familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Bebisfynd

Kategori: Gravid

Idag var jag tvungen att ta en kort promenad till biblioteket för att betala boendeparkeringen. På vägen tillbaka passade jag på att gå in på Lindex för att handla nya bh:ar till mig. Det resulterade även i att jag gjorde mina första inköp till vår lilla finis. Det blev några bebisfynd eftersom Lindex hade halvapriset på rean. Jag hittade två bodys i storlek 56, ett par lila byxor i storlek 62 och en väldigt söt dress i storlek 68. Känns riktigt bra att första bebisfynden är gjorda.

Saknar att spela fotboll..

Kategori: Allmänt

Tänk vad fint det vore om jag kunde gå ut och spela lite fotboll. Tänk om kroppen vore starkare och jag orkade lite mer, nu får jag hoppas att jag kanske kan spela lite fotboll igen till nästa höst. 

En kort promenad

Kategori: Allmänt

Eller kanske en kortpromenad? Än finns det löv var på marken. 

Helg

Kategori: Livet

Den här helgen har det inte hänt mycket hemma oss, igår var vi båda väldigt trött. Tog en promenad ned till sjöarna på söndag, satt på en parkbänk och vilade och njöt av den friska luften. Därefter blev det en dag hemma i soffan, vilket innebar att vi kollade på massa film. Somnade tidigt igår och efter drygt tio timmars sömn vaknade jag tidigt på morgon. La mig i soffan och kollade på ett par tjejfilmer, började med A cinderella story och såg därefter View from the top. Helt okej filmer om man vill se lättsamma komedier. Idag har jag även hunnit se United. En väldigt bra film om Manchester Uniteds legendariska "Busby babes" som kraschade i en flygolycka 1958. Nu väntar jag på att min sambo ska komma hem från handbollen så att vi kan se Chelsea - Manchester United. 

Vintern är här..

Kategori: Livet

Vintern har tagit ett fast grepp om hösten. Kylan har trängt sig på och den första snön kom i torsdags. Löven dalnar ner från träden och höstens vackra färger försvinner sakta, men säkert. På gårdagens promenad såg vi till och med att det bildats en isskorpa på ån nere vid sjöarna och i natt ställdes klockan tillbaka en timme till vintertid. Det är bara att acceptera att hösten är förlorad och att vintern är här. Fördelen med vintern är helt klart att vi kommer ett steg närmare våren och jag kan inte dölja att jag längtar tills i vår, men jag hoppas att vi får en fin vinter innan dess.
 

Vecka 17 + 4

Kategori: Gravid

Igår på ultraljudet blev vår bf framflyttad med 8 dagar, vilket innebär att vår dotter är beräknad till 1 april. Det innebär att vi är i vecka 17 + 4 istället för 18 + 5.Det innebär att vi är lite längre från halvvägs, men om 16 dagar så är vi där. 

Idag kommer jag inte sluta le..

Kategori: Gravid

Ligger i soffan med ett leende på läpparna och tänker på hur fantastiskt allting är. I 40 minuter fick vi se vår lilla fina dotter röra sig på ultraljudet. Vi fick se och höra barnmorskan berätta att allting såg bra och jag min älskade sambo kunde konstatera att det hänt en hel del sedan vi senast fick se vår lilla dotter. Så fantastiskt att se hur vår dotter utvecklas i magen och känna hennes rörelser. Nu drömmer jag om att den här vintern kommer flyga förbi tills vi får träffa vår fina utanför magen i vår.

Vilken lycka!

Kategori: Gravid

Är på väg hem från ultraljudet. Allt har gått väldigt bra och det var fantastiskt att få se vår lilla älskling i magen. Barnmorskan konstaterade att allt såg bra ut och att vi ska få en liten dotter. Precis som vi trott. BF blev framflyttad till 1 april, vilket innebär att vi är i vecka 17 + 3. Känns fantastiskt. Lyckan bor i mina steg. Jag kunde inte vara gladare.

En bra dag..

