familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

1 dag till BF

Kategori: Gravid

Imorgon är dagen då lillis är beräknad, men som det känns just nu så kommer vi få vänta ytterligare några dagar på att få träffa vår lilla tjej. Så frågan är väl egentligen hur många dagar över tiden som vi kommer att gå, just nu tror jag att jag ska ställa in mig på att lillis kommer lagom till nästa helg. Men vi får se, just nu har jag en del gravidkrämpor och sammandragningar/förverkar, men inget som riktigt tyder på att det är dags nu. Så  nu är det bara vänta som gäller.. 

2 dagar till BF

Kategori: Gravid

Snart har jag genomlidit en hel graviditet, vilket känns bra. En graviditet som inte har varit någon dans på rosor, utan mer eller mindre ett helvete. Framför allt första 6 månaderna var hemska då jag spydde 24/7 och fick vara glad om jag lyckades behålla något. Efter årsskiftet har det åtminstone blivit bättre och jag äter regelbundet och går upp i vikt, vilket även lillis lyckas bra med. Men det tar på krafterna att må fortsatt illa och spy var eviga dag, men jag är glad att det är i mindre omfattning och att jag inte längre spyr bara jag reser mig upp ur sängen eller spyr efter varje gång som jag äter. Så det har blivit bättre och det är jag glad för, så nu hoppas jag att jag får uppleva en bra förlossning och jag hoppas att jag får må bra när lillis är född. 
 
När jag var hos barnmorskan i tisdags, så fick jag "beröm" för att jag lyckats ta mig i genom en så svår graviditet så pass bra, när jag även sa "att jag mår rätt bra just nu, eftersom jag spyr så mycket mindre varje dag nu", så skrattade hon till och sa att jag kunde få hålla föreläsningar om graviditetsillamående (hyperemesis) för alla gravida som tycker synd om sig själva för att de mår lite illa och kanske spyr en gång om dagen. 

Påsk...

Kategori: Livet

Så var påsken här, skärtorsdag idag. Idag ska vi över till Tobbes föräldrar och äta middag och påskafton ska vi över till mina föräldrar och fira påsk och fira mamma som fyllt år. Annars så hoppas jag att påsken bjuder på vårväder, ett par promenader och att lillis gör sig redo för att entra världen. 

5 dagar till BF

Kategori: Gravid

Idag är jag i vecka 39+1 och har 5 dagar kvar till BF. Innan vi var på vårt andra ultraljud (rutinultraljudet) så var lillis beräknad till 24 mars, ett datum som vi nu har passerat. Nu börjar jag mer och mer ställa in mig på att lillis inte kommer att komma innan påsk, utan att hon kommer att komma någon gång i nästa vecka. Tobbe har gissat att vår lillis kommer 4 april. Jag hoppas att du kommer snart älskade lilltjej. 

Underbart vårväder!

Kategori: Livet

Skönt att sitta på en parkbänk och njuta av solsken och blå himmel.

Besök hos barnmorskan

Kategori: Gravid

Idag var vi på besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut, men mitt sf-mått hade ökat väldigt mycket, vilket antingen tyder på att vår lilla tjej är väldigt duktig på att äta och kommer att vara ganska stor när hon föds eller att hon ligger på ett sådant sätt så att magen trycks ut. Så i dagsläget så är det lika bra att ställa in sig på att vår lilla tjej kommer att vara rätt stor när hon föds, antagligen över 4 kg. Barnmorskan var även "imponerad" över hur stark lillis är och hennes teori var att förlossningen kommer starta med att lillis kommer att sparka så hårt så att vattnet kommer att gå. Men som det verkade på barnmorskan så kommer det dröja ytterligare några dagar (eller veckor?) innan förlossningen kommer att starta, vi bokade därför in två nya tider och nästa gång vi ska dit är 5 april. Spännande att se om vår lilla tjej vill entra världen innan dess. 

7 dagar till BF

Kategori: Gravid

Idag är jag i vecka 38+6 och har således varit gravid i 273 dagar och där med genomfört 97,5% av graviditeten. Än har inte vår lilla tjej bestämt sig för att entra världen, men vi får se om hon kommer i veckan och blir en marsbebis. 

