnmorskan besvarade alla frågor som vi blivande mammor och pappor skrivit ned under det första utbildningstillfället. I stort sätt tycker jag att utbildningen har varit bra och det känns som både jag och Tobbe har fått med oss en hel del information som vi kommer att ha nytta av längre fram. 
 
Den här veckan, närmare bestämt imorgon så har vi tänkt att gå på en informationsträff om förlossning och BB på KS. Vilket ska bli intressant, dessutom så har jag ytterligare ett läkarbesök inplanerat imorgon och på torsdag ska vi tillbaka till barnmorskan. 

75%

Kategori: Gravid

Idag har jag varit gravid i 210 dagar och det är således 70 dagar (10 veckor) kvar till lillis beräknade födelse. Känns fantastiskt, även fast jag önskar att dagarna gick ännu fortare och att det snart skulle vara vår och vår lilla tjej skulle vara hos oss. 

Bra söndag..

Kategori: Gravid

Igår var en bra dag, tog det lugnt på förmiddagen och på eftermiddagen åkte jag och kollade på Tobbes handbollsmatch. Länge sen jag såg en match senast. Den här matchen var rolig, väldigt jämn fram till slutminuterna, Tobbe gjorde en bra match och laget vann tillslut med 3 bollar. 
 
Därefter åkte vi hem och Tobbe bjöd på en god middag. 
 
Igår la jag även ut en bild på mig och Tobbe på facebook och skrev att vi skulle bli föräldrar. Responsen har varit väldigt fin och nu är det således helt officiellt att vi väntar en liten tjej. 

En lördag på IKEA

Kategori: Gravid

Idag tog vi en sväng till IKEA, jag hade tänkt att det här skulle vara en bra helg att besöka IKEA eftersom alla tidningar pratar om hur "fattiga" alla är i januari och att det här dessutom var helgen innan löning. Om IKEA är så hysteriskt en januarihelg före löning, så vill inte jag veta hur det är på en löningshelg. Men men, besöket resulterade i några saker till lilltjejen, några nya köksredskap, ett nytt köksbord och stolar samt en ny hylla (som Tobbe monterar just nu). Så det blev flera bra inköp, även fast vi antagligen behöver åka dit om några veckor igen för att komplettera. 
 
Vi passade även på att besöka Babyproffsen, där kollade och provkörde några barnvagnar samt hämtade ut en babybox. 
 
Därefter har vi tagit det lugnt hemma och Tobbe har bjudit på årets första hemmagjorda semlor. Väldigt gott.

Föräldrautbildning 2

Kategori: Gravid

Igår var vi på den andra föräldrautbildningen. Barnmorskan pratade om förlossningens fyra olika faser, om smärtlindring och amning. Dessutom fick vi se en film om amning. Upplägget igår var bra och väldigt informativt.
 
Idag får vi se om vi slutligen kommer iväg till IKEA. 
 

Lillis blev några plagg rikare..

Kategori: Gravid

Igår hämtade jag ut bilen (som jag lämnade in i måndags morse), mitt första besök på bilverkstaden blev långt ifrån gratis, utan istället var det blev det en kostnad på över 5000, men men nu hoppas jag att bilen fungerar som den ska i fortsättningen.. 
 
Igår lyckades jag även med den fina bedriften att inte somna under tiden som vi såg på film (ska sägas att vi kollade på filmen innan Tobbes träning och att han åkte iväg vid 19.30). Känns fint att inte behöva se om filmen dagen efter, vilket jag brukar göra. Igår såg vi på sista Bournefilmen, rätt bra i mitt tycke, trots en viss avsaknad av Matt Damons och hans karaktär Jason Bourne. 
 
Idag var jag och lämnade tillbaka filmerna som vi hyrt, passade även på att gå förbi åhlens och lindex som hade slutrea, vilket resulterade i några plagg till lillis. Köpte bland annat två söta klänningar till Lillis från Barbapapa, ett par bodys och ett par koftor. 
 

Profylaxutbildningar

Kategori: Gravid

Igår pratade vi med vår barnmorska angående profylaxutbildningar och hon tyckte att vi skulle gå en kurs tillsammans för att hon menade på att det skulle underlätta förlossningen eftersom vi då skulle vara mer förberedda på hur vi som "team" skulle hantera förlossningen. Så just nu surfar jag runt i profylaxdjungeln och försöker ta reda på vilken kurs, vi i såna fall ska gå... 

Barnmorskan

Kategori: Gravid

Igår var vi på besök hos barnmorskan. Vi pratade en del om mitt allmän tillstånd, om den kommande förlossningen, vi kom även in på profylaxutbildningar (vilket hon rekomenderade oss att gå), tog några prover och lyssnade på lilltjejen och bokade dessutom in vårens alla besök. 

Vinterpromenad

Kategori: Livet

Tog mig ut en stund och gick på en kort promenad. Skönt att komma ut och betydligt skönare att gå ut idag när gatorna var plogade och snön inte yrde i ansiktet. Otroligt hur mycket snö som föll igår. Känns som att den här vintern aldrig kommer att ta slut. 