Kategori: Allmänt

Idag har varit en bra dag och som min älskade säger just nu är det verkligen stor skillnad på mig när jag har en bra dag eller när jag har en dålig dag. Så det gäller att försöka äta lite extra och kanske ta en lite längre promenad när orken finns. Efter en lugn dag i soffan, tog jag på eftermiddagen en promenad hem till min bror och hans fina familj. Var härligt att äntlingen orka gå över och umgås en liten stund. Prata och mysa med fina gudsöner som var på ett strålande humör. Kvällen spenderade jag med min fina i soffan och ikväll såg vi Johan Falk (De 107 patrioteterna samt Alla råns moder). Bra filmer, framförallt De 107 patrioterna. Nu borde jag sova, eftersom vi ska upp tidigt för ultaljud på KS imorgon bitti. Så det är bara att hoppas att morgondagen blir lika bra. God natt.

Aktivitet

Kategori: Gravid

Ligger i soffan och lyssnar på musik. Sent igår kväll innan vi skulle sova, så var det väldigt mycket aktivitet i magen, betydligt mer än tidigare. Bebisen rörde sig och jag är säker på att jag kände hur vår lilla finis buffade ett par gånger mot magen. Fantastiskt att känna vår lilla och imorgon är det dags för ett nytt ultraljud. Ska bli fint att å hälsa på vår lilla imorgon.

Ett litet tips..

Kategori: Allmänt

Om ni som jag gillar att kolla på film eller har en massa tid över så kan ni bli medlemar på netflix. En sida där man kan streama film och serier gratis under en månad. Utbudet är inte det bästa, men det finns klassiker som Nyckeln till frihet, Gudfadern, American History X och När lammen tystnar. Hittills har jag sett ett par filmer som jag gillar som jag inte sett tidigare, The Reader och En dag i livet. 

Dagens bästa stund..

Kategori: Gravid

Är helt klart när jag känner hur vår lilla rör sig inuti magen. Att klappa och känna på magen ihopp om att antingen få känna en rörelse eller känna barnets puls. Igår var jag helt säker på att jag kände vår lillas hjärtslag. Men något som kanske toppar det är när min älskade, barnets pappa kommer hem och lyssnar, klappar och pussar min mage för att berätta om hans och vår kärlek till barnet. Det känns helt fantastiskt att vi ska bli föräldrar till den lilla underbara. 
 
På fredag är det dags igen, då ska vi få besöka vårt lilla barn och titta till hur hon/han har det inuti magen. Det kommer bli fantastiskt, älskar att få se och hör vår lilla. 

Helg..

Kategori: Allmänt

Helgen är över, sambon är på jobbet och jag ligger i soffan och spyr och kollar på film. Idag ska jag passa på att kolla på kärleksfilmer. Morgonen har varit dålig (som vanligt), men förhoppningsvis kan dagen bli bättre (både lördagen och söndagen var relativt bra). Igår hade vi filmmarathon här hemma och egentligen så pausade vi bara för en promenad i regnet. 

Lördag

Kategori: Allmänt

Sitter här i soffan, lyssnar på musik och kollar på fotboll. En väldigt bra kombination. Sambon har åkt iväg för att spela handboll och än det dröjer det några timmar innan han kommer hem. Får se om jag spenderar hela dagen i soffan eller jag orkar ta mig ut på en promenad. 

En bubblande känsla..

Kategori: Gravid

Kände precis hur vår lilla rörde sig inuti magen, vid ett flertal tillfällen så kändes det som att det bubblade till. Det kändes även som att magen hoppade till under några minuter. Jag har känt det här bubblandet förut, men inte lika länge eller vid upprepade tillfällen som idag. Känns väldigt fint, ligger här med ett leende här och önskar att min sambo hade varit här så att vi kunde upplevt det här tillsammans.

Träning..

Kategori: Allmänt

Innan jag blev gravid så trodde jag nog att det mesta skulle vara som "vanligt" i början av graviditeten, jag minns att jag tänkte att jag åtminstone skulle kunna spela golf och simma. Hittills har jag inte kunnat ägna mig åt några fysiska aktiviteter, i början kändes det både jobbigt och tråkigt. Nu känns det mer tråkigt, jag längtar till den dagen då har jag mer kraft och energi och faktiskt kan göra något som liknar träning eller fysisk aktivitet, men för tillfället så känns det ganska avlägset. Idagsläget så får jag vara glad över mina kortare promenader och något som jag kanske inte reflekterat över tidigare är att jag är väldigt glad att vi har så många parkbänkar. Perfekt att sätta sig på att vila med jämna mellanrum. 

På väg åt rätt håll..