12 dagar till BF

Kategori: Gravid

Idag är vi i vecka 38+1, jag har varit gravid i 268 dagar och genomfört 95,7% av graviditeten. Vilket känns bra, lilltjejen växer och mår bra och just nu väntar vi bara på att kroppen och lillis ska göra sig redo för en förlossning. Men än så länge får vi vänta och se om vår lilltjej vill bli en mars- eller aprilbebis. 

Johan Falk - Kodnamn Lisa

Kategori: Livet

Igår tog vi oss till biografen och fick äntligen se sista Johan Falk-filmen. En film som vi båda sett fram emot länge, eftersom det var ett tag sen vi hyrde och såg de andra filmerna. Jag är glad att vi lyckades se den här filmen på bio nu, innan vår lilltjej har kommit. För jag antar att det inte kommer vara lika lätt att ta en spontanbio mitt i veckan i fortsättningen. 
 
 

Snön är tillbaka...

Kategori: Gravid

Istället för vackert vårväder så bestämde sig vintern för att skjuta upp våren genom att leverera mer snö och minusgrader. Igår höll jag mig inomhus och såg snön yra utanför fönstret, idag tog jag mig ut i snövädret och tog en promenad. Inte allt för hemskt, men långt ifrån vad jag längtat efter. Häromdagen så pratade vi om att det vore fint om lillis föddes en solig vårdag eller åtminstone att det vore trevligt om det var vårväder när lillis är född och vi ska åka ifrån BB.
 
Annars så tar jag det mest lugnt här hemma, småpysslar lite, funderar på om det är något mer vi behöver till lillis och letar efter tecken på att förlossningen snart ska börja. 13 dagar till bf, men om jag får rätt så kommer hon till helgen.

BB-väskan

Kategori: Gravid

Äntligen så har jag tagit fram en väska som ska med till förlossningen/BB. Hittills är en dator nerpackad, kläder till lillis, kläder till mig och en necessär nerpackad. Dessutom några papper frå mvc. Får se vad jag behöver komplettera med..

Hipp hipp hurra..

Kategori: Livet

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det min mammas födelsedag! Stort grattis på födelsedagen!

16 dagar till BF

Kategori: Gravid

Och jag fortsätter att hoppas att det snart kommer att bli dags för förlossning, så att vi äntligen kan träffa vår lillis. Men än så länge så får vi nöja oss och glädja oss över att känna lillis röra sig och sparka i magen. 
 
Idag har vi tagit oss ut en sväng och njutit av solskenet och det vackra vårvädret och jag hoppas att vår barnvagnspremiär blir en fin dag som denna. 

Besök hos barnmorskan

Kategori: Gravid

Igår var vi hos barnmorskan, som vanligt genomfördes en del tester och vi fick lyssna på lillis hjärtljud, men igår låg fokuset på att skriva en sammanfattning av graviditeten samt skriva en förlossningsplan. Vilket kändes bra, vi skrev ned en del "önskemål" angående smärtlindring och så, men jag tror att det svårt att förutse hur förlossningen kommer att fortlöpa och hur man själv kommer reagera under den, så därför tror jag att det viktigaste är att lita på personalen som kommer arbeta under förlossingen och försöka vara mottaglig för deras tips eller strategier. 
 
Nästa inplanerade besök hos barnmorskan är om 26 mars, så vi får se om lillis har kommit till dess eller om det blir ytterligare ett besök.. 

Vecka 37+0

Kategori: Gravid

Graviditeten fortlöper och jag har nu varit gravid i 260 dagar, det är 20 dagar kvar till bf och lilltjejen kan komma när som helst.

Förlossningen..

Kategori: Gravid

Gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt oss, lilltjejen var väldigt inaktiv och under gårdagen kände vi knappt några rörelser eller sparkar, så därför beslutade vi oss för att ringa till förlossningen. Barnmorskan på förlossningen bad oss att komma in och väl på plats så genomfördes några olika tester och därefter fick jag ligga på en brits medan ctg-kurvan mätes under 20 minuter. Allt såg bra ut och en timme senare fick vi träffa en läkare som genomförde ett ultraljud och som mätte fostervattnet. Även där såg allting fint ut, så det var fint att se att vår lilla tjej mådde bra och efter läkarbesöket kunde vi andas ut och åka hem igen. 

