familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Finfrämmande =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

Igår hade vi turen att ha fin främmande när barnens gammelmormor Gudrun kom på besök tillsammans med mormor och morfar. 
 
 

Skansen =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

I lördags tog vi tunnelbanan och spårvagnen in till Skansen till Frejas förtjusning. Den lilla som väldigt sällan åker kommunala färdmedel blev väldigt besviken när det var dags att kliva av spårvagnen, som tur är så blev det genast mycket bättre när hon sitta på pappans axlar och titta på aporna. 
Vi tittade länge på aporna, därefter gick vi upp och tittade på sälarna, kossorna, getterna, grisarna, älgarna och fåglarna innan det var dags för en avstickare till soliden för att äta lunch. När vi hade ätit och Freja hade somnat, satte jag mig på en parkbänk i solen och gav Alfred mat. När båda barnen sov passade jag och Tobbe på att titta på vargen, björnarna, järvarna, lodjuren och några andra djur innan vi bestämde oss för att åka hem. Lagom till bergbanan vaknade Freja. 
 

Alfred 6 veckor + 6 dagar =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

För drygt 6 veckor sedan föddes vår lilla kille, en fin liten kille som växer som han ska. I tisdags så var vi på BVC på läkarkontroll och allt såg fortsatt bra ut. Alfred väger nu 5060 gram och är 57 cm lång. Dessutom så fick han första dosen av rotavaccinet. 
 
Alfred är en fortsatt glad och nöjd liten kille, han blir mer medveten och ger ofta svarsleenden och är vaken stora delar av dagen och sover bra på natten (oftast så äter han 2-3 gånger per natt). Nacken är han fortsatt väldigt stark i och han ligger ofta och slår på sakerna i babygymmet och i babysittern. Alfred är fortfarande väldigt nöjd i vagnen vilket har gjort att det är väldigt lätt för oss att gå ut i parken och leka eller åka iväg på en längre utflykt. 
 
 
 

Mina <3

Kategori: Alfred 0-4 månader

 
 
 

Kungsbyns djurpark

Kategori: Allmänt

I helgen fick vi för oss att åka på utflykt, sagt och gjort, lyckades vi göra oss ordning och packa in familjen i bilen. Bilen styrdes mot Enköping och vi bestämde oss för att åka till Kungsbyns djurpark som visade sig ligga på landet i Västerås. En lantig liten djurpark som hade de vanligaste bonngårdsdjuren plus älgar, lammor, bisonoxe, mufflon och ett litet terrarium med ormar, ödlor och lemurer. Ett ställe som vi inte kommer åka tillbaka till men Freja var återigen väldigt glad att se djur och framförallt lemurerna och ormarna tyckte Freja om, själv tyckte jag att det var fantastiskt att få se söta kultingar, killingarna och lammen. Helt klart en rolig årstid att titta på djur eftersom det födds så många gulliga djurungar. 
 

15-timmarsvecka på förskolan

Kategori: Freja 2-2,5 år

Förra veckan fick Freja maximalt gå 15 timmar på förskolan (pga. att det var påsklov), vilket innebar att Freja var där 12-13 timmar fördelat på tisdagen, onsdagen och torsdagen och att jag, Freja och Alfred såg till att ge oss ut på promenader runt sjöarna, där Freja fick leka, promenera, plocka blommor och spela fotboll medan Alfred i vanlig ordning sov gott i vagnen. Många härliga eftermiddagar. Hemma håller vi för tillfället på mycket med målarfärgar och tar hand och fotavtryck eller bakar med trolldeg. Aktiviteter som i bästa fall kan få Freja att sitta still i en timme. 
 

Påskhelgen fortsättningen.. =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

Häromdagen började jag att skriva om påskhelgen, en helg som till en början handlade om att Freja fyllde 2 år, hennes 2-årskalas och på påskafton så valde vi att åka in till Skansen. Vilket blev en succé, Freja var väldigt glad och tyckte att det var roligt att gå omkring att titta på djuren. På påskdagen så åkte vi (jag och barnen eftersom Tobbe låg hemma med migrän) till Kallhäll och firade påsk med mamma, pappa, Christer, Sandra, Oscar och Sixten. Vilket blev en lyckad dag. På annandagen bestämde vi återigen att vi skulle åka iväg och titta på djur och den här dagen bestämde vi oss för att åka till Bögs gård i Sollentuna och titta på djur. Ett fint ställe på Järva fältet där vi fick se hästar, får och lammungar, tuppar och hönor och där Freja fick klappa en gullig bisonoxe. Ett ställe som jag helt klart tror att vi kommer att besöka fler gånger.. 
 

Påskhelgen =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

I torsdags (skärtorsdagen) fyllde vår lilla stora tjej 2 år. Det firade vi med att Freja fick en massa paket (bland annat ett Pippi-hus, en balanscykel och lera), frukost på sängen och skönsång av hennes båda föräldrar. Freja tyckte att det var roligt att fylla år och tyckte att det var roligt att både få och öppna sina paket (något hon inte var speciellt intresserad av tidigare) och det kändes som att hon ville leka med alla nya saker. På långfredagen hade vi 2-årskalas för Freja, vilket innebar att hon blev firad av närmsta familjen, fick många fina presenter, fick leka med sina stora kusiner och fick äta smörgåstårta och fruktsallad.
På påskafton så bestämde vi oss för att ta bilen in till Skansen och det var en glad tjej som vaknade upp på Soliden. Vi gick runt i ett par timmar i snövädret och tittade på djuren medan Alfred som vanligt sov gott i vagnen, medan vår glada tjej sprang runt och jag tror att det bästa av allt var att få sälarna och aporna, men även korna stod högt i kurs.
 
 
 
 

Hipp hurra!

Kategori: Freja 1,5-2 år

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Frejas födelsedag! Hurra hurra hurra!
Stort grattis på 2-årsdagen mammas tjej!

Alfred 4 veckor och 1 dag =)

Kategori: Alfred 0-4 månader

I tisdags blev Alfred 4 veckor och idag var vi på BVC. Den lille väger nu 4780 gram och är 56 cm lång, vilket kan jämföras med 3925 gram och 50 cm lång som han var när han föddes. Den lille är nu en rätt pigg krabat så oftast är vaken 3 timmar på morgonen, en liten stund på dagen och 3 timmar på kvällen och därimellan passar han på att äta, sova och bajsa.
 
 
 
 
 

Lilla Tigern.. =)

Kategori: Freja 1,5-2 år