Vecka 29+0

Kategori: Gravid

Idag går vi in i en ny vecka och jag är idag i vecka 29+0. Det är 76 dagar till BF och besöken hos barnmorskan kommer allt tätare. I eftermiddag ska vi träffa barnmorskan igen och besöken hos henne kommer nu att ske allt oftare. Från och med nu ska vi träffa barnmorskan varannan vecka dessutom så går vi på föräldrautbildning på fredagar. Känns som vi är väldigt ofta på BMM/BVC.
 
Annars så snöar det för fullt här och jag väntar på ett kostnadsförslag angående bilen. Får se om jag kommer ut på en liten promenad i snöyran. 

Bilverkstan

Kategori: Allmänt

Vaknar tidigt som vanligt och idag så är det dags att åka till bilverkstan för att kolla upp om det finns tjuvström eller  om det är något annat problem som gör att bilen slukar batteriet. Får hoppas att det är något som är lätt åtgärdat, så att jag slipper sitta där hela dagen och så att det inte blir onödigt dyrt.. Får hoppas att det går bra, är trots allt mitt första besök på bilverkstan eftersom jag inte varit bilägare längre än ett drygt halvår. 

Helg

Kategori: Livet

I fredags fyllde min fina mormor 80 år, det firades givetvis. På kvällen på fredagen samlades släkten hemma hos mamma och pappa för att fira mormor, det bjöds på god mat och mamma, moster och morbror bjöd upp till sång. En trevlig tillställning. 
 
Igår var Tobbes föräldrar över, vi bjöd på semlor och visade bilder från Thailand. Därfefter spenderades eftermiddagen och kvällen med filmtittande i soffan (vilket för min del innebar sovande i soffan). Så imorse när jag vaknade och la mig i soffan så passade jag på att titta på filmerna som vi hyrt i veckan och som jag somnat till.. 
 
Idag har jag tagit en promenad, tittat på fotboll från Premier league samt kollat på bilder från tidigare resor som jag framkallat, men som jag inte satt in några fotoalbum. 

Ytterligare ett ultraljud..

Kategori: Gravid

Idag kom kallelsen till ytterligare ett ultraljud. I vecka 32 är det återigen dags att se att vår lilla tjej. På ultraljudet i vecka 24 såg allting bra ut och vår lilla tjej vägde 683 gram, så det är bara att fortsätta att hoppas att vår lilla tjej växer och utvecklas som hon ska. Så att vi kan luta oss tillbaka och njuta av att se vår lillis igen. 

Föräldrautbildning..

Kategori: Gravid

Idag var vi på första föräldrautbildningen på BVC. Vi var sex blivande mammor och fyra blivande pappor som var där på utbildningen. Första delen var en diskussionsdel där vi kunde ta upp våra frågor och funderingar gällande ammning, förlossning och föräldrarskap. Den andra delen var en förlossningsfilm, där vi fick se hur förlossningen hade fortlöpt för två olika par samt höra hur de upplevt förlossningen. Den sista delen av utbildningen handlade om hur man vet att det är dags för förlossning och vad som händer med kroppen under förlossningen. I stort sätt ett bra utbildningstillfälle, även fast det känns väldigt svårt att förbereda sig mentalt inför en förlossning.

28+1

Kategori: Gravid

Graviditeten fortlöper och jag är nu i gravid i vecka 28+1. Enligt appen så har jag idag varit gravid i 198 dagar och det är 82 dagar kvar till lillis BF. Vi har precis gått in i den sista trimestern och lilltjejen fortsätter att växa och utvecklas.

Hemma igen..

Kategori: Gravid

Det är extremt skönt att vara hemma igen, det har varit jobbig att vara gravid och på resande fot, men jag är glad att vi kom iväg och att jag fick möjligheten att spendera två veckor tillsammans med min familj i Thailand. Mycket har varit bra och en hel del har gått bättre än förväntat. Det har varit skönt att vistas i värmen och det har varit väldigt skönt att kunna bada i havet. Kroppen har mått bra av att vistas i värmen och jag har haft betydligt mindre ont i rygg och höfter under tiden i Thailand och under större delen av resan har klarat av att äta på ett bra sätt och jag har under vistelsen ökat i vikt. Resan har framför allt inneburit lata dagar på stränderna i Hua Hin med sol (under parasollet) och bad, men vi har även ridit elefant, upplevt Pala-U waterfall och varit på en båtutflykt. I Bangkok blev det en tur på kanalerna i en longtailbåt, ett besök till templet Wat Pho (där världens största liggande Buddha finns) samt ett besök på stadens fina zoo. Sammantaget har resan varit bra, men resorna (främst flygresorna, men även bilåkandet och båtturerna) har varit jobbiga och som det känns nu så kommer jag aldrig mer att resa iväg när jag är gravid (eller sjuk) och det kommer dröja länge innnan det är dags att åka på en långresa igen.

27+1

Kategori: Gravid

Magen växer, lillis växer och det är nu mindre än 3 månader till BF. 89 dagar kvar. 1 april kommer allt närmre. :)

Bangkok nästa..

Kategori: Resa

Nu är det slut på sol- och badsemestern i Hua hin, istället tar vi en taxi till Bangkok, en stad där vi ska spendera fyra dagar. Det ska bli roligt att göra någonting annat och besöka en ny stad.