familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Röstkort

Kategori: Allmänt

Snart är det val och röstkortet har äntligen dykt upp i brevlådan. 
 

Glad tjej i lekparken =)

Kategori: Allmänt

 

Allergi

Kategori: Allmänt

Efter en helg som inte blev som vi tänkt oss så var vi otroligt glada när vi tog båten hem från ön och slutligen var hemma i lägenheten. Att vara ute i skärgården med en tjej som blev sjuk var bara jobbigt och vi är glada att vi fick läkarhjälp i måndags. Freja är betydligt bättre även fast hon fått ytterligare en reaktion efter i måndags, men en allergiutredning ska påbörjas om 3 veckor. Vilket känns bra, något som känns betydligt bättre är att utredningen för njurarna/urinblåsan är avslutad och att allting ser bra ut. Vi slipper nu att hänga på KS, Sös och barnläkarnmottagningen! 
 
 

Mörtö

Kategori: Allmänt

Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut, så passade vi igår på att ta båten ut till Mörtö.
 
Allt har väl inte riktigt blivit som vi tänkt, men det är skönt att byta staden mot naturen och den lilla verkade väldigt nöjd när hon fick gå på upptäcktsfärd i skogen och även plaska i sjön.  Till vår förtjusning så lyckades vi även hitta några ställen med trattkantareller.
 

Loppi Förskolestart

Kategori: Allmänt

 

Ultraljud med mini - v.12+0

Kategori: Gravid

Igår var en sån där vacker dag som jag aldrig kommer att glömma. Dagen började med att Freja och Tobbe gick till förskolan för Frejas tredje inskolningsdag, efter en dryg timme blev pappan hemskickad och Freja fick vara själv på förskolan. Hem kom en nervös pappa och hemma satt en nästan lika nervös mamma, vi var båda väldigt nervös för hur det skulle gå för vår lilla tjej samtidigt var vi spända och nervösa inför ultraljudet (kub-testet). Efter en enklare lunch tog vi bilen till KS och efter en lång väntan i väntrummet, var det äntligen vår tur och lyckan var totalt när vi fick se den lilla krabaten ligga på rygg och spratla samtidigt som vi såg att hjärtat slog. Helt fantastisk, allt såg bra ut och jag kan tala för oss båda när jag säger att mini såg helt perfekt ut. Vi fick även ett bra resultat på kub-test, tror siffran var 1/5400 och bf korrigerades till 2 mars (från 1 mars enligt bm:s beräkning).  
 
 
 
 
Lyckliga åkte vi och hämtade Freja favorit på förskolan och glada blev vi när vi fick höra att den lilla hade somnat efter ca. 10 minuter på vilan, desto besviknare blev när personen berättade hur mycket lingonsylt Freja ätit till lunch. Vår lilla tjej som aldrig ätit sylt tidigare, det känns så där. Men Freja verkade glad och allting har gått bra för vår lilla tjej. 

Frejas tredje dag på förskolan

Kategori: Freja 1-1,5 år

Igår var det inskolningens tredje dag och för tredje gången gick Freja och Tobbe till förskolan tillsammans, skillnaden igår var att efter en dryg timmes lek på gården blev pappan hemskickad. Hem traskade en nervös pappa och jag kan berätta att mamman var nästan lika nervös. Men efter 3-4 timmar själv på förskolan så visade det sig att allt hade gått bra för den lilla. På sångsamlingen hade hon fått allas uppmärksamhet när hon ställt sig i ringen och applåderat efter varje sång, till lunch hade hon ätit massor av lingonsylt (vilket inte känns så bra, eftersom vi valt att inte servera sylt till henne) och på vilan hade hon somnat efter 10 minuters brottning. När Tobbe hämtade Freja så satt hon och matade sin bordsgranne. Med andra ord den lilla verkar trivas. Idag har Freja favorit varit själv på förskolan och snart är det dags att hämta hem den lilla och jag hoppas att rapporterna är lika glada idag. 

Förskolestart

Kategori: Allmänt

I dagarna två har Tobbe och Freja varit iväg till förskolan för inskolning. Rapporterna tyder på att Freja har haft det väldigt roligt och har sprungit runt som en glad vilde på gården. Hon är nyfiken, orädd, aktiv men har svårt att förstå det här med att sitta still på sångsamlingen och sova på förskolan. Igår blev de hemskickade vid vilan och idag fick Tobbe natta Freja i vagnen och bära in henne.
 

Vardagsliv nästa..

Kategori: Freja

Den här veckan sker en stor förändring i vår lilla familj. Mammas och pappas lilla har tjej har blivit så stor att hon skall börja på förskolan och jag kan inte låta bli att tycka att det ska bli jobbigt. Den här sommaren börjar lida mot sitt slut och den underbara tid (föräldraledighet och sommarlov) som vi haft hemma tillsammans börjar lida mot sitt slut. Så nu hoppas vi att vi får till vardagslivet med arbete och förskola och att vi kommer att gilla det på ett eller annat sätt.. Just nu har jag svårt att se att jag kommer uppskatta det, men förhoppningsvis så kommer vi in i det och förhoppningsvis så kommer Freja att trivas. Jag hoppas att Freja hamnat på en bra förskola med bra personal och att Freja får kompisar som hon kommer att tycka om. Men det känns jobbigt att behöva vara rädd för att missa en del "första gången som Freja.." och allt annat som en inte kan påverka. 
 
På onsdag ska Tobbe på infomötet och sedan är det tredagars inskolning, det hoppas vi att Freja och pappan kommer att fixa galant.. 
 
Mammas favorit. 
 

Augustivärme

Kategori: Allmänt

Lilla busungen badar i en vattenpöl.
 Glad tjej som gillar att promenera.

Julivärme

Kategori: Allmänt

Vadar i plaskpoolen, innan det var dags för ett dopp.
Fina kusinerna äter mellis.
Badar i plaskpoolen i Tornparken.
Glad tjej på lekplatsen.
 
Juli har bjudit på högsommarvärme och den andra halvan av juli har vi spenderat hemma. Vi har svalkat oss i barnpoolerna i Tornparken och Skytteholm och lekt i lekparkerna här omkring och vissa dagar har vi haft tur att träffa kusinerna. 

Inskrivningssamtal

Kategori: Gravid

Igår var vi på inskrivningssamtal på mvc. Vi var där hela familjen och fick träffa en bra barnmorska och både jag och Tobbe var väldigt glada över att hon hade koll på min historia, min förra graviditet. Vi pratade en hel del om förra graviditeten, om den här graviditeten och hur jag mår. Just nu mår jag tyvärr inte så bra eftersom jag ligger hemma och spyr större delen av dagarna och har väldigt lite ork. Men jag mår bättre än förra graviditeten och det är skönt att jag mår bättre på kvällen/natten och framför allt så är det tur/skönt att vi är hemma alla tre, så att jag kan vila en massa. På inskrivningen så tog vi några tester och jag vägde mig. Hittills så har jag gått ner 1,5 kg, förra graviditeten så gick jag ner 5 kg och den stora skillnaden den här gången är att jag faktiskt får behålla en del mat , även fast det är väldigt slumpartat vad jag får behålla. Vi bestämde också att vi kommer att göra kub-test (ultraljud) i vecka 12 och sen har vi fått en extrakontroll till barnmorskan i vecka 16 och då kommer vi träffa samma barnmorska som vi gick till under förra graviditeten.