familjenfinis.blogg.se

Familjen Finis.

Slutat amma..

Kategori: Freja 1-1,5 år

Efter 13 månader så har den lilla slutat amma, nu tycker den lilla att det är gott att dricka mjölkersättning. I fredags ammade jag Freja för sista gången och dessförinnan (i 2-3 veckor) så har hon ammat en gång per dygn samtidigt som hon fått ersättningen antingen på kvällen eller på natten. 
Liten börjar med andra bli stor, men så här liten var Freja när hon var knappt 4 dagar gammal.

Nu tittar Freja framåt..

Kategori: Freja 1-1,5 år

Tillslut så vände vi vagnen, så nu tittar Freja framåt. ;)

Härlig helg

Kategori: Freja 1-1,5 år

Förra veckan blev en väldigt bra vecka och med helgen så kom sommarvärmen. På lördagmorgon tog jag och Freja en promenad och köpte blöjor och därefter spenderade vi förmiddagen i lekparken vid Golfängarna. Lite senare på dagen kom Frejas mormor och morfar förbi på en sen lunch och därefter tog vi en promenad till Augustendal och tittade på djuren och lät Freja springa runt en stund innan vi promenad tillbaka via Bällstaån. 
 
Fåren, Freja & Morfar.
Killingen, Freja & Mormor.
 
På söndagen tog vi en promenad runt Råstasjön, tittade på fåglarna och lät Freja promenera en bit innan vi styrde kosan mot loppisen på Solvalla, men på vägen dit så stannade vi och åt lunch på en Kinarestaurang, vilket både var gott och trevligt. Trevligt att kunna gå på restaurang med hela lilla familjen. På Solvalla lyckades vi fynda så väl regnkläder, gummistövlar och regnhatt till Freja samt några dvd-filmer. 
 
 
Summa sumarum så har vi haft en väldigt bra vecka och en väldigt fin helg.
 
 
 
 

Djurtittande

Kategori: Livet

Efter att ha jobbat i onsdags och hela fyra dagar förra veckan, så såg jag till att ta vara på min och Frejas lediga dag i torsdags. Runt halv nio, nio tog vi en promenad till Augustendal. Vi tittade en liten stund på fåren/lammen, innan Freja lekte i lekparken och så tittade vi på hästarna innan vi promenerade vidare till Huvudstafälten där Cirkus Maximum huserade. Så när vi kom fram mötes vi av två ståtliga elefanter och därefter fick vi se hästar, kameler, lamor, åsnor, zebror och kameler. Freja verkade tycka att det var spännande, men mest intressant att titta på var cirkusens små hästar och hundarna som promenade förbi (med sina hundägare). 
 
 
 
 
På eftermiddagen tog vi en promenad till Skytteholmsparken för ännu mera lek. 
 
Även idag har vi haft en fin dag, jag jobbade på förmiddagen och var hemma lagom till lunch. Därefter tog jag, Tobbe och Freja en promenad i sommarvärmen till Augustendal. Första gången som vi var där hela familjen. Vi han titta på hästarna, getterna, fåren/lammen, kaninerna och alla hundar som promenade förbi. Freja verkade tycka att det mesta var väldigt intressant idag och hon såg väldigt nöjd ut när hon spatserade omkring mellan djuren. Dessutom så stannade vi till vid båtcafét och tog årets första glass.
 
 
 
 

Imorgon är en annan dag..

Kategori: Freja 1-1,5 år

Imorgon är det min tur att vara hemma med den här fina tjejen. 
 
Glad tjej i lekparken.
 
Idag har jag jobbat, vilket faktiskt känns helt okej, men imorgon ska jag ha en fin dag med den här favoriten. I måndags hade jag och Freja en heldag med N (en mamma från föräldragruppen) och hennes son A (som är en dag yngre än Freja). Vi började dagen med en promenad längs Bällstaån till Augustendals 4H-gård där vi tittade på fåren/lammen och hästarna samtidigt som F och A gick runt och lekte. Därefter somnade båda barnen och vi tog en promenad hem till N, åt lite lunch och sen lekte F och A i några timmar. En rolig dag.
 
 
I tisdags var jag i lekparken med den här glada tjejen och det bästa den lilla vet nu är att leka (eller kanske snarare följa efter) de större barnen. Så den här lilla far runt som ett yrväder överallt i lekparken, på jakt efter att leka eller härma andra barn.

Förskoledags i augusti..

Kategori: Freja 1-1,5 år

Jag kan inte fatta att den här lilla tjejen ska börja på förskola om 3 månader.
13/8 så är tanken att Freja ska skolas in på förskolan.
 
 
 
 
 

Förra veckan..

Kategori: Livet

Förra veckan var en ovanligt arbetssam vecka för mig, jag jobbade hela fyra dagar förra veckan. Vilket innebar att tiden med Freja blev desto mindre, men det är skönt att veta att Freja och pappa har det bra tillsammans och att de får egentid.
 
I början på förra veckan så beökte jag och Freja biblioteket. Ett ställe som Freja verkligen gillar, hon tar ner en bok eller två, sätter sig och bläddrar och tittar lite, tar en ny bok, låter mig läsa en stund för henne medan hon pekar på bilderna och så här där håller det på. En knapp timme senare så hade vi hittat tio böcker som vi lånade hem. Just nu gillar hon böcker som "Guldlock", "Grodan fyller år" och böcker med djur eller fordon. 
 
 
 
En annan dag, en av alla regniga dagar förra veckan så passade jag och Freja på att gå till leklandet i Ulvsunda, ett ställe som vi varit på en gång tidigare. Freja tyckte att det roligaste var att leka i bollhavet eller helt enkelt gå runt i leklandet och titta (följa efter) de större barnen.
 
 
Vi han även med att ta en promenad i regnigt Haga parken tillsammans med en gammal kompis till mig som fått barn. Roligt att ses och kul att få se hennes lilla samtidigt som Freja tyckte att det var lite spännande att promenera på ett ställe som hon inte varit på så många gånger.
 

Förskoleplats

Kategori: Freja 1-1,5 år

I fredags så blev Freja erbjuden en förskoleplats. Trots att vi är nyinflyttade så fick vi vårt andrahandsalternativ till Freja. Så jag hoppas att det blir bra och det tror jag att det kommer bli. Som det är nu så är jag säker på att Freja kommer älska att gå på förskola och leka med andra barn.

Mörtö

Kategori: Resa

I fredags bestämde vi oss för att åka ut till Mörtö, sagt och gjort så packade vi väskorna och tog bilen till Saltis, där vi tog Waxholmsbåten ut till ön. Helgen har bjudit på några utflykter på ön samt en utflykt till Nämdö, färsk fisk, en glad tjej som älskar att promenera, lite fiske (för Tobbes del) och dåligt väder (i söndags möttes vi av så väl hagel som snö). Vi har haft en bra helg och det märks att Freja tycker att det är spännande, att åka båt var inte speciellt roligt, men att gå i skogen och på stranden var väldigt roligt.
 
I väntan på Vaxholmsbåten.
Trött tjej i mammas famn.
Åker båt i pappas famn.
Promenar på grusvägar på Nämdö med pappa.
Familjefoto, snyggare än så där blir vi inte på kort.
Busar på stranden med pappa.
Leker vid bryggan.
 

Första maj..

Kategori: Freja

Första maj firade vi traditionsenligt hos mamma och pappa. Det blev en bra eftermiddag/kväll med god mat och trevligt sällskap och kusinerna verkade nöjda. Freja är i vanlig ordning alltid glad när hon får leka med andra barn och extra glad tror jag att hon är när hon får leka med kusinerna. 
 
Söta kusiner.