21 dagar till BF

Kategori: Gravid

Idag är jag i vecka 36+6 och det är 3 veckor kvar till bf. Lilltjejen är färdigutvecklad, så från och med nu så är hon väldigt välkommen att komma ut. Jag tror att hon kommer nån gång runt 20-25 mars (innan ultraljudet hade vi bf 24 mars), så jag hoppas att jag inte har mer än ett par veckor kvar som gravid. Imorgon ska vi till barnmorskan för att skriva ned vår förlossnigsplan och sen så ska BB-väskan packas utöver det så känner jag mig redo inför lillis ankomst. Men än så länge får vi nöja oss och glädja oss över att känna vår aktiva lilla tjej sparkas och buffas i magen varje dag och kväll.

Boken om dig..

Kategori: Gravid

Här hemma så har jag haft en lugn morgon i soffan, jag tog fram lillis första bok Boken om dig. Så nu under morgonen har jag fyllt i hennes släktträd, mammas och pappas historia, händelser under graviditeten och känslor under ultraljuden. Ska se om jag hittar några bilder att klistra in i hennes fina bok.
 

Babykorg

Kategori: Gravid

Förlossningen och lillis födsel kommer allt närmare och igår kom mina föräldrar, lillis mormor och morfar förbi och lämnade babykorgen som vår lilla tjej kommer att sova i de första månaderna. En babykorg som funnits i släkten i många år och som lillis mormor nu klätt om i rosa. Riktigt fin, där hoppas jag att vår lilla tjej kommer att sova som en liten prinsessa. 

23 dagar till BF

Kategori: Gravid

Här hemma längtar vi efter vår lilla tjej, vår starka lilla tjej som är väldigt aktiv och som gillar att röra på sig. Idag är det 23 dagar till bf, drygt 3 veckor, men jag fortsätter att hoppas på vår lilla tjej snart är redo att komma till oss. 
 
Vi känner oss förberedda inför lillis ankomst och här hemma försöker vi fixa det sista, bland annat så försöker vi göra mer plats genom att rensa och kasta bort gamla saker. För ett par dagar sedan så såg Tobbe till att tvätta alla lillis små söta kläder. Älskade lilla tjej vad vi längtar efter dig.

4 veckor till bf..

Kategori: Gravid

Idag har jag varit gravid i 36 hela veckor och det är 4 veckor tills lillis bf. Här hemma är det mesta preparerat, men en del småsaker ska inhandlas, lillis kläder ska tvättas och bb-väskan ska packas. Dessutom ska lillis mormor komma över med babykorgen.
 
Så snart, väldigt snart hoppas jag att vi får träffa vår älskade lilla flicka.
 

I helgen..

Kategori: Livet

I fredags fick vi besök av Tobbes kompis R och hans snart 1-åriga dotter. En glad liten tjej som kom hit och spred lite glädje. I lördags gick vi över till Tobbes föräldrar på dagen och på kvällen var vi hos min bror och firade hans 30-årsdag tillsammans med hans vänner. En trevlig tillställning. I söndags var jag och kollade när Tobbe lirade handboll. 

Besök hos barnmorskan

Kategori: Gravid

Idag på eftermiddagen var vi hos barnmorskan. Vi fick träffa en annan barnmorska, då vår ordinarie hade semester. Den här barnmorskan var helt okej, vi tog några prover, mätte blodtryck, mätte sf-mått och konstaterade att vår lilla tjej lagt sig till rätta och huvudet var fixerat precis som vi trodde. Vi pratade även om de smärta jag haft senaste veckorna och barnmorskan trodde att mina symptom berodde på bäckenuppluckring samt att mycket tyder på att lilltjejen kommer att föddas innan bf. Så nu känns det som att lilltjejens förlossning kommer allt närmare.. 

Du gör mig galen!

Kategori: Gravid

Igår kväll passade vi på att gå biografen och kanske var det sista gången på biografen innan lillis föds. Vi valde att se Du gör mig galen! med Bradley Cooper och Robert De Niro. En film som jag hade hoppats skulle bjuda på en hel del skratt, tyvärr var filmen inte särskilt rolig, men hade en bra story. Så om ni ska se filmen förvänta er ingen komedi utan ett drama. 
 
Annars så har vi hyrt en del filmer i veckan och sett Lawless och Hypnotisören, två helt klart sevärda filmer.