Kategori: Allmänt

Under den här perioden så har jag lärt mig att glädjas över mina små framsteg. Igår fick jag glädjas över att jag lämnade hemmet två gånger, en kortare promenad på förmiddagen och en liten stund på eftermiddagen. Även fast jag går väldigt långsamt och blir väldigt trött, så är det stärkande att veta att jag faktiskt klarar att gå ett par promenader med endast några små kräkningar på vägen hem. Idag bestämde jag mig för att prova att åka och handla, jag tog bilen och åkte till en affär och klarade faktiskt att gå i några minuter och handla några varor utan att bli väldigt illamående eller behöva kräkas och det känns som ett stort framsteg. 
 

Bragden i Berlin

Kategori: Allmänt

Igår var ytterliggare en kväll i tvsoffan, filmerna låg på bordet och istället var det landskamper som stod för behållningen. U21-landslaget var först ut att förlora EM-kvalet mot Italien, därefter var det dags att se VM-kvalet mot Tyskland. En match där Tyskland gjorde allting rätt i 60 minuter och ledde komfortabelt med 4-0. Däreter fick vi uppleva en fantastisk upphämtning till 4-4. Antagligen den sjukaste landskampen jag har sett.. 

Blogga offentligt?

Kategori: Allmänt

Jag har under en månads tid funderat om jag ska göra bloggen offentlig och om jag ska dela min bloggadress till mina nära och kära som känner till att vi väntar barn. Vi är nu i vecka 17 + 1 och vi har en del runt omkring oss som känner till vår lycka, men långt ifrån alla. Därför så väljer jag fortfarande att var anonym, men när vi har hunnit dela vår glädje med fler så kommer jag att berätta mer om mig och min familj. 
 
Eftersom jag under en längre tid har varit inne på www.gravidbloggar.se  och läst andras gravidas bloggar, så har jag nu valt att även publicera min egen blogg på deras sida. 

10 dagar till ultraljud

Kategori: Gravid

Idag är det tio dagar tills det är dags att hälsa på vår lilla i magen, om tio dagar ska vi för tredje gången få se vår älskade lilla på ultraljud. Det ska bli fint att se hur vår lilla har det inuti min mage och kanske får vi reda på om vi väntar en liten flicka eller en liten pojke. Jag har hela tiden trott att vi väntar en liten flicka, därför så har vi mest pratat flicknamn och kollat på flickkläder, men än är ingenting handlat (kanske inte så konstigt eftersom jag fortfarande inte kunnat ta mig någon affär för att kolla efter babykläder). Men om jag mår bra efter ultraljudet på fredag nästa vecka, så kanske vi klarar att ta oss till någon affär för att kolla in och shoppa babyns första plagg. 

Thailand

Kategori: Livet

Om drygt två månader, dagarna före jul, tar jag, T och mina föräldrar planet till Thailand. När vi kommer ner till Thailand så kommer min bror med familj redan vara på plats. Det ska bli fint att ta det lugnt i värmen, åka på utflykter och fira jul och nyår tillsammans. 
 
Det känns otroligt skönt att ha något att se framemot och om jag har tur så borde jag må bättre om två månader. Då är jag fortfarande i andra trimestern och om jag räknat rätt så är vi då i vecka 26. Så det ska fortfarande vara relativt säkert att flyga.

Hjärtslag

Kategori: Gravid

Igår var en dag som var väldigt ansträngande fysiskt och psykiskt, men som jag ändå kommer att minnas för det fina. Gårdagen började med ett inplanerat besök hos barnmorskan. Besöket var till för att kontrollera min status, eftersom jag haft problem med gravidillamående sedan v.4. Barnmorskan beslutade att remittera oss vidare till KS. Innan vi tog bussen till KS så fick vi möjligheten att för första gången höra bebisens hjärtljud. En fin känsla att höra bebisens puls och även höra en spark. På KS blev vi väl bemötta och vi fick träffa flera olika läkare och jag fick ta diverse blodprover och urinprov. Sjukskrivningen blev förlängd till oktober ut, men det bästa av allt var att vi fick möjlighet att se vår lilla bebis. Ett ultraljud gjordes och vi fick se hur vår lilla rörde sig inne i magen och läkaren berättade att allting såg bra. 
 
 

Ska det aldrig ta slut?

