familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Mammas lilla ❤

Kategori:

Med den här lilla killen händer det grejer. Alfred har gungat för första gången, smakat potatis, broccoli, morot och smörgåsrån och dessutom så har han provat sittdelen i vagnen.

Mörtö 21-23 augusti

Kategori:

Det blev några härliga dagar på Mörtö med bra väder, svampplockning, bad, grillning och lite fiske.

Sover i spjälsängen..

Kategori:

Tänk att den här lilla killen har sovit sin första hela natt i spjälsängen. I tvåveckors tid så har vi lagt honom i spjälsängen på kvällen och sen har vi burit in honom till oss när han vaknat vid 23-01 och sovit med mig resten av natten. Men i natt sov han alltså hela natten i spjälsängen utan uppvak för att äta, dock var jag inne hos honom vid några tillfällen och gav honom nappen.

Igår vände han sig även i vagnen för första gången och det har han fortsatt med i dag.
Dessutom så har Alfred börjat röra sig mer på golvet, roterat och hasat bakåt har han gjort ett tag. Idag såg jag honom flytta i sidled och även "åla" framåt när han tryckte upp rumpan och borrade ner huvudet i golvet och på så sätt lyckades ta sig framåt. Mammas duktiga kille.


Mina hjärtan 💕

Kategori:

Alfreds dop 💒

Kategori:

Alfred Karl-Axel Toivo

Kategori: Alfred 4-8 månader

Nu är du döpt min lilla älskling.
 
 

Dop för Alfred

Kategori: Alfred 0-4 månader

 

Kusinmys

Kategori: Alfred 4-8 månader

I måndags hade jag en heldag med det här fina gänget. En dag som bjöd på massa lek och bad, promenader, en lunch och lite högläsning.

5-månaderskontroll

Kategori: Alfred 4-8 månader

Igår var vi på BVC med vår lilla knatte. Han fick tre doser vaccin och vägdes och mättes. Nu väger den lilla 7570 gram och är 66,5 cm lång.  Dessutom så har Alfred nu fått sin första tand, i förra månaden så hade den lillla tandsprickning och dagen efter hans 5-månaders dag så kom första tanden som sitter i nederkäken fram.
 

Rösjön..

Kategori: Alfred 4-8 månader

En dag i Rösjön, där Alfred fick inviga UV-tältet och där jag och Freja fick bada.

Liten blir stor..

Kategori:

Den här lilla damen slutar aldrig att överraska mig. Idag visade hon att hon kunde klättra upp för repstegen. Bra jobbat säger jag!
Dessutom gjorde jag det här collaget på min tjej för några dagar sedan.

5 månader..

Kategori:

Det händer mycket med vår lilla kille. Nu kan Alfred sitta upp själv, idag satt han och tittade på sin spegelbild i över 10 minuter. Han kan vända på sig och kan rulla. Han kan förflytta sig lite åt sidled och bakåt när han ligger i babygymmet. Alfred har börjat hoppa och snurra i babygungan och det märks hur roligt han tycker att det är. Det märks även att han blivit äldre eftersom han inte längre nöjer sig med att ligga stil på golvet utan han vill bli underhållen. Sitta upp, stå i knät eller hoppa i hoppgungan. Vagnen är inte heller bra när han varit vaken en stund så idag i lekparken så fick han komma upp. Sitta bredvid en stund och därefter fick han vars i bärselen och titta på storasyster som lekte. 

Senaste två veckorna så har han sovit sämre och ätit mellan 2-4 gånger per natt. Dagen före hans 5-månadersdag fick han en smaksensation av potatismos och dagen efter lite potatis. Annars är tanken att Alfred ska få börja med gröt och smakportioner när han blir 6 månader.

I kläder har den lille storlek 68, även fast flera byxor fortfarande passar i storlek 62. I Blöjor använder han storlek 3.
 

Alfred 5 månader

Kategori: Alfred 4-8 månader

Tänk att den här killen blir 5 månader idag!

Mörtö 28-31

Kategori: Alfred 4-8 månader

Även dessa dagar bjöd på betydligt mer regn än solsken, trots det så har vi haft bra ute på ön. Den här gången har vi plockat bär, lite svamp (framförallt Tobbe), hängt i stugan och Freja har även badat i sin pool och ätit grillspett i dagarna tre.
 
 
 

Mörtö 22-25 juli

Kategori: Alfred 4-8 månader

Mörtö bjöd på mestadels regn, en dag med solsken. Flera turer ner till sjön där pappan fixade metspön. Där småabborar metades upp, vilket var något som fick Freja att jubla och säga "en gång till". Sista dagen tog vi även ett dopp i sjön (i 18-gradigt vatten), annars så har vi vid flera tillfällen plockat smultron och blåbär. Flera härliga dagar med andra ord.