familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Pippi fyller 70 år - Skansen

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi in till Skansen för att fira Pippi som fyller 70 år. Vi inledde dagen med att åka tunnelbana till Frejas stora förtjusning, promenerade till Skansen och tog därefter Bergbanan upp. Samtidigt som vi tog Bergbanan upp kom hällregnet och kaoset utbröt på Skansen, men vi lyckades efter en stund äta lunch på Solliden och därefter gick vi runt och tittade på djuren. Idag såg vi sälarna, kor, älgar, björnar, järvar, vargar, får och apor.
 

Förskolansdag

Kategori: Freja 2-2,5 år

Idag efter förskolan så gick vi till Giraffparken där Frejas förskola och ytterligare några förskolor hade en utställning för att fira Förskolansdag. Frejas avdelning hade en utställning om smak, lukt och känsel. :)

Sparkcykel =)

Kategori: Freja 2-2,5 år

Imorse fick Freja äntligen prova sparkcykeln och det var en glad liten tjej som åkte en liten stund på väg till förskolan.
 
 
 

Picasso var i farten..

Kategori: Freja 2-2,5 år

 

Mina barn och jag <3

Kategori: Alfred 0-4 månader

 

Alfred 11 veckor =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

Så har den här lilla krabaten blivit 11 veckor. Idag var vi hos BVC och den lille har precis passerat 6-kilosgränsen och väger nu 6030 gram och är 61 cm lång. De senaste dagarna så tror jag att den lille har upptäckt att han har en röst eftersom han nu förstått att han kan prata/jollra lite mer högljutt. Dessutom så har han den senaste veckan upptäckt sina händer som han ofta ligger och smaskar på.
 
I kläder använder den lilla storlek 56 eller 62 beroende på plagg och i blöjor har han nu bytt till storlek 3.

Barnvagnsträning

Kategori: Träning

En Bra start på veckan, lämnade Freja på förskolan på morgonen och tog mig ner till sjöarna och körde barnvagnsträning. Det blev e  promenad till utegymmet där vi körde 8 övningar á 30 sekunder per station i 3 varv. 

Maj..

Kategori: Alfred 0-4 månader

Förra helgen så hade vi barnvakt till vår fina tjej. Freja sov hos mormor och morfar från lördagen till söndagen och jag och Tobbe passade på att shoppa, städa och äta gott när vi bara hade ett barn att ta hand om. Helgen gick alldeles för fort och vår ambition att gå ut att spela golf han vi inte med, det får bli en annan gång.
 
Den här veckan har vi hunnit med att mysa, busa, måla, gå på promenader, leka i lekparker, hoppa i vattenpölar, besöka läkaren och köra mitt första träningspass sen Alfred föddes. Dessutom så var vi igår och åt middag hos mamma och pappa tillsammans med Christer & Sandra´och barnen. En trevlig dag med ytterligare lite djurtittande, den här gången på Kallhälls 4H-gård.
 
Den lille trivs fortfarande bra i vagnen.
Freja Picasso.
Glad kille.
Glad tjej i regnet.
 
 
 
 

Äntligen..

Kategori: Träning

I onsdags var det äntligen dags, körde första träningspasset som tvåbarnsmamma. Barnvagnspromenad med styrkeövningar i utegymmet vid Lötsjön. Skönt att producera endorfiner igen, nu ska jag se till att lägga in 2-3 dagar med mammaträning i veckan.
 
 

Lilla killen =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

Idag ska vi passa på att kramas när storasyster är på förskolan.

Välkommen maj..

Kategori: Alfred 0-4 månader

Efter ett par tuffa veckor, så hade vi en fin helg där vi både han träffa barnens mormor och morfar, barnens farmor och farfar, barnens kusiner, morbror och moster och dessutom var vi på Bögs gård och tittade på alla fina djur.
 
 
 

Tillbaka på förskolan.. =)

Kategori: Freja 2-2,5 år

Efter tvåveckors sjukdom är Freja tillbaka på förskolan och det var en glad tjej som sprang in direkt på gården och lekte. Så nu hoppas jag att Freja får hålla sig frisk.
 

Alfred 2 månader

Kategori: Alfred 0-4 månader

Idag blir det här lilla charmtrollet 2 månader. Den lille är fortsatt en lugn och nöjd kille, han äter 1-2 gånger per natt och sover där i mellan bra. Alfred växer som han ska och väger i dagsläget 5,5 kg och är 58-59 cm lång. I blöjor använder han storlek 2 (libero newborn) och i kläder använder han storlek 56 eller 62.