familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Lekplatsen..

Kategori: Freja

Igår hade vi en jobbig dag på SÖS när Freja genomförde en njurscintigrafi. Idag har vi däremot haft en toppendag, bortsett från att Freja tyckte att vi skulle kliva upp tjugo över sex. Redan vi åttatiden på morgonen tog vi en promenad runt Råstasjön och Freja tyckte att det var väldigt roligt att hänga ut från vagnen och kolla på fåglarna. Därefter gick vi till lekplatsen vid golfängarna och testade gungorna, något som Freja verkligen uppskattade. 
 
 
 

Loppi Magasin - Loppibebis

Kategori: Freja

Så har Loppi Magasin valt ut en bild från plåtningen med alla loppibebisar.
Det ser ut som att det blev en av de första bilderna som fotografen tog när alla bebisar fortfarande var på bra humör och Freja tittar åt vänster. Ska bli roligt att se när tidningen är tryckt. 

Hipp hipp hurra - grattis på din dag!

Kategori: Livet

Stort grattis till min fina bror som idag blir 31! Hipp hipp hurra!
 
 
 

Pulkapremiär =)

Kategori: Freja

Äntligen så fick den lilla komma ut och prova pulkan.
 

Senaste veckan..

Kategori: Freja

Den senaste veckan har inte varit så väldigt rolig, Freja har varit riktigt dålig under fyra-fem dagar med hög feber, orklös och knappt orkat äta något. Jag är glad att jag fortfarande ammar, annars hade läget var riktigt dåligt. Men nu börjar den lilla bli bättre, det är fortfarande svårt att få henne att äta och dricka, men just nu verkar hon tycka att det är okej att stoppa saker (leksaker) i mun igen vilket ändå får ses som ett steg framåt. Idag har Freja haft lite mer ork och lekt lite granna och för första gången på en vecka så har hon gått med sin lära-gå-vagn (vagnen som hon vanligtvis går framåt och tillbaka med i lägenheten i all evighet). Det är så skönt att se den lilla krypa runt i lägenheten, le och skratta. Underbara lilla tjej.  Idag upptäckte jag även att tand sju och åtta kommit fram i överkäken. 
 
Här kommer lite bilder från februari.
 
 
 
 
 
 
 

Gå på pottan..

Kategori: Freja

I måndags efter att vi ätit luch fick Freja gå på pottan för första gången och det blev lyckoträff direkt. Igår och idag har Freja gått på potten fyra gånger och vid tre tillfällen har hon lyckats kissa. Bra start för den lilla, får hoppas att det håller i sig.. 

Haha =)

Kategori: Freja

 

Loppibebis - fotografering

Kategori: Freja

Idag åkte jag och Freja till Gärdet för att fotografera Freja med andra bebisar för Loppi Magasin. Plåtningen höll på i en halvtimme med några avbrott och Freja såg ut att trivas, hon skrattade, lekte med klossar, jagade ballonger och försökte leka med de andra bebisarna.. 
 
Alla bebisarna.
Freja med ballongen.
Lilla "fotostjärnan" - Freja.
 
En rolig eftermiddag och som tack för hjälpen så kom vi hem med ett par plagg från Geggamoja och en Pippidocka. 
 

2 steg och tand nummer 6

Kategori: Freja

Idag har vi spenderat dagen hemma hos Christer och Sandra på Sixtens födelsedagskalas. En rolig tillställning med ett glatt födelsedagsbarn, en glad storebror och en fin liten tjej. Trevligt sällskap och väldigt goda tårtor. På kalaset lyckades Freja ta sina två första steg. Hon ställde sig upp på golvet, tog två steg innan hon ramlade. Bra jobbat säger jag, tidigare i veckan tog hon sitt första steg. Vi får se om det dröjer tills hon tar fler steg, men en sak är säker den lilla gillar att gå. Antingen så går hon framåt och tillbaka i lägenheten med lära-gå-vagnen eller så går hon runt genom att hålla någon i händerna.
 
När vi kom hem upptäckte vi att Freja fått tand nummer 6, även den i underkäken.

Tänk vad tiden går fort..

Kategori: Freja

Idag blir fina gudsonen Sixten, Frejas fina kusin hela 2 år. Hipp hipp hurra - Stort grattis på din dag, det firar vi imorgon med att gå på Sixtens kalas. 
 
Tiden går så fort, Freja är redan 10 månader gammal.. 
 
Tänk att min lilla tjej inte är så här liten längre.. 
 

Loppibebis

Kategori: Freja

I veckan så la jag upp en bild på Freja på instagram och idag fick jag ett mail från Loppi,
Freja ska fotas tillsammans med sju andra bebisar för Loppi Magasin på tisdag. Det ska bli väldigt roligt.

Februari - Nya lägenheten

Kategori: Freja

I lördags gick flyttlasset från Sumpan till Solna. Efter 8 år i vår lägenhet i Sundbyberg så är vi nu Solnabor. Här hemma står allt lite huller om buller, en bokhylla och sängen är fortfarande inte monterade och flera rum saknar lampor, men vi fixar lite i taget och vi har trots allt packat upp ett sextiotal flyttkartonger redan. Ändå så har vi lagt åtskilliga timmar på att packa upp och fixa här hemma, jag har även hunnit med att åka en sväng till ikea, men jag tror att det kommer bli flera vändor till ikea den här månaden.
 
Annars så har jag och Freja varit på fika/bebisträff i Mariehäll hemma hos en mamma i mammagruppen, vilket Freja uppskattade. Så vi var fyra mammor och fyra bebisar och Freja tyckte att det var väldigt roligt att få leka med sina kompisar, leka med nya leksaker och undersöka en annan lägenhet. 
 
Idag så har jag och Freja varit på öppna förskolan, så vi har både hunnit sjunga och lekt och Freja fick prova att åka rutschkana för första gången.
 
 
 

Freja 10 månader

Kategori: Freja

I lördags så flyttade vi till Solna, vilket innebar att Freja firade sin 10-månadersdag i nya lägenheten. I måndags var vi på BVC och den lilla väger (fortfarande) 10,96 kg och är 74,5 cm lång. Hon tycker om att krypa runt i lägenheten och upptäcka nya saker och jag tror att hon är väldigt glad över att hon har större ytor att röra sig på. Freja får allt bättre balans och klarar nu att stå 20-30 sekunder utan att hålla i sig. 
 
Här leker Freja i sitt rum. 

Trött men glad..

Kategori: Livet

Äntligen är flytten genomförd, så snart är det dags att sova första natten i nya lägenheten.