Kategori: Gravid

Jag är så trött på mitt allmäntillstånd att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Jag är nu i vecka 16 och har spytt konstant sen vecka 4, senaste två veckorna har visserligen blivit lite bättre eftersom jag inte spyr konstant (dvs. jag spyr inte varje gång jag dricker lite vatten eller äter ett glas youghurt). Senaste veckan har jag faktiskt lyckats med att gå upp ett kilo (även om jag fortfarande ligger en bit under startvikten), dock så är jag tveksam till om vikten kommer vara lika positiv när jag väger mig imorgon eftersom jag nu under dagen har spytt upp precis allt som jag ätit. 
 
 

Gravidmage (15+6)

Kategori: Gravid

Sitter i soffan och känner hur min mage har växt de senaste dagarna, nu ser jag verkligen verkligen gravid ut. Magen verkligen putar ut och kanske är det inte så konstigt att magen blivit större eftersom jag nu är påväg upp i vikt. Jag har fortfarande ett drygt kilo upp till min startvikt, men jag är glad att jag under den senaste veckan kunnat äta lite mer och även lyckas behålla mer näring. Kanske kanske är allt äntlingen påväg att bli bättre och kanske till och med bra.
 
Igår kväll/natt fick jag dock riktigt ont i magen, något som måste ha varit kramper och sammandragningar, något som höll i sig i flera timmar, men som är betydligt bättre idag. 

Lördag

Kategori: Allmänt

Även idag bjuds vi på en fin höstdag, just nu sitter jag i soffan med solen i ögonen, men tidigare idag tog jag och T en promenad ner till sjön. Det är alltid så skönt att komma ut och andas av den friska luften och kunna njuta lite av dagen. Det som tyvärr fortfarande är väldigt jobbigt är att jag alltid blir så väldigt trött och illamående efter en kort promenad. Trots att vi går långsamt, enbart går korta promenader och trots att jag sätter mig ner och vilar på parkbänkar så blir vägen tillbaka alltid väldigt jobbig. 
 
Igår kväll var jag och T på bio, eftersom vi har en biograf bara några minuter ifrån oss så valde vi att se den film som passade tidsmässigt. Det blev Ted med Mark Wahlberg, en film som ingen av oss visste någonting om eller som någon av oss hade några förväntningar på. Det föll väl ut, filmen var helt okej och vi bjöds på en hel del skratt och även lite romantik.
 
 

Underbara höstdag..

Kategori: Allmänt

Idag lyser solen, himmlen är blå och färgerna glittrar vackert. För ett par timmar sedan tog jag mig ut i den friska luften och gick ner till sjöarna. Jag passade på att ta en massa bilder på fina träd, löv och till och med fåglar. Jag gick en stund, stannade och tog några kort, gick en stund till och sedan satte mig på en parkbänk och vilade. Dessutom passade jag på att njuta av denna vackra höstdag. 
 

Babykläder..

Kategori: Gravid

Eftersom jag är hemma hela tiden och inte sover lika mycket på dagarna, så har jag nu en hel del tid som jag använder för att surfa. Oftast kikar jag in på olika gravidbloggar och mammabloggar, ibland kikar jag in på diverse forum där graviditet eller barn debatteras och senaste dagarna så har jag även börjat att kolla på babykläder. Jag måste säga att det finns otroligt mycket fina och söta babykläder, än har ingenting beställts men jag kan erkänna att det lockar. Jag tänker att det kanske blir ännu roligare att kolla på babykläder när jag faktiskt orkar ta mig ner till en affär eller ett köpcentrum. Dessutom så kanske det blir ännu roligare att kolla på babykläder efter nästa ultraljud, den 26 oktober, då vi faktiskt vet om vi väntar en liten pojke eller flicka.

Oktober är här..

Kategori: Livet

Hösten är här och jag njuter varje gång jag går ut. Jag är älskar hösten, allt är så vackert och allt känns nästan perfekt. Tempraturen, himmlen, träden, löven och till och med regnet. De gånger som jag orkar ta mig ut och tar en promenad ner till sjöarna, så njuter jag av att hösten är så vacker och stillsam.Det känns som att tiden skulle kunna stå still och att jag skulle kunna sitta på den där parkbänken för alltid och bara njuta av tillvaron. Jag älskar helt enkelt när löven skiftar färg och allra finast är helt klart dem röda.